بازگشت فرانسویها با ایران در گرو تعامل در سطوح بالای سیاسی
در حالی از احتمال بازگشت فرانسویها و مذاکره انجمن قطعه سازان این کشور با طرف ایرانی خبر داده میشود که یکی از اصلیترین طرفهای قرارداد تفاهم نامه قطعه سازان فرانسوی با ایران، این احتمال را به صراحت رد میکند.
رویداد۲۴ تفاهمنامه همکاری ایرانیها و فرانسویها در صنعت قطعه همزمان با آغاز تحریمها نیمه کاره باقی ماند و حال با گذشت بیش از دوسال از انعقاد این قرارداد و هزینه کرد فراوان طرف ایرانی، شنیده ها حاکی از مذاکره طرف فرانسوی با ایرانی ها است.
بدون شک تا زمانی که موانع سیاسی ایران مرتفع نشده حتی مذاکره انجمن های پایین دستی همچون انجمن قطعه سازان فرانسه نمی تواند کارساز باشد.
در همین حال رضا رضایی، عضو انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی با اشاره به انعقاد بزرگترین قرارداد جوینت ونچر که میان شرکت تحت مدیریت وی با فرانسوی ها منعقد شده بود، میگوید: شرکت فورشیا ۳۰ میلیارد دلار گردش مالی و ۴۰۰ جوینت ونچر خارجی دارد و ۵۰ درصد سهام این شرکت نیز به پژو تعلق دارد ۱۰ سال به عنوان شریک تجاری ایران بود و صندلی های تندر ۹۰ و ساندرو را تولید می کرد در همین حال تولید صندلی پژو ۲۰۰۸، ۲۰۸ و ۳۰۱ نیز با همکاری این شرکت برنامه ریزی شد.
وی می افزاید: ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای این قرارداد هزینه شد اما طرف فرانسوی با آغاز تحریم، ایران را ترک کرد.
وی می افزاید: ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای این قرارداد هزینه شد اما طرف فرانسوی با آغاز تحریم، ایران را ترک کرد.
رضایی با تاکید بر این که با وجود چنین پیشینه ای هنوز هیچ مذاکره ای با هدف بازگشت به ایران از سوی فرانسوی ها انجام نشده است، تصریح می کند: اگر مذاکره ای انجام شده باشد نیز تنها در حد انجمن قطعه سازی است و بدون شک انجمن تعیین کننده بازگشت به ایران و همکاری دوباره نیست بلکه باید مسایل سیاسی در سطح بالا با حفظ منافع ملی ایران حل شود.
این فعال صنعت قطعه ادامه می دهد: هنوز سیگنالهای مثبتی از طرف فرانسوی دریافت نشده و حتی احتمالی نیز داده نمی شود این در حالیست که پیش از این ۱۵ فرانسوی همکار شرکت ما بودند که با آغاز تحریم ها از ایران خارج شدند و حتی اجازه ماندن یک نفر در ایران را ندادند.
رضایی می افزاید: هرزمان که یک شرکت فرانسوی قادر به همکاری با ایران باشد بدون شک سایر شرکتهای فرانسوی نیز ایناجازه را پیدا خواهند کرد اما تفاهم نامه به امضا رسیده می تواند تنها در حد یک امضا باقی بماند و عملیاتی نشود.
خبر های مرتبط