تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
بدترین روز اونس در ۶ ماه ثبت شد؛

دلار خیزان، طلا افتان

رشد ۷/ ۰ درصدی شاخص S&P۵۰۰ که تحت‌تاثیر بخش‌های سلامت و انرژی در بازار به ثبت رسید، بالاترین نرخ از ۸ نوامبر را تجربه کرد. کالاهای مصرفی، املاک و مستغلات و مواد اولیه نیز بخش‌های منفی و در محدوده قرمز سهام بودند.

دلار خیزان، طلا افتان

 رویداد۲۴ تعویق زمان اعمال تعرفه در کالاهای جهانی از سوی دونالد ترامپ مطرح شد و بازارهای جهانی را تحت‌تاثیر قرار داد.

بازار سهام ایالات‌متحده نیز با پیروی از بورس‌های جهانی روند صعودی داشت، در همین حین، اوراق خزانه‌داری آمریکا با صف فروشی مواجه شد که منجر به افزایش بازدهی این اوراق شد.

رشد ۷/ ۰ درصدی شاخص S&P۵۰۰ که تحت‌تاثیر بخش‌های سلامت و انرژی در بازار به ثبت رسید، بالاترین نرخ از ۸ نوامبر را تجربه کرد. کالاهای مصرفی، املاک و مستغلات و مواد اولیه نیز بخش‌های منفی و در محدوده قرمز سهام بودند.

شاخص دلار خودی نشان داد

شاخص دلار آمریکا که نرخ برابری آن در مقابل سبد ۶گانه ارز‌های معتبر جهانی سنجیده می‌شود با ۴/ ۰ درصد افزایش، بیشترین افزایش روزانه خود ظرف دو هفته اخیر را به ثبت رساند و به ۴۴/ ۹۶ واحد نیز رسید. در میان تمامی ۱۰ ارز مهم جهان، تاثیر روند مذاکرات تجاری بر معاملات آن‌ها در بازار‌های جهانی قابل‌مشاهده است.

پیشرفت مذاکرات تجاری زمانی که چربش قدرت در رایزنی‌ها به نفع ایالات‌متحده باشد، رقبای دلار از جمله طلا و ین ژاپن را تضعیف کرده و تقویت دلار را در بازار جهانی ارز به همراه خواهد داشت. در آخرین معاملات عصر شنبه بازار‌های جهانی، هر دلار با ۵۲/ ۰ درصد افزایش به ۹۵/ ۱۱۱ ین رسید تا بیشترین ارزش دلار از ۱۱ فوریه تاکنون رقم بخورد.

پوند نیز با عقب‌نشینی ۵۵/ ۰ درصدی به ۱۳۲/ ۱ دلار بازگشت کرد و بیشترین افت روزانه خود در طول ۳ هفته اخیر را به ثبت رساند. هر یورو نیز با افت ۱/ ۰ درصدی به ازای ۱۳۵/ ۱ دلار مبادله شد.


سقوط طلا در روز شلوغ خبری

همه اتفاقات دست به دست هم داد تا دلار صعود کم‌نظیری را به نمایش بگذارد. در معاملات اوراق خزانه‌داری آمریکا نیز، نرخ بازدهی اوراق با سررسید ۱۰ ساله به ۷۵۹/ ۲درصد، در بالاترین سطح ۴ هفته اخیر خود قرار گرفت. طلا ماه سوم سال ۲۰۱۹ میلادی را در حالی آغاز کرد که بهای آن به زیر سطح حمایتی حساس ۱۳۰۰ دلاری سقوط کرد.

سقوط شدید روز جمعه طلا که با ثبت افت ۵۸/ ۱ درصدی همراه شد، در نهایت بدترین بازدهی روزانه فلز زرد ظرف ۶ ماه گذشته را به ثبت رساند. نزول هفتگی طلا بالغ‌بر ۶/ ۲ درصد شد که بیشترین افت هفتگی در ۲ سال اخیر محسوب می‌شود.


چرا طلا افت کرد

فشار پایان هفته پس از رشد طلا به سقف ۱۰ ماهه اتفاق افتاد که از کاهش نگرانی‌های عمومی نسبت به آینده ضعیف اقتصاد بین‌الملل و مذاکرات برگزیت در اروپا ریشه می‌گرفت؛ اما با اعلام رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده اعمال تعرفه بر کالا‌های چینی به تعویق افتاد. این سیگنال بخشی از نگرانی‌های سرمایه‌گذاران را از بین برد.

از همین‌رو سرمایه‌گذاران با چرخش از فلز گرانبها به‌دنبال مکان امن سودگیری دیگری بودند و دلار آمریکا را به‌عنوان مقصد خود انتخاب کردند و از طرف دیگر به بازار‌های اوراق نیز کشیده شدند و بازدهی اوراق خزانه را افزایشی کردند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما