بررسی علل ترک تحصیل دانش آموزان؛ وضعیت مالی ضعیف مهمترین دلیل
رویداد۲۴ رضا یکه خانی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان جنوبی، درباره بازماندگان از تحصیل در این استان اظهار داشت: این موضوع عوامل متعددی دارد؛ در برخی مناطق یک سری تعصبات وجود دارد که مانع تحصیل دختران میشود، در این میان تمکن مالی برخی خانوادهها نیز ضعیف است و از کودکی از فرزندانشان به عنوان کودکان کار استفاده میکنند و آنها به دنبال کار میروند.
او در خصوص ازدواج دانش آموزان که یکی از عوامل ترک تحصیلی برخی مناطق استان خراسان جنوبی است، گفت: مساله دیگر بحث ازدواج است که مانع ادامه تحصیل دانش آموزان میشود، البته برخی از افراد بازمانده از تحصیل هم بیماری لاعلاج دارند.
یکه خانی درباره وضعیت کسانی که به دلیل نداشتن ابزار آموزش مجازی مجبور به ترک تحصیل شدهاند، گفت: اطلاعات دقیق در این زمینه بعد از امتحانات به دست میآید، بعد از امتحانات میتوان بررسی کرد که آیا دانش آموزی اصلا در امتحان حضور داشته یا خیر؟ آیا ترک تحصیل کرده یا غیبت موجهی داشته است. در واقع آمار مورد نظر بعد از ارتقای پایه به دست میآید.
وی در ادامه گفت: این نکته را هم باید در نظر داشت که خراسان جنوبی یکی از استانهایی است که به سرعت آموزش خودش را با شرایط کرونایی تطبیق داد. یعنی اولین استانی بود که شورای آموزشی بعد از شرایط کرونا یعنی پنجم اسفند ماه سال ۱۳۹۸ را تشکیل داد و در همان زمان تولید محتوا برای آموزش مجازی جزو برنامههای اصلی ما شد.
بیشتر بخوانید: غوغای کمسوادی و افت تحصیلیِ دانشآموزان
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: تا کنون بیش از ده هزار محتوا داشتیم که در سایت گروههای آموزشی آپارات و شاد بارگذاری شدند. با شرایط خاصی که در سال قبل گذشت و امسال هم همین شرایط هست ما موقعیت خوبی را در بین استانهای کشور داشتیم.
وی اضافه کرد: برای دومین سال متوالی در میانگین نمرات نهایی رتبه اول کشور را داشتیم و بیش از ۳۷۷ رتبه زیر هزار در کنکور سال گذشته کسب کردیم. همچنین بیش از ۱۶۵ دانش آموز فقط در رشتههای پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی پذیرفته شدند که رکورد دار بود. در گروه علوم آزمایشی و علوم تجربی رتبه دوم بعد از یزد را داشتیم.
یکه خانی با بیان اینکه در موضوع آموزشی مشکلی نداریم گفت: ما فعلا در بحث آموزش مشکلی نداریم اما اینکه تعدادی از دانش آموزان ما حدود ۱۰٪ از فضای مجازی بیبهره بودند به علت نبود زیرساختها یا نداشتن ابزار بوده است. خیلی از روستاها را داریم که تمکن خانواده در حد تامین ابزار است اما زیرساخت اینترنت فراهم نیست.
وی در ادامه افزود: البته قالب روستاها تحت پوشش شبکه رفتند و این آماری که گفتم برای تعداد روستاهایی است که هنوز زیرساخت مورد نیاز آنها فراهم نشده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: قالب دانش آموزان ما از فضای مجازی بهره بردند و آموزشها به هیچ وجه تعطیل نشد، یا آموزش برخط و یا آموزش آفلاین داشتیم و اگر احیانا این شرایط هم مقدور نبود برایشان درس نامه تولید کردیم.
وی در خصوص دغدغه بعد پرورشی اظهار داشت: جریانی که از حیث آن دغدغهمند بودیم بحث پرورشی است این را هم با تمام تلاشی که همکارانمان در معاونت پرورشی گذاشتند مورد بررسی قرار دادیم. از طرفی دیگر با توجه به شرایط کرونایی موضوع امتحاناتمان قابل توجه بود و از همه مهمتر این که آموزش مدارسی که زیر ۵۰ نفر بودند به شکل حضوری بود.
یکه خانی در پاسخ به این سوال که آیا آمار از ابتلا دانش آموزان خراسان جنوبی به کرونا دارید؟ گفت: طی یک سال اخیر به ما گزارشی داده نشده، اما اکنون که ایام امتحانات است و امتحانات پایههای نهم و دوازدهم حضوری برگزار میشود رصدمان بیشتر است تا دانش آموزی مبتلا نشود. تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر این که دانش آموزی به کرونا مبتلا شده باشد نداریم.