قانون اصلاح انتخابات شروع دیکتاتوری است/ میخواهند انتخابات ۱۴۰۰ را به رقابت درونحزبی تبدیل کنند
رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: موضوع اصلاح قانون انتخابات روز به روز پربحثتر میشود؛ منتقدان این قانون معتقدند دست شورای نگهبان بیش از گذشته باز شده و با این روند میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ کاهش خواهد یافت و به جای آنکه انتخابات به سوی یک حضور عمومی میل کند، به سمت یک مشارکت درون حزبی پیش میرود که همه اعضای یک خانواده هستند و هریک از آنها پیروز شود ولو با اندک رای، آن خانواده برنده شده است؛ رقابتی که اصلاح طلبان در آن هیچ جایی ندارند.
سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با رویداد ۲۴ میگوید: انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اگر برپایه قانون انتخاباتی که اکنون در مجلس نوشته میشود، بخواهد برگزار شود، در واقع میدانی برای یک رقابت درونحزبی است. به این ترتیب اگر انتخابات بخواهد به این صورت پیش برود، نه تنها هیچ شور و نشاطی باقی نخواهد ماند، بلکه اساسا رقابتی هم شکل نخواهد گرفت. انتخابات زمانی معنا دارد که مردم بتوانند حداقلی نمایندگان خود را پیدا کنند. اگر انتخابات یکسویه و همانند انتخابات درونحزبی برگزار شود، آن زمان دیگر انتخاباتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: جریانی که امروز در حال اصلاح قانون انتخابات است، نهایتا ۱۵ درصد جامعه را نمایندگی میکند و اگر به همین منوال پیش برود، در نهایت ۱۵ درصد جامعه در انتخابات شرکت میکنند و مابقی جامعه با این قانون و نحوه انتخابات مشکل دارند و همانطور که در انتخابات مجلس ۹۸ شرکت نکردند، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم شرکت نخواهند کرد.
این فعال سیاسی میگوید: رهبری بر مشارکت بالا در انتخابات تاکید دارند بنابراین لازمه توجه به این تاکید آن است که شورای نگهبان قانون فعلی اصلاح انتخابات را به طور کلی رد کنند چراکه شورای نگهبان باید به گونهای در بحث تایید صلاحیتها رفتار کند که همه جریانهای قانونی کشور بتوانند گزینههای اصلی خود را وارد میدان رقابت کنند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت میگوید: مسئله این است که اکنون حتی اگر فرد مورد نظر حضور پیدا کند که آنها را نمایندگی کند بازهم به سختی رضایت پیدا میکنند که در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کنند؛ در واقع موضوع مهم برای مردم، تاثیرگذار بودن آنهاست. یعنی هم بتوانند کاندیدای مورد علاقهشان را انتخاب کنند و هم بتوانند امیدوار باشند که آن کاندیدا اگر رای بیاورد، بتواند منشا اثر باشد، نه اینکه بعد از ۴ سال بگوید نشد و اجازه ندادند و...!
شریعتی میگوید: از شرایط عدم مشارکت مردم چیزی جز دیکتاتوری خارج نمیشود. زمانی که شما جلوی نظر اکثریت را میگیرید، حکومتی که تشکیل میشود چیزی جز دیکتاتوری اقلیت بر اکثریت نخواهد بود لذا امیدوارم قوای عاقل در سیستم به کار بیفتد و شرایط را برای جذب اکثریت مردم و بازگرداندن امید به جامعه و تشکیل حکومتی که پشتوانه اکثریت جامعه را دارد، اقدام کند.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ یک رقابت درون حزبی است
او ادامه داد: در رابطه با چگونگی شرایط برای پیروزی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری باید بگویم، در شرایطی که اکبر و اصغر و محمد از یک خانواده بروند مسابقه دو بدهند، هرکدام از آنها که پیروز شود، پیروزی برای آن خانواده است. آن چیزی که برخی در حال تدارک برای انتخابات ۱۴۰۰ هستند، یک رقابت درون خانوادگی است زیرا آنها قانون را به گونهای تنظیم کردهاند که فقط یک نفر خاص رئیس جمهور شود، خب کاری ندارد. اکنون شرایط کرونایی است و بگویند ستاد ملی کرونا گفته که مشارکت و تجمعی نباشد و برهمین اساس تا ۴ سال آینده آقای «قاف» رئیس جمهور شود، اگر او خسته است و تمایلی ندارد آقای «میم» به صحنه بیاید و اگر او هم نمیآید آقای «جیم» رئیس جمهور شود. مناظره هم برگزار نکنند، زیرا در مناظرهها میخواهند پرونده فساد همدیگر را رو کنند و بهتر است شرایط را دوستانه پیش ببرند.
شریعتی ادامه داد: عدهای میخواهند کاری کنند که هر چهار سال یک بار مسئولان نظام دور هم جمع شوند و ملت را تعیین کنند، نه اینکه ملت، دولت را تعیین کند. این هم یک دموکراسی جدید است.
این فعال سیاسی میگوید: اینها یک جریان جمنا داشتند و در سال گذشته با ضرب و زور، این جریان را وارد مجلس کردند و حالا همه مجلس جریان جمنا است و اینها در حال بررسی هستند که رئیس جمهور جمنا باید چه ویژگیهایی داشته باشد.
خدا رحمت کند امام را . اگر به دوران پیر جماران رجعت نکنیم بر سر جمهوری اسلامی همان خواهد آمد که بر سر مشروطیت آمد .