تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۳۰ دی ۱۳۹۹

ارزانی دلار ادامه دارد/ علت اصلی ریزش نرخ ارز

دلار رو به کاهش است و سه روزه بیش از ۹ درصد از ارزش خود را از دست داده، با وجود این، احمد مجتهد باور دارد این ریزش نهایتا تا هفته آینده می‌تواند ادامه پیدا کند.

علت اصلی ریزش نرخ ارز

رویداد۲۴ از ابتدای هفته تا روز سه‌شنبه قیمت دلار بیش از دو هزار تومان کاهش داشته است. اسکناس آمریکایی با از دست دادن ۹٫۸ درصد از ارزش خود در همین بازه چند روزه به قعر قیمتی شش ماه اخیر رسیده و فعالان بازار معتقدند ریزش آن قرار است دست کم تا روشن شدن موضع رئیس جمهور جدید آمریکا در برابر ایران، ادامه پیدا کند.

آن طور که که از گفته‌های احمدمجتهد، رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی، می‌گوید احتمالا مقامات دولت یا بانک‌مرکزی در ریزش فعلی نقشی نداشته باشند.

او باور دارد علت ریزش فعلی نگرانی خریدارانی است که منتظر افزایش قیمت بودند و حالا احساس می‌کنند با توجه به شرایط سیاسی که احتمالا به دلیل وجود دولت جدید آمریکا پیش می‌آید، زیان خواهند کرد، پس به دنبال فروش هستند.

البته رئیس سابق پژوهشکده پولی و بانکی معتقد است این روند نمی‌تواند ادامه پیدا کند و احتمالا متوقف خواهد شد.

او توضیح می‌دهد: انتظارات مردم درباره بهبود شرایط مبادلات ارزی باعث کاهش قیمت دلار شده اما قابل پیش‌بینی نیست که نرخ تا کجا پایین می‌آید. احتمال می‌دهم کاهش قیمت‌ها تا نهایتا یک هفته دیگر بیشتر ادامه پیدا نکند و از آنجا به بعد دیگر باید دید موضع دولت جدید آمریکا نسبت به ایران چیست.


بیشتر بخوانید: احتمال سقوط دلار به زیر ۲۰ هزار تومان/ موج ارزانی چه زمانی متوقف می‌شود؟


از نظر این کارشناس یکی از دلایل کاهش تقاضا برای دلار در روزهای اخیر، این احتمال است که با آزاد شدن ارزهای بلوکه شده دست دولت برای تخصیص ارز باز ‌شود و بخشی از تقاضاها را پوشش ‌دهد. پس به پشتوانه همین شرایط، خریداران دست نگه داشته‌اند.

مجتهد در پاسخ به این سوال که کاهش نرخ ارز تا کجا ممکن است ادامه یابد؟ می‌گوید: تنها چیزی که می‌توانم درباره نرخ ارز بگویم این است که باید یادمان باشد در عمل ثابت شده هیچ یک از ارقام ۱۵ هزار و ۱۶ هزار تومانی که مسئولان می‌گویند تحقق نیافته است و بازار با مکانیز عرضه و تقاضای خودش به نرخ رسیده است.

آنچه این کارشناس در نهایت به آن اشاره می‌کند تبعات ریزش ناگهانی و یکباره دلار است که می‌تواند آثار سوء خود را به زودی در سایر بازارها نشان دهد.

مجتهد توضیح می‌دهد: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی خواسته بود مردم شتاب‌زده عمل نکنند چرا که منابع دلاری بسیاری دست مردم است و تبدیل آن به طور ناگهانی به ریال تاثیر خودش را در رشد نقدینگی نشان می‌دهد این نقدینگی به هر چه تبدیل شود اعم از مسکن و کالا و…به نوعی دردسر می‌آفریند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: قیمت دلار
نظرات شما