تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷

ابعاد تازه‌ای از ماجرای اعتراضات کازرون

اواخر دی‌ماه سال گذشته بود که شایعه‌ی ایجاد شهرستانی جدید تحت عنوان کوه‌چنار، با الحاق برخی بخش‌های کازرون، قوت گرفت و آرام آرام واکنش‌هایی ابتدا در شبکه‌های مجازی شروع شد که در ادامه با تجمع‌هایی نمود پیدا کرد.
رویداد۲۴ تجمع‌های کازرون، از روزهای ابتدایی سال 97 در قالب راهپیمایی‌ اعتراضی و تجمع‌هایی که هیچ یک مجوز رسمی و قانونی نداشت شروع شد، اما هیچ یک به درگیری منجر نشد و تنها ابتدا معاون سیاسی استانداری و بعد از آن استاندار فارس را به کازرون کشید.

اگرچه حضور و سخنرانی استاندار فارس با استقبال مردم کازرون مواجه شد و همانگونه که "اسماعیل تبادار" نیز در آخرین مصاحبه‌ها و سخنرانی‌هایش اعلام کرد، حرف‌های مردم را شنیده و تلاش برای اصلاح طرح تقسیم شهرستان کازرون و ایجاد شهرستان کوه‌چنار را در دستور کار قرار داد،‌ اما در عمل، اتفاقاتی رخ داد که منجر شد اعتراض‌ها به درگیری کشیده شود.

اعتراض‌های مردم کازرون که از شامگاه چهارشنبه 26 اردیبهشت شروع شد، ریشه در تصمیمی مبنی بر بازداشت برخی افراد داشت که پای وابستگان آنان را به مقابل کلانتری شهر، محل بازداشت، کشاند و بعد از آن هم مقابله‌ی سختگیرانه با معترضین و اقدام برخی معترضین در آتش‌زدن کلانتری وضعیت را بدتر کرد.

در این میان شهروندان کازرون می‌گویند که آتش‌زدن بانک و اماکن کار آنان نبوده بلکه عده‌ای با صورت‌های پوشیده شده چنین اقدامی را انجام داده‌اند.

"علیرضا- م"، یکی از شهروندان کازرون با بیان جزئیاتی از وقایع این شهر، گفت: با انتشار خبر دستگیری چند نفر از معترضان که در روزهای اخیر در تجمعات شرکت کرده بودند و یا در شبکه‌های مجازی اقدام به نشر فراخوان حضور گسترده در تجمعات کرده بودند، تعدادی از شهروندان کازرونی با مشاهده اسامی بازداشت شدگان که ظاهرا از فامیل‌های وابسته آنها بودند به سمت کلانتری روانه شدند.

وی ادامه می‌دهد: رفته رفته جمعیت زیاد شد و به خیابان‌های اطراف کشیده شد. در حین افزایش جمعیت معترض، صدای شلیک شنیده شد.

این شهروند کازرونی اضافه می‌کند: جمعیت معترض خواستار آزادی بازداشت شدگان بودند که با صدای تیراندازی متفرق شدند.

علیرضا اضافه می‌کند: بر اثر اصابت گلوله تعدادی مجروح شده بودند و نیروهای امنیتی که در محل حاضر شده بودند سریعا با تماس به اورژانس، مجروحان را به بیمارستان و مراکز درمانی منتقل کردند.

وی می‌افزاید: به فاصله زمانی بسیار کمی برخی معترضان تعدادی از خودروهای نیروی انتظامی که وسط خیابان پارک شده بود را شعله‌ور کردند.

این شهروند می‌گوید: انتظار داشتیم پس از سفر استاندار و قول ایشان در خصوص رعایت حق مردم این شهرستان، شاهد مدیریت حوادث پیش آمده باشیم.

شهروند دیگری که معتقد است مردم این شهرستان در طول تاریخ به ویژه در دوران انقلاب نقش تاثیرگذار خود در تصمیمات حکومتی را ثابت کرده‌اند، اضافه کرد: امروز هم شایسته بود تا نماینده این شهرستان به جای احترام به مردمی که به او رای داده بودند تا پیگیر مسائل عمرانی، اجتماعی، فرهنگی و ... حوزه انتخابیه باشد، با مردم در مورد مصوبه‌ای که صرفا جنبه راضی نگه داشتن دوستان و قومیت خود را داشت، مشورت می‌کرد تا شاهد درگیری و تنش‌ها نباشیم.

"محمد- ر" با این سوال که «چه کسی جوابگوی کشته و مجروح شدن جوانان ما خواهد بود؟» گفت: ابر شهرستان شدن تنها به تعداد جمعیت نیست و به زیرساخت‌هایی بستگی دارد که باید از قبل فراهم شده باشند. متاسفانه تنها چیزی که در این سال‌ها با شهرستان شدن یک شهر در استان فارس مشاهده شده، این است که یک امام جمعه اضافه می‌شود و بخشدار به فرماندار ارتقا می‌یابد، در حالی که هیچ کجای دنیا اینگونه نیست.

این شهروند یادآور شد: مسائل اقتصادی فشار زیادی بر مردم وارد کرده و باید به جای تنش و درگیری میان مردمی که در همجواری هم زیست می‌کنند به دنبال مصوباتی برای افزایش رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال بود.

همچنین به گفته یک مقام مسوول در استان فارس، در پی برگزاری تجمع غیر قانونی در صبح پنجشنبه ٢٧ اردیبهشت عده‌ای که سلاح سرد به همراه داشتند در میان جمعیت حضور یافتند و ضمن حمله به نیروهای انتظامی، 2 دستگاه خودروی پلیس را به آتش کشیدند.

در شامگاه چهارشنبه ٢٦ اردیبهشت نیز 2 نفر از عوامل نیروی انتظامی و 9 نفر از حمله کنندگان به کلانتری این شهرستان زخمی شدند که یکی از زخمی‌های جمعیت معترضان پس از انتقال به بیمارستان فوت کرد.

این مقام مطلع از آتش زدن ساختمان یک شعبه بانکی در این شهرستان خبر داده و گفته است: به دنبال برپایی این تجمع، نیروی انتظامی همراه با خویشتنداری اقدام به پراکنده کردن جمعیت کرده بود و تعدادی از افرادی که نقش تحریک کننده داشتند و هتاکی می‌کردند نیز توسط ضابطان قضایی دستگیر شدند.

او ادامه داد: در جریان این تجمعات، عده‌ای فرصت طلب، شایعه تقسیم کازرون و شکل‌گیری شهرستان جدید را بهانه و دستاویزی برای تحریک برخی افراد به برپایی تجمع‌های غیر قانونی کرده‌اند.

این منبع آگاه با تصریح بر این موضوع که حساب مردم کازرون از حساب تجمع کنندگان غیرقانونی جدا است، افزوده است: با وجود تداوم این تجمع‌ها اما پلیس حضور مقتدرانه‌ای در صحنه دارد و مسائل را به دقت رصد و کنترل می‌کند. در این میان، عده ای با دامن زدن به شایعات و دروغ پراکنی و تحریک و تهییج مردم زمینه ساز ایجاد چنین شرایطی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، طرح ارتقای بخش "کوهمره نودان" و "چنارشاهیجان" همچنان توسط کارشناسان وزارت کشور در مرحله مطالعه و بررسی کارشناسی قرار دارد و تاکنون هیج اقدامی صورت نگرفته است و قطعا هر تصمیمی که اتخاذ شود در آن خواست مردم شهر کازرون و قائمیه نیز لحاظ خواهد شد.

امام جمعه کازرون نیز در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان پیرامون درگیری‌های اخیر گفت: اولین خواهش من این است که مردم به شایعات توجهی نکنند، چرا که فضای مجازی قفل و بستی ندارد و هر روز در آن شایعاتی منتشر می‌شود.

حجت‌الاسلام محمد خرسند با اشاره به اینکه پیش از این نیز قول داده بودم مطالبات مردم کازرون را دنبال کنم، افزود: به قول خود عمل و مطالبات و خواسته‌های مردم این شهرستان را دنبال کرده و به مسیر خوبی نیز رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه هیچ تغییری در کازرون ایجاد نشده است، اضافه کرد: همان طور که مسئولان نیز گفتند هیچ تغییری در کازرون صورت نگرفته و در رابطه با ایجاد تغییرات نه ابلاغی در کار بوده و نه بخشنامه‌ای، بنابراین این تجمعات دلیلی نداشت.

امام جمعه کازرون با اشاره به اینکه وزارت کشور نیز در بیانیه اخیر خود بیان کرده که طرح جدید تا بررسی‌های کارشناسی و تامین خواسته‌های مردم متوقف شده است، گفت: در بیانیه آمده است که تا وقتی نظر صاحب نظران و دلسوزان شهرستان تامین نشود، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

خرسند با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد منافقین از این فضا سوءاستفاده کنند، ادامه داد: وقتی ناامنی و شورش شود کسی خواسته‌های به حق مردم کازرون را متوجه نمی‌شود، پس باید با آرامش مطالبات را دنبال کرد. به من گفته شده آنهایی که بانک‌ها را در کازرون آتش زدند لهجه کازرونی نداشته و از شهرهای دیگر بوده‌اند. اجازه دهیم بنده به عنوان خدمتگزار مردم خواسته‌های شما را دنبال کنم.

بنابر آخرین گزارشهای خبرنگار ایسنا، شهر کازرون امروز هم مانند دو روز گذشته، شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش (نوپو) است و معاون اجتماعی انتظامی فارس هم اعلام کرده که شرایط کازرون تحت کنترل و آرامش نسبی برقرار است.

به گفته شاهدان عینی، امروز، شنبه 29 اردیبهشت، اکثر مدارس، اماکن تجاری و خدماتی و اغلب دوایر اجرایی در شهر کازرون به حالت نیمه تعطیل درآمده و کنترل شدیدی بر ورود و خروج این شهر اعمال می شود.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما