تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
تاریخ مصرف ۲۰ میلیون دلار آب پنیر درحال اتمام؛

صادرات آب‌پنیر هم ممنوع شد؟

عضو انجمن صنفی شیرخشک صنعتی ایران گفت: شباهت آب پنیر به شیر خشک باعث ممنوعیت صادرات آن شده و ۲۰ هزار تن از این محصول به ارزش ۲۰ میلیون دلار در حال اتمام تاریخ مصرف در انبارها است.

صادرات آب‌پنیر هم ممنوع شد؟

رویداد۲۴ سید علی اصغر طاهریان گفت: اختلاف نرخ دلار در بازار آزاد و نرخ رسمی برای صنایع لبنی رانت زیادی ایجاد کرده است؛ شیرخام با نهاد‌های دامی دولتی تولید، اما محصول نهایی لبنیات با ارز آزاد صادر می‌شود.

وی افزود: صنایع لبنی برای اینکه بتوانند این ماده اولیه (شیر) را مدیریت کنند به دولت فشار آوردند تا صادرات شیر خشک ممنوع شد. این درحالی است که صنایع لبنی تنها ۵ درصد از نیاز خود را از شیر خشک تامین می‌کنند و مابقی آن از شیر تازه تامین می‌شود.

عضو انجمن صنفی شیرخشک صنعتی ایران، ادامه داد:درحالی صادرات شیرخشک ممنوع شده است که ما در سال‌های گذشته برای این محصول در کشور‌های مختلف بازاریابی زیادی انجام داده بودیم و توانستیم مشتریان جدیدی را ایجاد کنیم، به طوری که نرخ دلاری شیرخشک ایرانی به قیمت شیر خشک فرانسوی رسیده و برند‌های ایرانی معتبر شده اند.

وی تصریح کرد: صادرات شیرخشک ایرانی به طور عمده به عراق، افغانسان و پاکستان صادرمی شود و این محصول ایرانی به همراه آب پنیر در ۲۱ کشور دنیا بازار دارد که اکنون متوقف شده است.

طاهریان گفت: با وجود اینکه فرآورده‌های لبنی و شیرینی و شکلات نیز از شیر و شیر خشک استفاده می‌کنند و صادرات آن‌ها آزاد است، اما صادرات خود شیر خشک و پودر آب پنیر ممنوع است.

عضو انجمن صنفی شیرخشک صنعتی ایران ادامه داد: آب پنیر که از پسماند تولید پنیر تولید می‌شود یا باید به طور معمول در طبیعت رها شود که این امر منجر به آلودگی زیست محیطی می‌شود یا اینکه باید آب پنیر را به کارخانه‌های پودر تحویل دهند تا از آن پودر آب پنیر تهیه شود که محصول مغذی نیز به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: صادرات آب پنیر را به بهانه اینکه نکند شیر خشک به جای پودر آب پنیر از مرز‌های کشور خارج شود، ممنوع کرده اند این درحالی است که در کشور سازمان ملی استاندارد و گمرک داریم و آن‌ها هنگام صادرات به راحتی می‌توانند پودر آب پنیر را از شیر خشک تشخیص دهند.

طاهریان گفت: وزارت صنعت از شهریور سال قبل با نهایت بی تدبیری صادرات پودر آب پنیر را ممنوع کردند این درحالی است که در سال حمایت از تولید ملی امکان صادرات و ارز آوری توسط این محصول برای کشور وجود داشت.

وی تاکید کرد: آب پنیرکالایی استراتژیک در کشور به حساب نمی‌آید که به خاطر ایجاد کمبود احتمالی در بازار بخواهند صادرات این محصول را ممنوع کند و تنها ۲۰ درصد از این محصول در داخل مصرف می‌شود و مابقی آن باید صادر شود.

وی افزود: بعد از ممنوعیت صادرات آب پنیر ۲۰ هزار تن از این محصول در انبار‌های کشور باقی مانده و در حال خراب شدن است.

طاهریان گفت: بعد از درخواست ما جلسه‌ای در وزارت جهاد کشاورزی در این ارتباط تشکیل شده تا وضعیت صادرات آب پنیر را تعیین تکلیف شود و بعد از برگزاری این جلسه قرار شد که این محصول دوباره اجازه صادرات پیدا کنداما از ۱۸ اسفند سال ۹۷ هنوز عملیاتی نشده است.

وی درباره ارزش صادراتی آب پنیر گفت: صادرات آب پنیر در سال ۲۰ میلیون دلار ارزش صادراتی دارد که این کالا با این مقدار ارزش صادراتی در حال ازبین رفتن در انبار است.

طاهریان یادآور شد که پودر آب پنیر و شیر خشک ظاهری شبیه هم دارند، اما با آزمایش یا حتی چشیدن طعم و مزه میتوان آن‌ها را از یک دیگر تشخیص داد.

منبع: تسنیم
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما