روش صحیح خشک کردن گردو تازه در منزل
خشک کردن گردو تازه در خانه کار چندان سختی نیست و شما میتوانید با طی کردن این دو مرحله به آسانی گردوهای تازه را خشک کنید.
رویداد۲۴ خشک کردن گردوهایی که به تازگی چیده شده اند کمی سخت است چرا که گردوها باید در دو مرحله خشک شوند. خشک کردن گردوها پس از برداشت باعث ثابت ماندن وزن گردو و جلوگیری از کپک زدن آن میشود. علاوه بر این مغز گردوها سفید باقی میمانند. گردوهایی که کاملا خشک شود و در پوسته چوبی خود بماند تا ۳ سال ماندگاری دارد. در این بخش با ما همراه شوید تا با روشهای خشک کردن گردوی تازه اطلاعات کافی بدست آورید.
مراحل خشک کردن گردوی سبز و تازه
۱. چیدن گردو
هنگامی که پوست گردوها سبز و کمی ترک خورده هستند زمان مناسبی برای برداشت است. برای اطمینان از زمان برداشت کمی روی پوست را فشار دهید، اگر اثر انگشتتان روی پوست سبز بدون سیاه شدن باقی ماند، نشان از آماده و رسیده بودن مغز گردو میدهد. توجه داشته باشید که برای چیدن گردو حتما از دستکش استفاده کنید تا دستان شما سیاه نشود.
۲. جدا کردن پوست سبز
جدا کردن پوست سبز گردو کمی مشکل است. میتوانید با استفاده از چکش و یا یک جسم سنگین به پوست گردو ضربه بزنید. همچنین میتوانید گردوها را زیر یک جسم سنگین قرار دهید و جسم را روی گردوها حرکت دهید تا پوست گردوها ترک برداشته و جدا شوند. روش دیگر این است که گردوها را در ظرفی ریخته و روی آن آب گرم بریزید تا پوست سبز نرم شده و به راحتی جدا شود.
گردوها را پس از شستشو روی یک ملحفه در سطح زمین و به دور از تایش نور مستقیم پهن کنید و هر چند روز یکبار آنها را جابه جا کنید تا تمام قسمتهای آنها در معرض هوا قرار بگیرند. نور مستقیم خورشید موجب سوختن و سیاه شدن مغز گردو میشود.
پس از چند روز تعدادی از گردوها را بشکنید تا از خشک بودن آن اطمینان بدست آورید. یک گردو زمانی به خوبی خشک میشود که پوست و مغز آن ترد و شکننده باشد. اگر گردوها هنوز رطوبت دارند چند روز دیگر باید به خشک کردن آنها ادامه دهید. رطوبت باقی مانده در گردو موجب فاسد شدن و کپک زدگی آن میشود.
روش خشک کردن صنعتی گردو
در این روش گردوها را در اتاقکی قرار میدهند که در کف آنها تورهای استیل و مشبکی قرار دارد تا هوا از میان گردوها تبادل داشته باشد. در این روش به دستگاه گرم کن و پنکه نیاز است. گردوها پس از یک روز کاملا خشک میشوند. کاهش بیش از حد رطوبت گردوها و هزینه انرژی مصرفی از معایب این روش است.
روش خشک کردن گردو با دستگاه خشک کن
برای خشک کردن گردوی تازه میتوانید از دستگاه خشک کن استفاده کنید. یکی از مزایای استفاده از این روش، تنظیم دمای مورد نظر است. علاوه بر این روغن مغز گردو نیز خشک نمیشود بنابراین طعم و مزه گردوها حفظ میشود.
روش خشک کردن گردو با دستگاه خشک کن
برای خشک کردن گردوی تازه میتوانید از دستگاه خشک کن استفاده کنید. یکی از مزایای استفاده از این روش، تنظیم دمای مورد نظر است. علاوه بر این روغن مغز گردو نیز خشک نمیشود بنابراین طعم و مزه گردوها حفظ میشود.
دمای مناسب برای خشک کردن گردوها
دمای مناسب برای محیط خشک کردن گردوها حدود ۴۳ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی حدود ۳۰ درصد است. میزان رطوبت گردوها پس از خشک شدن باید به ۷ تا ۸ درصد برسد. در این شرایط گردوهای تازه ۳ تا ۴ روز زمان برای خشک شدن نیاز دارند.
نگهداری گردوها
گردوها را پس از خشک شدن درون یک کیسه و یا سبد توری قرار داده و در مکانی خشک و خنک یا فریزر نگهداری کنید.