مجوز اضطراری سازمان بهداشت جهانی برای واکسنهای کرونا به زودی صادر میشود
یک مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی گفت: «سازمان بهداشت جهانی به زودی تصمیم خود را در مورد صدور مجوز اضطراری برای برخی واکسنهای COVID-۱۹ برای استفاده عمومی را اعلام خواهد کرد.»
رویداد۲۴ چندین تولید کننده واکسن در جهان دادههای کارآزماییهای بالینی خود را برای صدور مجوز استفاده اضطراری به WHO ارسال کردهاند.
دکتر سومیا سوامیناتان، مدیر ارشد علمی سازمان بهداشت جهانی گفت: «فقط واکسنهایی که دارای نتایج آزمایش بالینی فاز ۳ هستند مورد بررسی قرار میگیرند. ما با پرونده فایزر شروع کردیم. انتظار داریم طی چند هفته آینده واکسنهای مدرنا و به دنبال آن آسترازنکا مورد بررسی قرار گیرد. ما تصمیم خواهیم گرفت که کدام واکسنها مجوز استفاده اضطراری را دریافت میکنند.»
دکتر سوامیناتان افزود که WHO در حال همکاری با ائتلاف بین المللی آژانسهای نظارتی پزشکی (ICMRA) برای سرعت بخشیدن بیشتر به امور است. چندین نهاد نظارتی و علمی در سطح کشورهای عضو هم داوطلب شده اند تا در ارزیابیها کمک کنند.
همکار وی، دکتر بروس آیلوارد، مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی توضیح داد که این فرایندها برای دستیابی به هدف سازمان «تهیه واکسن برای همه» ایجاد شده است: «ما یک روش استثنایی داریم که در آن برخی از محصولات مورد تأیید مقامات نظارتی سازمان بهداشت جهانی توسط مرکز کوواکس هم تایید شده در نظر گرفته میشوند، بنابراین هیچ مانعی برای سرعت دادن به روند توزیع این محصولات وجود ندارد و میتواند به طور بالقوه در سطح جهانی مورد استفاده قرار گیرد.»
دکتر سوامیناتان توصیه کرد که کشورها برنامههای ملی واکسیناسیون و استراتژیهای ارتباطی مربوطه در خصوص واکسن را داشته باشند: «بسیار مهم است که توضیحات کافی به شهروندان داده شود. انتشار اخبار بسیار سریع اتفاق میافتد و مردم نگران هستند. نظرسنجیها نشان میدهد که بیشتر مردم جهان منتظر واکسن COVID-۱۹ هستند، اما در عین حال بسیاری از آنها درباره واکسن سوالات پاسخ نیافته دارند.»
برای مثال با توجه به اینکه دوزهای اولیه میزان محدود دارندٰ مردم باید بدانند که چرا اولویت با کادر درمان خط مقدم، افراد مسن و سایر گروههای در معرض خطر است. وی گفت: «هرچه بازتر و شفافتر باشیم، احتمال اعتماد و اطمینان مردم بیشتر میشود و نه تنها مایل به استفاده از واکسن خواهند شد، بلکه صبور خواهند بود و منتظر نوبت خود میشوند.»
بیشتر بخوانید: روند تزریق واکسن کرونا در جهان یکسان است؟
عفونت مجدد و بیماری طولانی کووید ۱۹
در عین حال اعلام شد که سازمان بهداشت جهانی در حال همکاری با کشورهای مختلف برای تعریف بهتر عفونت مجدد COVID-۱۹ و تعداد دفعات بروز آن است. آزمایشگاههای چندین کشور دریافتهاند که برخی از افراد مبتلا به این بیماری مجدداً آلوده شده اند.
دکتر ماریا ون کرخوو، اپیدمیولوژیست و مدیر فنی WHO در موضوع کووید ۱۹، گفت: «به نظر میرسد این اتفاق خیلی زیاد رخ نمیدهد، اما در حال حاضر نمیتوانیم تعداد دقیق آن را تعیین کنیم.»
در همین حال، متخصصان پزشکی در مورد درک بیماری کووید ۱۹ طولانی مدت که با عفونت مجدد متفاوت است، بیشتر اطلاعات پیدا میکنند.
دکتر ون کرخوو گفت: «بیماری طولانی کووید ۱۹ مواردی است که فرد به یک مورد خفیف از بیماری مبتلا میشود و به نظر میرسد بهبود نسبی یافته، اما پس از آن اثرات طولانی مدتتری را تجربه میکند. ما بیشتر و بیشتر در مورد تاثیرات کووید ۱۹ بر بدن یاد میگیریم. به نظر میرسد سیستمهای مختلف بدن را تحت تأثیر قرار میدهد. این بیماری فقط یک بیماری تنفسی دو هفتهای نیست و به نظر میرسد ماهها ادامه دارد.»
مترجم: دکتر امیر صدری
خبر های مرتبط