قانون جدید مصر کاربران توییتری را نشانه گرفت
به نظر میرسد کاربران مصری توییتر که دارای بیش از 5000 فالوور بودند، از این پس تحت تاثیر تصویب قانون جدید مربوطه به اخبار کذب و دروغین در این کشور قرار خواهند گرفت.
رویداد۲۴ مجلس کشور مصر ۱۶ ژوئیه سال جاری ۲۰۱۸ میلادی قانون جدیدی را برای جلوگیری از انتشار اخبار کذب و دروغین در محیط فضای مجازی تصویب کرد که بسیاری از کاربران توییتری با بیش از 5000 فالوور و دنبال کننده را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
این قانون قرار است برای تمامی افراد و کاربرانی را که به انتشار اخبار و گزارشهای دروغین و نادرست در فضای مجازی میپردازند و دارای بیش از 5000 دنبال کننده در توییتر هستند، اعمال شود و قدم مثبتی برای پاکسازی فضای مجازی بخصوص توییتر به شمار بیاید.
توئیتر که یکی از پلتفرمهای بزرگ شبکه اجتماعی در جهان را داراست، ماه پیش با انتشار گزارشی اعلام کرد که طی دو ماه گذشته یعنی ماه مه و ژوئن سال جاری ۲۰۱۸ میلادی، به منظور تلاش برای پاکسازی فضای این شبکه اجتماعی حدود ۷۰ میلیون اکانت و حساب کاربری مشکوک و مورددار را که خلاف قوانین و مقررات این شبکه اجتماعی عمل کردند، مسدود کرده و به حالت تعلیق درآورده است.
پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، بسیاری از نهادهای امنیتی این کشور ادعا کردند که روسیه و عوامل تحت حمایت کاخ کرملین با نفوذ، سوءاستفاده و شایعهپراکنی در فضای مجازی و پلتفرم آزادانه شبکههای اجتماعی در جریان این انتخابات دخالت کردهاند.
همین مسائل موجب شد که توییتر به همراه سایر شبکههای اجتماعی موظف شوند که به منظور جلوگیری و مقابله با بروز حوادث این چنینی میلیونها اکانت و حساب کاربری را به حالت تعلیق درآورده و مسدود کرده است.
توئیتر پس از اقدامات مداخلهجویانه روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، به شدت به باز گذاشتن فضای مجازی و سوءاستفاده مداخلهگران روسی از پلتفرم این شبکه اجتماعی متهم شد. البته این نخستین و تنها باری نبود که توییتر در کنار سایر شبکههای اجتماعی مقصر نشان داده میشد چراکه همواره بسیاری از سیاستمداران در جهان علت تحریک خیل عظیمی از شهروندان را فضای باز رسانهای و شبکههای اجتماعی میدانند.
بسیاری از تحلیلگران پیشبینی کردهاند که روند رو به رشد تعلیق و مسدود کردن حسابهای کاربری در توییتر در ماه ژوئیه نیز با همین روند افزایشی ادامه پیدا خواهد کرد. حال به نظر میرسد که مصر نیز همچون برخی دیگر از کشورها قوانین و مقررات جدید و سختگیرانهتری را در قبال استفاده مردم و کاربرانش از توییتر اعمال کرده است تا بتواند به نوعی برروی فضای باز این شبکه اجتماعی مدیریت و کنترل بیشتری داشته باشد.
منبع: ایسنا