تاریخ انتشار: ۱۸:۵۴ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۷ نظر

طرز تهیه شیشلیک شاندیز مشهد+ نکته‌های کلیدی

شیشلیک نوعی کباب است که از شش تکه گوشت، از راسته گوسفند تهیه می‌شود که روش پخت مخصوصی داشته و طعمی بسیار لذیذ دارد. شیشلیک در شهر‌های دیگر به صورت گوشت‌های تکه شده است، اما در مشهد به همراه دنده به سیخ کشیده شده و روی زغال آن را کباب می‌کنند.

شیشلیگ شاندیز مشهد

رویداد۲۴ در شهر مشهد و به خصوص ییلاقات شاندیز و طرقبه رستوران‌های متعددی وجود دارد که غذای اصلی سفارش دهندگان شیشلیک است. بعضی از این رستوران‌ها بسیار وسیع بوده و برخی شعباتی در شهر‌های دیگر نیز دارند.

مواد لازم جهت تهیه شیشلیک:

گوشت دنده گوساله یا گوسفند: ۱ کیلوگرم

ماست: ۱ لیوان

زعفران دم شده: ۲ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: ۱۰ عدد

آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری

روغن: ۱۰ قاشق غذاخوری

فلفل: به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب کوبیده در خانه + فوت وفن ها

طرز تهیه:

برای تهیه شیشلیک باید از گوشت دنده گوساله یا گوسفند استفاده کنید، نکته مهم برای کباب خوب انتخاب گوشتی است که تازه و ترد باشد؛ بهتر است گوشت را با آب پیاز و مقداری فلفل مخلوط کنید و ۲۴ ساعت پیش از آماده کردن کباب بگذارید بماند تا گوشت نرم شود.

گوشت را به اندازه‌های یکسان ببرید، داخل کاسه‌ای پیاز رنده شده، ماست، زعفران دم شده، آبلیمو روغن و مقداری فلفل بریزید و مخلوط کنید سپس گوشت را در این مایه بخوابانید و بگذارید حداقل یک شب بماند.

پس از استراحت، گوشت‌ها را به سیخ بکشید و بین هر دو قطعه یک تکه کوچک دنبه قرار دهید. موقع کباب کردن بهتر است از ذغال استفاده کنید، اما در صورت عدم دسترسی میتوانید درون فر یا روی اجاق با حرارت متوسط شیشلیک‌ها را اماده کنید.

شیشلیک‌ها را پس از اماده شدن با برنج زعفرانی، کره، گوجه کبابی، فلفل سبز کبابی و برش‌های لیموی تازه سرو نمائید همچنین بهترین و سالم‌ترین نوشیدنی برای این کباب دوغ میباشد.

نکته:

انواع کباب باید در حین پختن زیاد خشک نشود، اگر فرصت کافی برای اماده سازی کباب‌ها ندارید میتوانید بجای ۲۴ ساعت مدت ۱ ساعت درون ظرفی که مقداری کیوی له شده ریخته اید قرار دهید (کیوی به دلیل اسیدی که دارد گوشت را نرم میکند). البته دقت کنید که گوشت زیاد نماند، چون گوشت له میشود و بافت خود را از دست خواهد داد و همچنین باعث فساد سریع گوشت می‌شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: آشپزی ایرانی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
زنوز
|
Turkey
|
۰۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
15
2
شاندیز اخه چه حالیش میشه کباب شیشلیک یعنی چی؟
شیش کلمه تورکی به معنی سیخ و شیشلیک یا عامیانه شیشلیخ یعنی کباب به سیخ کشیدنی
شیشلیک مال اذربایجانه
پاسخ ها
زیزی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
شما زنوزی هستید؟همسر من هم اهل زنوزه
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
از صد سال پیش شاندیز مرکز شیشلیک بوده تو ایران جای دیگه ندیدم شیشلیک درست کنه مثله شاندیز
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
11
2
این کباب نوعی غذای ترکی مغولی است و یادگار حکومت مغول ها بر خراسان
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
2
7
شیشلیک از خطه بسیار زیبای شاندیز مشهد به دیگر نقاط جهان صادرشد و شیشلیک های آذربایجان دو پول سیاه نمی ارزد
فرامرز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
0
8
شیشلیک یک کباب کاملا ابداعی میباشد که حسین شیشلیکی شاندیز مشهد آنرا ابداع نموده که در دوره ای که چلو کباب کوبیده ۱۵ ریال بوده شیشلیک ۵۰ ریال قیمت داشته که شرح مفصل آن در روزنامه خراسان در سال ۹۶ به چاپ رسید و هنوز هم رستوران حسین شیشلیکی واقع در شاندیز مشهد دایر میباشد و قبل از آن شیشلیکی وجود نداشت، در ضمن طرز تهیه شیشلیک کاملا حرفه ای است و جز خراسان هیچ جای ایران نمیتونن اون شیشلیک رو درست کنن، اونایی که مشهد رفتن و رستوران حسین شیشلیکی یا ارم شاندیز شیشلیک خوردن میفهمند من چی میگم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
0
1
اولاکسی‌که‌این‌دستورالعمل‌راداده،حتماتخته‌کارشیشلیک‌مشهدنیست،ثانیا‌گوشت
راسته‌گوسفندی‌نرباید‌باشه،ثالثاطعم‌شیشلیک‌واقعی‌،درصورتی‌است‌که‌ازگوشت
مناطق‌مرتفع‌سردسیر‌ییلاقی‌تهیه‌شود‌رابعا‌ازماست‌نباید‌استفاده‌کرد،زیرامصرف‌
ماست‌باگوشت‌،ازنظر‌بهداشتی‌،توصیه‌نمی‌شود.و...
نظرات شما