روایت سروش صحت از کتابی که دزدید و پس داد
او گفت: وقتی ۱۶ ساله بودم. از کتابخانهای، کتاب «راه رشد غیرسرمایهداری» را دزدیم. بعد هم فهمیدم در حوزهی علاقهی من نیست و کتاب را برگرداندم. همچنان پس از چند سال معنای اسم این کتاب را نمیدانم.
سروش صحت با بیان اینکه نخستینبار داییام من را با کتاب آشنا کرد، ادامه داد: از همان نوجوانی کتابخوانی را به طور جدی آغاز کردم و هر روز بیشتر از قبل کتاب میخواندم.
او افزود: در سالهای نوجوانی من و همنسلهایم به دلیل اینکه ماهواره و موبایل و اینترنت نبود، نوجوانهای خیلی بیشتر کتاب میخواندند و ما گاهی بر سر کتاب خواندن بذا هم رقابت داشتیم. کم کم با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان آشنا شدم و از آن طریق کتابهای داستان را تهیه میکردم و میخواندم.
سروش صحت دربارهی نویسندههای محبوبش نیز گفت: از میان نویسندههای فارسی داستانهای جلال آلاحمد، احمد محمود و جعفر مدرس صادقی بسیار علاقهمند هستم و آثار نویسندگان متعددی از ادبیات جهان هم دوست دارم و دنبال میکنم. بیشتر از همه فئودرداستایوفسکی را دوست دارم. به نظرم او نویسندهی بسیار خلاق و تاثیرگذاری است. علاوه بر رمان و ادبیات، آثار حوزههای فلسفه، جامعهشناسی، تاریخ و روانشناسی هم علاقه دارم و آثار متعددی هم در این حوزه خواندهام و میخوانم.
سروش صحت در طی این نشست خاطرهای از دوران نوجوانیاش و کتابخوانی تعریف کرد و گفت: وقتی شانزده ساله بودم. از کتابخانهای، کتاب «راه رشد غیرسرمایهداری» را دزدیم. بعد هم فهمیدم در حوزهی علاقه من نیست و بعد کتاب را برگرداندم. همچنان پس از چند سال معنای اسم این کتاب را نمیدانم.
وی در زمینه فرهنگ کتابخوانی نیز گفت: فرهنگ کتابخوانی باید به موازات هم در همه جا ترویج شود. مثلا میبینیم در مترو همه بیکارند ولی کتاب نمیخوانند.
او سال هایی که در تهران زندگی کرده همواره در نمایشگاه کتاب حضور داشته است و معتقد است همیشه خیلی زیاد کتاب هدیه میدهد ولی نمی شود کتاب خواندن را به دیگران تحمیل کنیم.
این بازیگر در ادامه این نشست شخصیت های محبوب خود را در چند رمان که دوست داشت برای مخاطبان بازگو کرد و از اکبر عبدی و اصغر فرهادی به عنوان هنرمندان ایرانی مورد علاقهاش یاد کرد.