تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
رئیس کمیسیون طلا و جواهر در گفتگو با رویداد۲۴:

قیمت طلا در روزهای گذشته به اندازه یکسال بالا رفت/ بازار طلا خلوت شده است

طی چند ماه گذشته همه تصمیمات روی بازار طلا اثر داشتند و تنها در دو ماه بهای اونس جهانی تا ۲۸۰ دلار نوسان داشته و بالا رفته است؛ این در حالی است که در گذشته شاید این اتفاق در یک سال رخ می‌داد. این اتفاق باعث شده قیمت طلا بسیار بالا برود.

قیمت طلا و سکه

رویداد۲۴ ندا جعفری: در هفته‌ای که گذشت، شاهد کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به ویژه بهای نفت آمریکا که به صفر رسید بودیم که تاثیر عمده‌ای بر بازارهای بین المللی نیز داشت و سبب کاهش ارزش دلار شد. به دنبال کاهش ارزش دلار، تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا به شدت رشد کرد؛ به گونه ای که قیمت هر اونس طلا را تا ۱۷۴۰ دلار بالا برد.

این دو عامل افزایش قیمت‌های جهانی و قیمت ارز در داخل، باعث بالا رفتن قیمت طلا و سکه در بازار داخلی در طول هفته گذشته شد و قیمت سکه را به بیش از ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش داد.

اما در اولین روز هفته نرخ سکه با رقم ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان کلید خورد و با افزایش میانگین ۱۸۰ هزارتومانی به رقم ۶ میلیون ۵۲۰ هزار تومان در آخرین روز هفته رسید. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار در اولین روز کاری با قیمت ۶۲۶ هزار تومان معامله شد و با افزایش متوسط ۲۰ هزار تومانی به مبلغ ۶۴۵ هزار تومان به فروش رسید.

 

چرا قیمت طلا صعودی شد؟

 

عبادالله محمدولی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ در مورد نوسان‌های بازار طلا می‌گوید: نه تنها تغییرات قیمت نفت و کاهش چشمگیر آن روی قیمت طلا تاثیرگذار بود بلکه تغییرات در بورس و اخبار مربوط به هیات دولت در داخل نیز بر بازار طلا موثر هستند.

او می‌گوید: طی چند ماه گذشته همه تصمیمات روی بازار طلا اثر داشتند و تنها در دو ماه بهای اونس جهانی تا ۲۸۰ دلار نوسان داشته و بالا رفته است؛ این در حالی است که در گذشته شاید این اتفاق در یک سال رخ می‌داد.


بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات از بازار طلا و سکه / قیمت سکه بالا رفت


عضو انجمن کارفرمایان صنعت طلا در مورد وضعیت این روزهای بازار طلا می‌گوید: ماه رمضان و شیوع ویروس کرونا بازار طلا را خلوت و خلوت‌تر کرده و مشخصا ویروس کرونا باعث درهم ریختگی بازارهای جهانی شده و شرایطی که بوجود آمده کشورها را با کمبود این فلز قیمتی مواجه کرده که تاثیر خود را در کشور‌های مختلف گذاشته است. این موضوع با کاهش ارزش پول ملی در کشور خود را دو چندان نشان می‌دهد و این اتفاقات برای افرادی که در این زمینه کار می‌کنند و برای زنجیره طلا فعالیت می‌کنند، مناسب نیست.

او با تاکید بر اینکه صنایع نیازمند ثبات هستند، می‌گوید: قیمت‌ها باید دارای ثبات نسبی باشند و تلاطمات در بازار خوب نیست، زمانی که امنیت پولی و سرمایه‌ای در بازار لحظه‌ای شده و مدیریتی نیست نمی‌توان به آینده امید داشت.

محمدولی ادامه می‌دهد: تنها زمانی که همه اجزای کشور از تصمیم‌گیران و متولین امور تا متولیان بخش تولید همه به صنعت و اشتغال و تولید در کشور اهمیت دهند، می‌توان شاهد تغییرات در این مسیر بود. تقویت پول ملی عاملی برای کم شدن نوسان‌هاست و در صورتی که رویکرد حمایت از تولید نباشد آسیب‌ها بیشتر و جدی‌تر می‌شود.

رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در تشریح حباب قیمت سکه، می‌گوید: در حال حاضر اونس جهانی ۱۷۳۰ دلار است و امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶۴۱ هزارو ۸۰۰ تومان است و در صورتی هر سکه که ۸ گرم و ۱۳۰ سوت است بر ۹۰۰ ضرب و بر ۷۵۰ تقسیم کنیم که عیار استاندارد طلا در ایران است رقم ۹ گرم و ۷۶۰ سوت در می‌آید که اگر در قیمت روز طلا ضرب شود ۶ میلیون و ۲۶۴ هزار تومان می‌شود، بنابراین به نظر می‌رسد حباب زیادی وجود ندارد.

او در پاسخ به این پرسش که چشم‌انداز بازار طلا را چطور ارزیابی می‌کنید؟ می‌گوید: صنف طلا در سال‌های گذشته جایگاه بالایی در کشور داشت و امروز جایگاه خود را در سبد خرید خانوارهای ایرانی از دست داده است، این خروج هم به دلیل گرانی این کالا است که گفته می‌شود مانند سابق دارای مزیت نیست.

او ادامه می‌دهد: گران شدن طلا در بازار باعث شده خرید‌ها به ندرت انجام شود و مردم هم مانند سال‌های گذشته طلا را به چشم سرمایه نبینند و بیشتر کالایی لوکس و گران به نظر برسد. امرز شغل طلافروشی تنها برای مراسم خواستگاری خوب است، اما در باطن شاغلان این بخش اوضاع مساعدی ندارند.

محمدولی در خصوص خرید و فروش طلا می‌گوید: برای افرادی که فروشنده طلا هستند در حال حاضر بازار مناسب است و به دلیل گرانی طلا زمان مناسبی برای فروش این کالاست که می‌توانند در سریع‌ترین زمان آن را به پول تبدیل کنند.

او می‌گوید: در گذشته طلا مزیت‌های زیادی داشت که از آن غافل شدیم و مسئولان نگاهی ویژه به این صنعت نداشتند و نگاه حمایتی هم وجود ندارد. این در حالی است که صنعت طلا و جواهر در صورتی که پویا و احیاء شود جمعیت چند صد هزار نفری در تولید فعال می‌شوند و در صورتی هم که با سرعت پیش رویم در ردیف صنایع ارز آور به کشور و جزء سرآمدان صنایع خواهیم بود.


بیشتر بخوانید: طلا در ماه رمضان ارزان می‌شود؟ / تاثیر سقوط تاریخی بهای نفت بر بازار‌ها


محمدولی با بیان اینکه متاسفانه چشم ما به چاه نفت است، می‌گوید: هر زمان بودجه کم شود از این راه پوشش می‌دهیم و در نهایت با التماس نفت خود را در بازارهای جهانی می‌فروشیم. هر چند امروز کسی هم خریدار نفت ما نیست و نباید از گذشته تک بعدی می‌شدیم و امروز هم تنها در صورتی که این نگاه تغییر کند می‌توان موفق عمل کرد. بسیاری از دغدغه‌های دولت و بحث‌های درامدی کشور می‌تواند حل شود به شرط آنکه حمایت و کمک دولت را داشته باشیم.

دهه های ۵۰ و ۶۰ دوران طلایی بازار طلا در ایران

عضو انجمن صنفی کارفرمایان طلا و جواهر ادامه می‌دهد: با توجه به جمعیت ایران دهه های ۵۰ و ۶۰ دوران طلایی بازار طلادر ایران در آن زمان بود که میزان صادرات و اشتغال بالایی هم داشتیم و دوران بسیار خوبی بود، اما متاسفانه از نیمه دهه ۷۰ به بعد و در دهه ۸۰ و زمانی که موضوعات مربوط به ارزش افزوده مطرح شد و از طلا به عنوان بخش غیرضروری نام برده شد، اوضاع بهم ریخت. ضمن آنکه دیگر وام و تسهیلات ارزان قیمت نیز به این صنعت تعلق نگرفت و پس از آن بحث‌های مربوط به صادرات و اشتغال هم با مشکل مواجه شدند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما