فوت و فن مرغ ترش مازندرانی؛ طعمی به یادماندنی
رویداد۲۴ هر ساله مسافران زیادی از سراسر کشور راهی خطه شمالی میشوند و به عشق چشیدن مزه غذاهای لذیذ شمالی، به رستورانهای محلی سر میزنند. مرغ ترش یکی از همین غذاهاست. این روزها فرصت مناسبی است تا عطر خوش این غذا را در خانه خود احساس کنیم.
مواد لازم:
مرغ: چهار تکه
سبزی معطر (چوچاق، خالواش، برگ سیر، گشنیز، جعفری و ریحان): ۳۰۰ گرم
پیاز بزرگ: یک عدد
سیر: دو حبه
گردو آسیاب یا رنده شده: ۶ قاشق غذاخوری
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
آب نارنج: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: کمی
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و مرغ را در آن قرار داده، به آن نمک، فلفل و زردچوبه بزنید و با حرارت کم تفت دهید تا طلاییرنگ شوند.
۲. در همین حین، سبزیهای خرد شده را در تابهای دیگر تفت دهید. مراقب باشید سبزیها خیلی سرخ نشود.
۳. حالا پیاز را خرد کرده و سیر را با رنده ریز رنده کنید. وقتی مرغ سرخ شد، آن را از تابه خارج کنید و پیاز را داخل همان روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شوند. سپس سیر را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن رب انار، آب نارنج و گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و دوباره تفت دهید. حالا نوبت سبزی سرخ شده است که به مخلوط افزوده شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب حسینی + نکته های کلیدی
۴. حدود دو لیوان آب جوشیده به مواد اضافه کنید و مرغها را داخل آن قرار دهید. مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و در آن را ببندید. حرارت شعله را کم کنید و حدود دو ساعت فرصت دهید تا خورشت آماده شود.
۵. سبزیهای معطر شمالی را میتوانید در بازارهای شمالی و بعضی بازارها مانند تجریش راحتتر پیدا کنید.
۶. آب نارنج را در صورتی که در دسترس دارید اضافه کنید.