تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

وقوع سیل در ایران محتمل است/ مردم و نهادهای مسئول آماده باشند

نماینده مردم بهشهر و نکا در مجلس در مورد احتمال وقوع سیل گفت: عدم اجرای طرح‌های آبخیزداری در سرشاخه‌ها، تغییر اقلیم و عدم مهندسی و لایروبی رودخانه‌ها از دیگر عوامل مهم بروز سیل در ایران است.

رویداد۲۴ علی محمد شاعری، با اشاره به شرایط زیست محیطی ایران در مورد احتمال وقوع سیل گفت: احتمال وقوع سیل را بالا می‌دانم. چراکه بخش عظیمی از پوشش گیاهی در ایران تخریب شده است، خاک ما فرسایش پیدا کرده و جنگل‌ها و مراتع ما از بین رفته است. امکان جذب آب به خاک ایران، به حداقل ممکن رسیده است. من فکر می‌کنم که زمین ایران، تحمل بارش‌های شدید در کوتاه مدت را ندارد.

این عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی ضمن تأکید به «خطر فرسایش خاک» افزود: وضعیت خاک ما باعث روان‌آب‌ها و در وهله بعد منجر به سیلاب‌های گسترده می‌شوند. عدم اجرای طرح‌های آبخیزداری در سرشاخه‌ها، تغییر اقلیم و عدم مهندسی و لایروبی رودخانه‌ها از دیگر عوامل مهم بروز سیل در ایران است. مدیریت این عوامل حداقل است لذا با اندک بارندگی شدیدی با سیل مواجه خواهیم شد. مردم باید در آمادگی لازم به سر ببرند.

نماینده مردم بهشهر در مجلس با بیان اینکه «مجلس اعتباراتی برای طرح آبخیزداری و احیای جنگل‌ها تدارک دیده بود» گفت: دولت کار خاصی برای پیشگیری از وقوع سیلاب‌های ویرانگر انجام نداده است. سیل، محتمل است. مردم و نهادهای اجرایی آمادگی کافی داشته باشند. امیدورام ستاد مدیریت بحران استان‌ها ماشین‌آلات را برای مقابله با سیل بسیج کنند زیرا در بخش پیشگیری کار خاصی صورت نگرفته است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: سیل ، مدیریت بحران
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
آذربایجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
0
0
با توجه به گرمایش جهانی و تغییر در الگوهای اقیانوس اطلس که از سال 77 موجب کاهش بارندگیها در ایران شده بود شاهد بارندگیهای طولانی در ایران هستیم که از ریتم اصلی خارج شده و بارانهای سیل اسای انی موجب سیل و مخاطرات جدی خواهد شد پدیده ای که از 3 سال قبل به تدریج در ایران اغاز شده برای کنترل این پدیده باید سیل بندها در مسیلهای ابگیر رودخانه ها ایجاد بشه و در حد امکان به کاشت درختچه ها و بوته ها در اون مسیلها اقدام کنیم و رودخانه ها رو لایروبی کرده و از تجاوز به حریم رودخانه ها و ساخت و ساز در حاشیه رودخانه ها جلوگیری کنیم و برای رودخانه ها حریم مشخصی تعریف کنیم میشه با ایجاد بندهای انحرافی و کانالهایی در مواقع ضروری بخشی از سیل رو به مناطقی از قبل طراحی شده انتقال داد مثلا به سدها یا با حفر چاههایی عمیق به زمین
نظرات شما