حاشیههای «آقای میم» و «بیمه معلم»/ ماجرای بدهی ۱۰ ساله به بیمه معلم چیست؟
رویداد۲۴ وضعیت مدیریت در صنعت بیمه کشور آنقدر عجیب و غریب است که هر از چند مدت یکبار اخباری شگفتانگیز از این صنعت به گوش میرسد؛ از ماجرای حضور مدیران بدون صلاحیت فنی تا کارشناسیهای پر از شائبه املاک بیمه و حضور ژنهای خوب و ...! رویداد۲۴ در سلسله گزارشهای متعدد درباره اتفاقات و تخلفات در صنعت بیمه گزارشهایی منتشر کرده بود و عجیب آنکه مدیران ارشد بیمهای کشور یکبار به خود زحمت ندادند پیگیریهای دقیقی داشته باشند و نتیجه آن را به افکار عمومی اعلام کنند؛ این در حالی است که غلامرضا سلیمانی امیری ماکو همان زمانی که به جای عبدالناصر همتی به عنوان ریاست کل بیمه مرکزی منصوب شد، از لزوم نظارت بیشتر بر شرکتهای بیمهای سخن و گفت و به شرکتهای بیمه هشدار داد که نمیگذارد با تخطی از مقررات، سرنوشت صنعت بیمه، سهامداران و بیمهگذاران را در معرض خطر قرار دهند.
در جدیدترین اتفاق اسنادی از صورتهای مالی شرکت بیمه معلم به دست رویداد۲۴ رسیده که نشان میدهد که این شرکت در قبال بدهی ۸۲۷ میلیون تومانی خود از یک فرد که هویت مشخصی نیز ندارد به مدت ۱۰ سال سکوت کرده است؛ اقدام مبهمی که با اما و اگرهای بسیاری همراه است.
ماجرا از این قرار بوده شرکت بیمه معلم، در سال ۱۳۸۶ اقدام به خرید یک ملک به مبلغ ۵.۸۰۰ میلیون ریال از فردی به نام «آقای معلم» کرده است، این شرکت مجددا به دلایل نامعلومی تنها یک سال پس از این معامله، همان ملک را به همان شخص و این بار به مبلغ ۸.۵۷۲ میلیون ریال به فروش میرساند.
شرکت بیمه معلم، در قبال فروش این ملک به این شخص که از وی در صورتهای مالی خود با عنوان «آقای معلم» یاد شده است، چند فقره چک دریافت میکند که مبلغ آن ۸.۲۷۲ میلیون ریال است، البته تاکنون، یعنی ۱۲ سال پس از انجام معامله، چکهای صادره بابت باقی مانده طلب همچنان وصول نشده است. اقدام عجیبی که با سازوکار شرکتهای بیمه در ایران همخوانی ندارد و ابهامات زیادی را متوجه این شرکت و البته هویت این فرد میکند.
بیشتر بخوانید: وضعیت آشفته صنعت بیمه در سایه سوءمدیریت بیمه مرکزی/ وقتی همه خوابیم!
اطلاعاتی که رویداد۲۴ به دست آورده نشان میدهد بیمه معلم مدعی است که واحد حقوقی این شرکت در این خصوص درخواست صدور اجراییه کرده و مراحل اجرای مزایده ملک مزبور از طریق شعبه سوم اجرائیات ثبت تهران در حال پیگیری است.
این که یکی از طرفین معامله نتواند تعهدات خود را ایفا کند، امری معمول است و در هر کسب و کاری ممکن است این اتفاق رخ بدهد، اما آنچه که مساله بیمه معلم را عجیب و مبهم کرده است؛ در ابتدا خرید این ملک و سپس بازگرداندن و فروش آن ملک به همان شخص است و همچنین سکوت و عدم وصول مطالبات خود در قبال این فرد و این معامله ۱۲ سال پس از انجام آن است.
اکنون این ابهام وجود دارد که شرکت بیمه معلم با چه اهدافی مجددا این ملک را به همان شخص به فروش رسانده است، چرا بیمه معلم طی ۱۲ سال گذشته هیچ اقدامی برای مزایده ملک مزبور انجام نداده است و اکنون چه اتفاقی افتاده که این شرکت به دنبال وصول مطالبات خود از این فرد است؟
نکته قابل توجه دیگر این است که همان طور که اشاره شد، این معامله در سال ۱۳۸۷ انجام شده و موضوع عدم ایفای «آقای معلم» به تعهدش، در صورتهای مالی سال ۱۳۸۹ منعکس شده است. در آنجا این عبارت قید شده که «واحد حقوقی درخواست صدور اجراییه کرده و مراحل اجرای مزایده ملک مزبور از طریق شعبه سوم اجرائیات ثبت تهران در حال پیگیری است.» این عبارت، اما در صورتهای مالی سالهای بعد شرکت نیز تکرار شده، به طوری که حتی در گزارش مالی میان دورهای شش ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ شرکت نیز همین عبارت درج شده است.
شرکت بیمه معلم در سال ۱۳۷۳ تاسیس شده است، از بیمه مرکزی مجوز فعالیت دارد و عنوان میکند قدیمیترین شرکت بیمه خصوصی، در عرضه کلیه خدمات بیمهای را برعهده دارد. اما چرا شرکت بیمه معلم که خود را از شرکتهای قدیمی و باتجربه صنعت بیمه در کشور میداند، باید تا این اندازه در وصول مطالبات خود، ناشیانه عمل کند.
شرکتی که صدور بیمه نامههای حداقلی برای بیمهگذاران را حتما به دریافت کامل حق بیمه منظور میکند، چطور نتوانسته طی بیش از یک دهه، طلب خود را از «آقای معلم» وصول کند؟ در نهایت این فرد چه کسی است که شرکت بیمه معلم تا این اندازه در قبال وی مسامحه به خرج داده است؟ اینها سوالات و ابهاماتی است که شرکت بیمه معلم باید به آن در قبال افکار عمومی پاسخ دهد.
بیمه معلم تو دیگه چرا...!!! واقعا که، شرمنده شدیم از این صنعت
خودش گویاست
یعنی اموزش و پرورش نظارت نداره
اسناد و منتشر کنید ببینن حداقل
الان هم که این رسوایی که معلوم نیست پشت پرده چه خبری باشه.