تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر

بررسی سفر تاریخی پاپ به عراق؛ زمان مذاکره ایران و آمریکا است؟

سفر پاپ به عراق در یک فضای سیاسی بین المللی شدیدا پیچیده انجام شد، بویژه پس از بازگشت دولت پنهان در آمریکا به رأس امور در این کشور و تلاش آن برای از بین بردن باقی مانده سیاستهای ترامپ که باعث نابسامانی سیاست جهانی شده بود.

مذاکره ایران و امریکا

رویداد۲۴ أحمد الدرزي در المیادین نوشت: پیش از اسلام، مسیحیان در مشرق زمین از کمیت زیادی برخوردار بودند و با وجود سیطره مسلمانان در دوره خلفای راشدین، دوره اموری و سپس عباسی، اغلب ساکنان منطقه مسیحیانی بودند که در تشکیل دولتها هم سهیم بودند.

در ادامه این مطلب آمده است: پس از پیروزی غرب در حملات صلیبی، مسیحیان شرق در معرض فشار شدیدی بودند. در این شرایط، با اینکه مسلمانان اکثریت ساکنان منطقه را تشکیل می دادند، اما مسیحیان هم نسبت متوازنی از تمام ساکنان را تشکیل می دادند.

تاثیر بزرگ غرب بر مسیحیان شرق، با ورود ناپلئون بناپارت به مصر در سال 1798 و شروع درگیری بین فرانسه و بریتانیا در تمام منطقه بود. در واقع غرب به دنبال خالی کردن مشرق زمین از مسیحیانش بود و برای این مهم، مهاجرت را آسان کرده و از طریق قتل و انفجار کلیساها به بهانه اسلام سیاسی و تکفیری، به مسیحیان فشار وارد می کرد. هدف آنها رهایی از مشرقی بود که مخالف یهودیت و ایجاد کننده آن، یعنی اسرائیل بود.

غرب همچنین به دنبال آمیختگی مسیحیان مهاجر شرق در جامعه غربی بود، تا به این شکل، مشرق تنها یک رنگ دینی داشته باشد و راههای بنا نهادن یک دولت با استناد به دین اسلام هموار شود تا به این ترتیب، بقای دولت صهیونیستی براساس اینکه یک دولت یهودی خالی از مسلمانان و مسیحیان است، مشروع شود و تل آویو بتواند درگیریها را به نفع خود اداره کرده و به لطف برتری اش در زمینه تکنولوژی، دستاوردهای اقتصادی داشته باشد.


بیشتر بخوانید: رهبر کاتولیک‌های جهان در نجف/ دیدار پاپ با آیت‌الله سیستانی چه دستاوردی برای عراق دارد؟


مسیحیان عراق نیز در این هدف غرب، از مسیحیان سوریه، لبنان، اردن، فلسطین و مصر جدا  نیستند. پس از اشغال عراق توسط آمریکا، مسیحیان هم در معرض فشارهای زیادی قرار گرفتند. این فشارها نتیجه تشکیل سازمانهای تکفیری با حمایت عربستان و قطر به نفع ایالات متحد و نیز انفجارهایی بود که دیگر مردم عراق را هدف گرفته بود. در سال 2010 کلیسای «نجاة» در بغداد ویران شد، تا پیام واضحی را متوجه مسیحیان کند مبنی بر اینکه باید از عراق مهاجرت کنند.

سفر پاپ واتیکان به عراق در یک فضای سیاسی بین المللی شدیدا پیچیده انجام شد، بویژه پس از بازگشت دولت پنهان در آمریکا به رأس امور در این کشور و تلاش آن برای از بین بردن باقی مانده سیاستهای ترامپ که باعث نابسامانی سیاست جهانی شده بود. این در شرایطی است که روسیه و چین در شرایط عداوت آمیز سختی با آمریکا قرار دارند.

در این شرایط است که اهمیت کنترل ایران و ضرورت تفاهم با آن، مشخص می شود. آمریکا می خواهد ایران را از ائتلاف غیر علنی اش با چین و روسیه خارج کرده و به توافق هسته ای بازگردد. لازمه این کار آن است که عراق از موقعیت جغرافیایی سیاسی خود در غرب آسیا خارج شود، تا مسیر زمینی سواحل مدیترانه و ایران و سپس چین و روسیه، قطع شود. زیرا طرح روسیه و چین تمرکز زیادی بر موقعیت جغرافیایی سیاسی ایران دارد و از نظر آمریکا،  لازم است عراق از محور تهران-دمشق تحت عنوان تبدیل آن به میدانی برای مذاکره با تهران، خارج شود و دیگر میدانی برای درگیری نباشد. همین مساله، مقاومت عراق را به سمت خلع سلاح و گفتگو سوق می دهد، همانطور که در صحبتهای برهم صالح در جریان استقبال از پاپ فرانسیس، شاهد آن بودیم.

هدف، رسیدن به توافقی برای خارج شدن عراق از میدان درگیری بین محور مقاومت و عراقی های مخالف طرح آمریکا از یک سو و بین ایالات متحده و عراقی های موافق حضور آمریکایی ها در این کشور عربی، از سوی دیگر است.

این موارد می تواند انگیزه های پنهانی سفر پاپ فرانسیس به عراق باشد، تا تهران را برای دیدار با واشنگتن آماده تر کند.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
علی..
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
0
0
درست است پاپ رهبر کاتولیکهای جهان است البته اسمی است رویش گذاشتند برای همان اروپا خوب است نه مسیحیان اسیا بخصوص در کشورهای مسلمان که مسیحیان درکنارمسلمانان برابر زندگی میکنندپاپ یکی از زاده های غربی است که که شاید پدر واقعی خودش رانشناسه کهد درغرب رایج ومرسوم است که زنها تاموقع ازدواج شایدبادها مرد همخوابی دارد بهضی وقتها زنان حامله هستند وازدواج میکنند پس ان فرزند وقتی زاده شود ازنظر اخلاق انانسانی دچار مشکل است وپاپ از این قائده جدا نیست پس برای صلح نیامده اگر این چنین انسانی هست پس موقعی که داعش مسیحیان وایزدیها راقتل عام میکرد دختران وزنانشان را به اسارت میبرد ودر بازار به۱۰دلار میفروخت کجا بود کوروکربود خبر نداشت وحالا که برادران وخواهران مسیحی کمی ارامش پیدا کردند امده برای چی پاپ یک جاسوس به تمام معناس ودل برای هچکس نمی سوزاند وقتی برگشت نیت واقعی اش فاش مشود چرامسیحیان داخل ایران که انسانهای انژادپاک وازپدران متحدودرست وازمادرانی پاک دامن زاده شده اند هیچگاه سمت بالی منسوب نمی شوند چون انوقت غربیها به نیاتشون نمی رسند ایت الله سیستانی کسی نیست که فریب این ریا کاریها را بخورد چون میداندکه پاب برای خدا کار نمکند فقط پاپ بودن یک رسم وائین شده کجا ظلم واقع شده که ایشون فقط کلامی محکوم کند درواتیکان نشسته ویک سری خدم وهشم از انها شبانه روز پذیرائی میکنند وحالا چرا از انجا بیرون امده اعلاوعلم
احسان معتمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۸
0
0
هدفهای استکبار از فرستادن پاپ به عراق بنظرم به این دلایل است به مردم عراق و مسلمانان این پیام داده شود که مسیحیت شما را دوست دارد و اعتبار کسب کند و دشمن عراق نیست گروههای عراقی را به انفعال وادارد که از پاپ حمایت کنند چون حضور نظامی امریکا و اشغال ان با تفنگ هست الان می خواهند اشغال نرم و ذهن را هم بگیرند مطلب دیگر میخواهند مثلا بگویند که مرجع عراق بالاتر است از همه رهبران دینی مسلمان شیعه و اختلاف درست کنند در سفر پاپ و اهداف ان حتی یک ذره بویی از انسانیت و مهربانی و درستی نیست بلکه تماما حقه و کلک و دروغ و فریب است مرجه والامقام و محترم عراق در نظر شیعیان بزرگ است و مابین ما اختلاف نیست اما اگر حاج قاسم و رهبر ما نبود الان اثری از مرجعیت نجف نبود و انها را در قفس های داعش اتش میزدند و تمام شعیان و مراجع نجف و دیگر بلاد اسلامی باید اطاعت محض و بی چون و چرای خود را از حضرت اقا اعلام کنند وگرنه کار انها باطل و گناهی عظیم و خطرناک برای اسلام و قران است و این ولی فقیه ما است که شجاع و دلیر و اگاه و مومن و پارسا دقیقا به مانند پدرش امام حسین علیه السلام روبروی همه کفر بین المللی ایستاده و همه مومنان پشت سر او و بنده حقیر که یک لر 50 ساله ام اگر لیاقت داشته باشم
و دنیاپرستان حریص در کشورمان و جهان همه مقابل او هستند ولی نه رهبر ما و نه ما تمام اینها را به هیچ حساب میکنیم هیچ
نظرات شما