شکایت محیط زیست از پالایشگاه تهران/ ماجرای سبزیهای نفتی پایتخت به کجا رسید؟
رویداد۲۴مزارع جنوب تهران با نفت آبیاری می شوند، در چند روز گذشته گزارشی مبنی بر نشت نفت پالایشگاه تهران در مزارع کشاورزی جنوب پایتخت منتشر شده بود که موجب شد بسیاری از دستگاه ها از جمله اداره کل محیط زیست، آب منطقه ای، شبکه بهداشت شهرستان ری و اداره جهاد کشاورزی برای حل این معضل دست به کار شوند.
بنابر این گزارش، تاسیسات نفتی جنوب شهر تهران واقع در باقرشهر به دلیل فرسودگی، نشت داشته و همین موضوع باعث آلودگی چاه های آب اطراف پالایشگاه نفت شده است .
براساس گزارشات مردم منطقه باقرشهر و کهریزک، نشت نفت این پالایشگاه موجب خشک شدن بسیاری از مزارع کشاورزی نیز شده است.
البته باید گفت که بخشی از زمین های مربوط به کشت سبزیجات و صفی جات در سال های گذشته با فاضلاب آبیاری می شدند که معضل نشتی نفت پالایشگاه و خشک شدن این مزارع نیز بر مشکلات منطقه افزود.
براساس این گزارش، شدت نشت نفت به گونه ای است که کشاورزان با احداث حوضچه هایی مواد نفتی را از آب مصرفی جدا کرده و از آب باقی مانده برای آبیاری مزارع خود استفاده می کنند.
کیومرث کلانتری مدیر کل اداره محیط زیست استان تهران اظهار کرد: بخشی از اراضی کشاورزی واقع در ضلع غربی پالایشگاه نفت تهران به دلیل نشت نفت به 3 چاه آب کشاورزی آلوده به نفت شده است.
وی افزود: متاسفانه بخشی از اراضی کشاورزی زیر کشت هستند که در این رابطه اداره حفاظت محیط زیست شهرری طرح شکایتی علیه مدیرعامل پالایشگاه نفت شهید تندگویان داشته و پیگیر رفع مشکل بوده است.
کلانتری در ادامه گفت: پالایشگاه نفت تهران باید پاسخ گوی طرح دعوی باشد و براساس تصمیماتی که در اداره کل محیط زیست شهرستان ری اتخاذ شده، مقرر شد با پیگیری شبکه بهداشت شهرستان ری محصولات کشت شده اگر آثار آلودگی نفتی در آن دیده شود معدوم شود و همچنین محیط زیست نیز برنامه پایش از چاه های اطراف پالایشگاه را در دستور کار خود قرار داد.
وی افزود: پالایشگاه نفت تهران ملزم به ارائه برنامه های کنترل آلودگی و پاکسازی اراضی آلوده به مواد نفتی شده است که تا این لحظه هیچ گزارش مستندی واصل نشده است. مسائل کیفری این موضوع در دستگاه قضایی تحت پیگیری است .
مدیر کل اداره محیط زیست استان تهران تصریح کرد: پالایشگاه مکلف است که هم به دستگاه ها پاسخگو باشد و هم باید برنامه های خود را برای کنترل آلودگی ها و پاکسازی اراضی منطقه به محیط زیست ارائه کند.
وی ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان نیز در این زمینه طرح دعوا به مقام قضایی کرده و پیگیر این موضوع خواهد بود و نتیجه ای که دریافت می شود را اطلاع رسانی خواهد کرد.
کلانتری گفت: اداره جهاد کشاورزی باید از تداوم آبیاری اراضی توسط چاه مخلوط با آب آلوده به نفت جلوگیری کند, سازمان آب منطقه ای نیز باید چاه های آلوده را پلمب و از گردونه بهره برداری حذف کند تا زمانی که مشکل مواد نفتی در چاه حل شود. شبکه بهداشت نیز باید محصولاتی که در اراضی دارای آلودگی کشت شده را اطلاع رسانی کند.