شورای عالی رفاه را در اولین فرصت تشکیل میدهم/ حقوق ۲ میلیونی ۸۰ درصد فرهنگیان بازنشسته
رویداد۲۴محمد شریعتمداری در اولین نشست خود با تشکلهای اجتماعی و سازمان های مردم نهاد که در وزارت رفاه برگزار شد با بیان اینکه شرکای اجتماعی در ارائه خدمات در بخشهای مختلف موثر عمل میکنند گفت: وزارت رفاه را خانه خودتان بدانید و مطمئن باشید تصمیمات مهم را با مشورت شما می گیریم.
وی افزود: تلاش میکنیم بدون مشارکت تصمیمی اتخاذ نشود، ممکن است نتوانیم همه را عمل کنیم اما اطمینان میدهیم همه را بشنویم.
معینی مدیرعامل شبکه نابینایان و انجمن باور با اشاره به سیاستهای کلی وزارتخانه گفت: در این شرایط خاص اقتصادی، اقشار متوسط به سطوح پایین آمده اند و اقشار ضعیف نتوانستند از چرخه حمایتی خارج شوند. در سیاستهای عملی وزارتخانه، حضور تشکلها در تصمیم گیریها را بگنجانید.
وی افزود: توانمندسازی بخشهای حمایتی باید مورد توجه قرار بگیرد. جدای از سیاستهای حمایتی کلی که باید معلولان در آن لحاظ شوند لازم است حمایتهای ویژهتری صورت گیرد. قانون حمایت از معلولان تصویب شد اما در سال جاری اجرایی نشد و درخواست ما این است که به بودجه ۹۸ برسد و اجرایی شود تا بخشی از مواد قانونی را در بودجه بگنجانیم.
انجمنها از پرداخت بهای انرژی معاف شوند
سید محمود آذین، مسئول خیریه فاطمه زهرا (س) نیز با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد چند نهاد بالاسری و ذیربط دارند اما هیچ کس به آنها توجه نمیکند گفت: چند هزار ایتام را تحت پوشش داریم، همه جا به ما کمک میکنند جز نهادهای دولتی؛ ما باید بهای انرژی بپردازیم ولی مساجد معافیت از پرداخت بهای انرژی دارند و درخواست میکنم امکانی فراهم شود که انجمن ها نیز از پرداخت بهای انرژی معاف شوند.
۷۰ تا ۸۰ درصد فرهنگیان بازنشسته دو میلیون تومان حقوق میگیرند
احمد صافی، مشاور امور بازنشستگان وزیر آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه ۸۵۰ هزار بازنشسته داریم گفت: حدود ۶۰ درصد بازنشستگان کشوری فرهنگیان هستند و ۳۶۵ کانون داریم و ۱۰ مشکل عمده بازنشستگان کشوری را احصاء کردیم و پیشنهاد ها و راهکارهایی داریم که مورد اول همسان سازی حقوق است.
وی افزود: دوم کمبود حقوق است. بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد بازنشستگان دو میلیون تومان حقوق میگیرند که ارزش آن در شرایط فعلی به یک میلیون تومان رسیده است.
صافی با بیان اینکه بیمه این افراد نارساست گفت: سلامت جسمانی، اجتماعی و معنوی سالمندان در خطر است. عدم تکریم مناسب، مشکل دیگر بازنشستگان است. پیشنهاد بعدی استفاده از تجربیات بازنشستگان است. پیشنهاد دیگر این است که صندوق بازنشستگی کشوری به سازمان و یکی از معاونت های ریاست جمهوری تبدیل شود و در جلسات هیئت دولت حضور یابند.
برجیان مدیرعامل انجمن علمی و آفرینشهای هنری معلولان نیز با اشاره به گرانی ارز برای واردات تجهیزات توانبخشی گفت: این تجهیزات ارزش بالایی پیدا کرده و دسترسی به آن مشکل شده است و در اولویت دوم است که ارز دولتی به آن تعلق نمیگیرد.
وی افزود: این فشار روی بهزیستی و روی معلولان است و ویلچری که ۵۰۰ هزار تومان می خریدند اکنون باید دومیلیون تومان بخرند.
به بازنشستگی پیش از موعد معلولان نگاه ویژه داشته باشید
مروتی مدیر کمپین پیگیری حقوق معلولان با بیان اینکه جامعه معلولان در بدترین شرایط معیشتی خود در ۴۰ سال گذشته قرار دارند که دو علت دارد نخست تخصیص اعتبارات به بهزیستی و دوم تحریم است گفت: در هیئت دولت در سال ۹۴ مصوبهای داشتیم که هنوز اجرا نشده است و در آن به شورای عالی معلولان اشاره شده بود که هنوز انتخاباتی برای آن برگزار نشده است.
وی افزود: اگر خانواده معلولان نباشند نمیدانیم شرایط و آینده آنها چه میشود. اکثر آنها وابسته به خانوادهاند و برنامههای توانمندسازی کمی کمرنگ تر شده است.
وی افزود: از وزیر جدید می خواهیم بروزرسانی برای بهزیستی داشته باشد چه از لحاظ نرم افزاری و چه سخت افزاری؛ زنان معلول سرپرست خانوار دچار تبعیض مضاعف هستند. همچنین به بازنشستگی پیش از موعد معلولان نگاه ویژه داشته باشید.
کامران عاروان، مدیرعامل جامعه معلولان ایران نیز با بیان اینکه مطالباتمان برایمان بسیار مهم است، خطاب به وزیر رفاه گفت: بسیاری از ما پای مطالباتمان پیر شدیم و بسیار جدی هستیم و امیدواریم شما کمک کنید تا شرایط خوبی فراهم شود.
وی ادامه داد: بخش مهمی از معلولان ما که شاغل بودند بیکار شدند و یا در آستانه اخراج هستند. بخش خصوصی در قوانین حمایتی دیده نشده است. از شما میخواهم از بخش خصوصی حمایت کنید و مطمئن باشید که به کمک دولت می آیند. هر ساله تا ۱۰۰ نفر را جذب کار می کردیم اما از فروردین امسال ۵ نفر را هم نتوانستیم وارد بازار کنیم.
هشدار درخصوص ترک تحصیل و ازدواج کودکان
به گزارش ایسنا، اشرفی، مدیرعامل انجمن حامی نیز با بیان اینکه شکاف عمیقی بین دانش آموزان ابتدایی تا متوسطه در مناطق محروم بخصوص مناطق مرزی داریم گفت: با ترک تحصیل و ریزش اجباری و دخترانی که ناخواسته تن به ازدواج اجباری میدهند مواجهیم؛ دخترانی که زود ازدواج میکنند، زایمان زودهنگام دارند که نرخ مرگ و میر در آنها را رشد میدهد.
وی افزود: ازدواج اجباری دختران با اتباع خارجی که عمدتا غیرقانونی است را نیز شاهدیم که منجر به افزایش کودکان "مادر ایرانی - پدر خارجی" می شود که خودش تبعات خاصی دارد.
اشرفی با نگرانی از «بالارفتن نرخ فقر و ریزش تحصیلی» در مناطق غربی کشور که آسیبهای دیگری را بدنبال دارد تاکید کرد: عدالت اجتماعی عمومی بدون تحقق عدالت آموزشی محقق نمیشود.
سازمان های غیردولتی کف خیابان هستند و با مسائل اجتماعی درگیرند و حضور آنها در جلسات تصمیم گیری میتواند به سیاست گذاریها کمک کند.
به گزارش ایسنا، فاطمه دعایی، رئیس هیئت مدیره کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک کشور نیز با بیان اینکه اولین توصیهام این است که به هیچ وجه کودک را کوچک و ریز نبینید گفت: دولتهایی که نگاه ویژه به کودکان زیر شش سال کردند ۲۰ سال بعد پیشرفت های قابل توجهی داشتند.
وی افزود: در مرداد ۱۳۸۷ مصوبه آزمایشی مجلس برای تأسیس مدارس غیردولتی را داشتیم که در آن سازمان مدارس غیردولتی تنها مرجع صدور مجوز شناخته شد و از همان زمان اعتراضات ما شروع شد.
دعایی با بیان اینکه دی ماه ۱۳۹۵ قانون دائمی شدن تاسیس مدارس غیردولتی ابلاغ شد که باید تا فروردین ۹۶ آیین نامه اجرایی آن ارائه میشد اما در اردیبهشت ۹۷ آیین نامه بهزیستی به دبیرخانه رفت و بعد آموزش و پرورش آیین نامه اش را ارائه کرد گفت: هر دو طوری است که گویی مهدها که نیروی متخصص دارند تنها نگه داری کودکان نوپا و شرخوار را به عهده داشته باشند.
وی ادامه داد: آیین نامه بهزیستی بسیار ضعیف است و موضع گیری ضعیف دارد. فرصت استرداد آیین نامه را داریم و معاون حقوقی رئیس جمهور این فرصت را داده تا آیین نامه قویتر ارائه شود و تقاضای ما استرداد هرچه سریعتر این آیین نامه است.
چشمانی که روی کودکان کار و خیابان بسته شده است
خجسته حسینی پور، موسس انجمن حامی کودکان کار و خیابان نیز با بیان اینکه تا امروز یک ریال کمک و رانت دولتی نداشتیم و خودمان توانستیم در ۲۰ سال گذشته روی پای خودمان بایستیم گفت: توسعه پایدار هر کشوری به منابع انسانی کارآمد آن مرتبط است.
وی افزود: اگر قرار باشد کودکان ما در شرایط ناهنجار رشد کنند در آینده تبدیل به نوجوان ناکارآمد و سپس بخشی از آنها به مردان و زنان خیابانی تبدیل می شوند. چرا اراده جدی برای حل این معضل وجود ندارد و چرا مسئولان چشمان خود را به روی آسیبی به چنین بزرگی بسته اند.
حسینی پور با اشاره به اینکه ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک کار داشتیم که اکنون به چند میلیون کودک کار و خیابان رسیده است گفت:۱۸ میلیون حاشیه نشین داریم که به همه امکانات دسترسی ندارند.
شریعتمداری:شورای عالی رفاه را در اولین فرصت تشکیل میدهم
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان این نشست به جمع بندی موارد مطرح شده پرداخت و گفت: با توجه به تحولات یک سال اخیر در کشور ضرورت دارد نگاه عمیق تری برای دوره سه ساله باقی مانده داشته باشیم.
وی افزود: مجددا از همکارانم میخواهم منشوری که دربارهاش در مجلس سخن گفتیم را در اختیار نمایندگان تشکل ها قرار دهند تا آن را تکمیل کنیم. شما فعالان ان جی او ها در گرانبهایی هستید که نباید دست از دامان شما بکشیم. کمتر از ۱۰ درصد مردم علاقه مند به سهیم شدن در امور مشارکتی اجتماعی هستند. باید برای بزرگ کردن بدنه شرکای اجتماعی تلاش کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اینکه موانع اداری در جلب مشارکتها وجود دارد گفت: در این نشست اشاره شد که نظریه روشنی در حوزه اجتماعی نداریم از همکارانم میخواهم گام جدی در این زمینه بردارند. دولت باید بتواند به سیاست های روشنی برسد که از همین نظریه ها الهام گرفته شده باشد.
شریعتمداری افزود: پیگیری های لازم را برای تحقق اهداف مدنظر انجام می دهیم و تلاش می کنیم شورای عالی رفاه را در اولین فرصت تشکیل دهیم.