تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

قالیباف کاندیدای سوخته شد/پشت پرده تردید رئیسی برای کاندیداتوری

محمد مهاجری فعال رسانه‌ای اصولگرا با تأکید بر اینکه قالیباف برای اصولگرایان یک گزینه کاملا سوخته است، گفت: از آنجایی که تصور اصولگرایان این است که بقیه کاندیدا‌های آن‌ها کم رأی هستند روی آقای رئیسی سرمایه گذاری بیشتری می‌کنند.

رئیسی

رویداد۲۴   اصولگرایان در فرصت باقی مانده تا ۲۱ اردیبهشت ماه، یعنی روز ثبت نام کاندیدا‌های ریاست جمهوری، بیش از پیش با این نگرانی و دغدغه روبرو شده‌اند که اگر رئیسی برای انتخابات ۱۴۰۰ نیاید، چه کاندیدایی را به عنوان کاندیدای نهایی جریان متبوع خود برای انتخابات ۱۴۰۰ معرفی کنند چراکه به گفته برخی اصولگرایان، اجماع بر سر گزینه‌های بعد از رئیسی بسیار دشوار است.

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا  گفت: خیلی معلوم نیست که کاندیدای جریان اصلاحات یا اصولگرا چه کسی است و چه کاری می‌خواهند انجام بدهند. هر کدام از جناح‌ها یکی دو چهره شاخص و تعداد زیادی چهره غیر شاخص دارند. چهره‌های شاخص اصولگرایان آقایان رئیسی و قالیباف هستند، اما معلوم نیست که این دو نفر برای انتخابات بیایند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص شروط قالیباف برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری، گفت: همه این‌ها گمانه زنی‌های رسانه‌ای است و چنین چیزی نیست. چیزی که مسلم است و حتی اگر آقای قالیباف هم نمی‌گفتند کاملا معلوم بود که این طور خواهد شد، این است که اگر آقای رئیسی بیاید آقای قالیباف کاندیدا نخواهد شد. اما به نظر من بقیه چیز‌ها مثل ریاست مجلس و امثال آن گمانه‌های رسانه‌ای است و هیچ خبر مستندی ما در این مورد نداریم.

اگر رئیسی نیاید احتمال آمدن قالیباف خیلی زیاد است

ایمانی با بیان اینکه اگر آقای رئیسی نیاید احتمال آمدن آقای قالیباف خیلی زیاد است، افزود: بقیه کاندیدا‌های اصولگرا در مراتب خیلی پایین‌تر قرار می‌گیرند و در نظرسنجی‌های افکار عمومی هم همین طور است. در صورتی که هیچ کدام از آقایان رئیسی و قالیباف نیایند سردرگمی در جریان اصولگرا بیشتر خواهد شد. اصولگرایان الآن حداقل یک خیال جمعی دارند که یا آقای رئیسی و یا آقای قالیباف می‌شود و اگر نشود آن‌ها هم به سرنوشت اصلاح طلبان دچار می‌شوند که نمی‌دانند چه کسی را کاندیدا کنند.

شرایط کشور باعث شده که رئیسی برای آمدن مردد باشد

وی ادامه داد: شرایط کشور باعث شده که آقای رئیسی برای آمدن مردد باشند و از طرف دیگر این تصور هم غلط است که، چون آقای رئیسی در قوه قضائیه موفق بوده اند حتما در ریاست جمهوری هم موفق خواهند بود. همچنان که برخی از کاندیدا‌ها احساس می‌کنند که، چون مدیر موفقی در اجرای پروژه‌ها بوده اند حتما در ریاست جمهوری هم موفق خواهند بود و می‌خواهند کاندیدا شوند؛ این هم غلط است.

این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: آقای رئیسی به خاطر سابقه طولانی و شناخت عمیقی که در قوه قضائیه داشته اند موفق بوده اند. اما اولا مشکلات اجرایی کشور بسیار زیاد است و ثانیا ایشان در زمینه کار‌های اجرایی ریاست جمهوری تجربه ندارد و با چالش‌های جدی روبرو خواهد شد؛ البته اگر بخواهد کاندیدای ریاست جمهوری شود و مردم هم رأی دهند.

وی با بیان اینکه الآن در وهله اول جریان اصولگرا منتظر حضور یا عدم حضور آقای رئیسی است و در وهله بعدی هم اینکه تکلیف آقای قالیباف روشن شود، گفت: اگر آقای رئیسی بیاید ظاهرا در جریان اصولگرا یک اجماع مطلق در مورد ایشان حاصل می‌شود. اگر آقای رئیسی نیاید و آقای قالیباف بخواهد کاندیدا شود این اجماع مقداری کمرنگ‌تر خواهد شد و اجماع مطلق نخواهد بود و اکثریتی خواهد بود. اما با فرض اینکه هیچ کدام از این دو نفر کاندیدا نشوند این وحدت دچار مشکلات بیشتری خواهد شد و کاندیدا‌ها مختلف می‌شود. این حرف به این معنا نیست که با نیامدن این دو نفر حتما اصولگرایان به وحدت نمی‌رسند؛ شاید هم این اتفاق بیفتد، ولی مقداری سختی‌ها بیشتر خواهد شد.
فضای انتخابات متاثر از کاندیداتوری ظریف است

محمد مهاجری دیگر فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفتگو با جماران در خصوص آرایش انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: به نظر من اصولگرایان منتظر می‌نشینند تا ببینند از جناح رقیب چه کاندیدایی معرفی می‌شود و فضای انتخابات به شدت متأثر از ورود یا عدم ورود آقای دکتر ظریف است. یعنی اصولگرایان منتظر هستند که آمدن یا نیامدن آقای ظریف قطعی شود تا آرایش آن‌ها درست شود.

این فعال رسانه‌ای اصولگرا تصریح کرد: اگر آقای ظریف به انتخابات ورود کند اصولگرایان با یک و یا حداکثر دو کاندیدا وارد خواهند شد؛ یک کاندیدای سایه خواهند داشت. اما اگر آقای ظریف ورود نکند و اصلاح طلبان کاندیدای دیگری هم نداشته باشند، تکثر در اصولگرایان حتما اتفاق خواهد افتاد. در واقع سیستم دو قطبی انتخابات فقط در آن صورت شکل خواهد گرفت در غیر آن صورت حتی اگر کاندیدای اصلاح طلبی حاضر شود که محلی از اعراب نداشته باشد دو قطبی شکل نخواهد گرفت و جز در فضای دو قطبی اصولگرایان به اتحاد نخواهند رسید.
رئیسی تنها برگ برنده اصولگرایان است

وی افزود: آقای رئیسی تنها برگ برنده اصولگرایان است و تصور می‌شود در مرحله اول انتخابات را به نفع خودش تمام کند. اما اینکه آیا آقای رئیسی رئیس جمهور خوبی خواهد بود، حرف بعدی است. باید بررسی کرد که آیا آقای رئیسی یک مدیر اجرایی موفق، قاطع، مسلط به تمام موضوعات، عالم مدیر و مدبر هست یا نیست؟ اوج شکوفایی رسانه‌ای آقای رئیسی در زمان مناظراتی است که با آقای روحانی داشت و در آن فضا دو قطبی روحانی – رئیسی تشکیل شد و آقای رئیسی ۱۶ میلیون رأی آورد. اما آیا اگر آن فضای دو قطبی تشکیل نمی‌شد و یا اگر آن فضای دو قطبی تشکیل نشود باز هم آقای رئیسی همان ۱۶ میلیون رأی را خواهد داشت؟ در عین حال از آنجایی که تصور اصولگرایان این است که بقیه کاندیدا‌های آن‌ها کم رأی هستند روی آقای رئیسی سرمایه گذاری بیشتری می‌کنند.

وی تأکید کرد: آقای قالیباف تخریب پذیر‌ترین کاندیدا در دوره اخیر است. یعنی بیشترین میزان آراء منفی از آن آقای قالیباف خواهد بود. آقای قالیباف در یک سال مجلس ضعیف‌ترین کارنامه را در مدیریت خودش داشته، همان طوری که این مجلس ضعیف‌ترین عملکرد را داشته است. مجلس هیچ نقطه مثبتی در یک سال گذشته نداشته است. دنبال قانون انتخابات رفتند که نشد و دنبال مالیات بر خانه‌های خالی رفتند که عملا هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؛ چون جامعه حس مثبتی نسبت به آن ندارد.

قالیباف برای اصولگرایان یک کاندیدای کاملا سوخته است

این فعال رسانه‌ای اصولگرا ادامه داد: آقای قالیباف برای اصولگرایان یک گزینه کاملا سوخته است و شرط‌هایی هم که گذاشته اگر راست باشد، کاملا مشخص است که ایشان و گروه شان به شدت از آقای رئیسی عصبانی هستند. برداشت من این است که حتی اگر آقای رئیسی هم ورود نکند آقای قالیباف برنده انتخابات نخواهد شد. همان طور که برای ریاست مجلس هم ایشان یکی از کم رأی‌ترین نمایندگان شهر تهران است و رأی بسیار پایینی آورد.

وی یادآور شد: دومین شرط آقای قالیباف این است که در پرونده عیسی شریفی نامی از او برده نشود. این سؤال را از آقای رئیسی دارم که آیا اگر کسی در رأس سازمانی باشد و قائم مقام او تخلفاتی انجام دهد که روی بابک زنجانی را سفید کند و رئیس آن سازمان بی اطلاع باشد، صلاحیت او قابل احراز است؟! آیا قوه قضائیه می‌پذیرد که قائم مقام رئیس جایی تخلفات کلان کند و از کنار آن بگذرد؟! اگر آقای قالیباف از آن‌ها مطلع بوده که باید به عنوان متهم در دادگاه حضور پیدا کند و اگر بی اطلاع بوده، مدیری که از زیر مجموعه خودش اطلاع ندارد چطور رئیس مجلس شده و الآن هم می‌خواهد کاندیدای ریاست جمهوری شود؟

مهاجری ادامه داد: شرط سوم آقای قالیباف این بود که ایشان همچنان بتواند کاندیدای ریاست مجلس شود. مگر کسی جلوی ایشان را گرفته است؟! آقای قالیباف به شدت نگران این است که اگر وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شود، در مجلس هم به او رأی ندهند. این احتمال بسیار قوی است که آقای قالیباف در سال دوم نتواند رئیس مجلس شود. این شرط هم برای این است که ایشان جای پای خودش را محکم کند که سال دوم هم بتواند رئیس مجلس بماند. به نظر من تاریخ مصرف آقای قالیباف کاملا منقضی شده و سقف پرواز آقای قالیباف حتی ریاست مجلس هم نیست.
ورود سپاهی‌ها به بازی‌های سیاسی قبیح است

وی در خصوص حضور نظامیان در میان کاندیدا‌های اصولگریان نیز گفت: من واقعا هیچ دلیلی برای جلوگیری از ورود نظامیان به انتخابات نمی‌بینم. اما در عمل اتفاقاتی افتاد و مثلا همین که معاون سیاسی سپاه علیه سعید محمد وارد کارزار سیاسی شد به نظرم نشان داد که بخش‌هایی از سپاه قابلیت تبدیل به جناحی شدن و ورود به جریانات و بازی‌های سیاسی را دارند. به نظرم این قسمت قبیح است و صرفا ورود نظامی‌ها به عرصه انتخابات ریاست جمهوری اشکالی ندارد.

در صورتی که رئیسی حضور پیدا نکند شانس نظامیان ارتقاء می‌یابد

این فعال رسانه‌ای اصولگرا افزود: من فکر می‌کنم در صورتی که آقای رئیسی حضور پیدا نکند شانس نظامی‌ها برای پیروزی در انتخابات ارتقاء می‌یابد. حتی اگر آقای قالیباف هم حضور پیدا کند احتمال اینکه انتخابات چند قطبی باشد خیلی زیاد است. یعنی اگر آقای رئیسی حضور پیدا نکند یک انتخابات چند قطبی با تعداد کاندیدا‌های متعدد تشکیل خواهد شد و انتخابات به سمت دو مرحله‌ای شدن پیش خواهد رفت و من هیچ بعید نمی‌دانم یکی از کاندیدا‌های نظامی به مرحله بعد راه پیدا کند.
منبع: جماران
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما