استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
آلودگی نان به راحتی رفع نمیشود
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مورد نان نمی توان ضدعفونی کامل در برابر ویروس کرونا انجام داد و نانواییها باید نکات بهداشتی را در زمان خمیرگیری، پخت و تحویل نان به مردم دقت کنند.
رویداد۲۴ دکتر مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: شستن سبزیجات با مواد ضدعفونی کننده مرسوم می تواند آلودگیهای آن را پاک کند، همچنین با قرار دادن آنها به مدت دو دقیقه در مایکرویو یا پختن سبزیجاتی که نیاز به پختن دارند آلودگی حتما برطرف شده و نگرانی ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: در مورد خشکبار نیز توصیه ما این است که آن را در یک کیسه به مدت 4 دقیقه در مایکرویو قرار دهند، چون جابجایی مولکول اتفاق میفتد و دما به بالای 50 درجه می رسد ویروسها کشته میأشوند و مشکلی پیش نمیآید.
فرجی اضافه کرد: در مواردی که مایکرویو در اختیار افراد نیست توصیه شده در قابلمه دو قاشق آب بریزند و روی حرارت بگذارند تا بخار ایجاد شود و خشکبار را به آن اضافه کرده و صبر کنند تا آب خشک شود. سپس با قراردادن در هوای آزاد دوباره خشک کنند. در این صورت خشکبار ضدعفونی میشوند.
بیشتر بخوانید:
بیشتر بخوانید:
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد ضدعفونی کردن نان برای ایمن سازی بهداشتی در برابر ویروس کرونا به 4030 گفت: در مورد نان نمیتوان ضدعفونی کامل انجام داد، البته در زمان پخت چون دمای پخت بالای 50 درجه است مشکل زیادی وجود ندارد اما توصیه میشود بهویژه بعد از پخت که نان روی سطوح قرار میگیرد نکات بهداشتی رعایت شود.
وی اظهار کرد: مردم اگر نگران آلودگی هستند که ترجیح هم همین است بهتر این است برای برداشتن نان از پارچه یا سفره پارچه ای که تمیز است استفاده کرده و نان ها را روی آن با دست تمیز و دستکش منتقل کنند، در خانه هم نان ها را بعد از سرد شدن درون نایلون بسته بندی کنند.
فرجی افزود: باز هم اگر کسی در منزل بیمار دارد و نگرانی بیشتری برای استفاده از نان دارند میتوانند آن را درون توستر قرار دهند تا بالای 50 درجه حرارت ببیند و بعد با دست تمیز به پارچه تمیز منتقل شود تا آلودگی نداشته باشد.
خبر های مرتبط