تاریخ انتشار: ۱۶:۳۱ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۰

گمانه‌زنی رسانه‌های خارجی نسبت به پیروزی رئیسی/ گاردین: رئیسی ایران را در موضع قوی‌تر دیپلماسی قرار می‌دهد

پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه ۲۸ خردادماه همچنان در رسانه‌های مختلف دنیا بازتاب داشته است.

گمانه‌زنی رسانه‌های خارجی نسبت به پیروزی رئیسی/ گاردین: رئیسی ایران را در موضع قوی‌تر دیپلماسی قرار می‌دهد

رویداد۲۴ روز جمعه ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس جمهوری ایران در انتخابات پیروز شد. رسانه‌های دنیا با بازتاب این پیروزی به گمانه زنی درباره آینده مذاکرات برجام و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید پرداختند. این پیروزی در حالی صورت گرفت که هیأت‌های مذاکره کننده ایران و کشور‌های غربی در وین در دور ششم در حال تلاش برای رفع اختلافات باقی مانده و دستیابی هر چه سریعتر به توافق تا پیش از آغاز دولت جدید هستند و از همین رو امکان توافق نهایی می‌تواند قریب الوقوع باشد.

روزنامه گاردین دراین باره می‌نویسد: درحالی که قدرت‌هایی جهانی در حال تلاش برای احیای برجام هستند مقامات اروپایی نسبت به پیچیده‌تر شدن مسیر توافق هشدار داده اند. این روزنامه نوشت: دیپلمات‌های ارشد چین، آلمان، انگلیس، فرانسه و روسیه اکنون پس از دیدار در وین برای بررسی تحولات توافق ۲۰۱۵ و به منظور مشاوره به پایتخت خود بازمی گردند. گاردین در ادامه نوشت تا قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی دیپلمات‌های غربی معتقدند که می‌توانند سریعتر با ایران به توافق برسند. گاردین به نقل از کارشناس مسائل ایران دراندیشکده چتم هاوس لندن نوشت پیروزی رئیسی زمینه را برای اجماع داخلی درباره اصلاحات گسترده‌تر فراهم می‌کند و تهران را در موضع قوی تری در دیپلماسی بین المللی قرار می‌دهد.

خبرگزاری دویچه وله آلمان نیز نوشت: پیروزی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری با توجه به نظرسنجی‌ها چندان غافلگیرکننده نبود. این رسانه آلمانی در ادامه نوشت: علیرغم مخالفت رئیسی با برجام او نسبت به ادامه مذاکرات متعهد بر اساس وعده‌ای که در مناظرات داده پایبند است البته با شرایط ایران نه آمریکا.


بیشتر بخوانید: پاسخ رئیسی به پرسشی در مورد احتمال تغییر تیم مذاکره کننده +فیلم
پایگاه بی بی سی نیز در بازتاب این پیروزی نوشت: رئیسی در ماه اوت (مردادماه) قدرت را تحویل خواهد گرفت و پیروزی او تاثیر بسزایی در سیاست‌های داخلی و خارجی ایران خواهد داشت. این رسانه انگلیسی در ادامه یادآور شد:، اما در سیستم سیاسی ایران این رهبر عالی کشور، آیت الله علی خامنه ای، ارشدترین مقام مذهبی به شمار می‌رود که حرف آخر را درباره همه امور دولت می‌زند. بی بی سی ادامه داد: رئیسی بالاترین مقام قضایی در ایران را عهده دار بوده و مقام رئیس جمهوری پس از رهبری دومین مقام مهم درایران به شمار می‌رود.

روزنامه فایننشال تایمز نیز با تاکید بر اینکه آمریکا و کشور‌های اروپایی دیپلماسی را کلید راه حل‌ها برای احیای برجام می‌دانند از قول قدرت‌های غربی نوشت: پیروزی رئیسی در انتخابات خللی در این موضوع وارد نمی‌کند. این روزنامه انگلیسی نوشت ابراهیم رئیسی خط فکری نزدیکی به آیت الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران دارد که در مسائل سیاست خارجی و امنیتی حرف آخر را می‌زند. این روزنامه ادامه داد: بعید به نظر می‌رسد دولت رئیسی برای سردی روابط بین ایران و آمریکا تلاش کند.

پایگاه سوئیس اینفو نیز با اشاره به نزدیکی مواضع ابراهیم رئیسی به رهبر ایران، به پیام‌های تبریک گسترده پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری پرداخت که طی آن شخصیت‌های سیاسی، چون ولادیمیر پوتین، بشار اسد، سیدحسن نصرالله و شمار زیادی دیگر این پیروزی را تبریک گفتند.

پایگاه خلیج تایمز نیز با اشاره به پیروزی رئیسی نوشت: اگر چه وی متعلق به اردوگاه اصولگرایان است، ولی به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرد. این رسانه عربی در ادامه نوشت: وی با شعار "دولت مردمی، ایران قوی" و با هدف ریشه کن کردن فساد در قوه مجریه، مبارزه با فقر، ایجاد شغل و مهار تورم به صحنه مبارزات انتخاباتی وارد شد.

پایگاه شبکه چینی سی جی تی ان چین نیز در تحلیلی به بررسی اثرات منطقه‌ای نتایج انتخابات در ایران پرداخته و آن را مثبت ارزیابی کرده است. در این تحلیل آمده است: رئیسی آمادگی خود را رای احیای توافق هسته‌ای و گفت وگوی منطقه‌ای اعلام کرده است. این مساله موجب گسترده شدن گزینه‌های جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و همسایگان ایران می‌شود. آن‌ها نمی‌توانند رویکرد فشار صرف را ادامه دهند که در‌ها را به روی دیپلماسی بسته است. آن‌ها باید توافق هسته‌ای را نجات دهند و نشان دهند که دیپلماسی می‌توند تنش‌ها را کاهش بدهد.

سی جی تن ان با اشاره به اینکه اردوگاه محافظه‌کاران تندرو ایران به شدت به آمریکا بی‌اعتماد است نوشت: با این وجود، توافق گسترده‌ای در میان احزاب سیاسی اصلاح‌طلب و محافظه‌کار از جمله رئیسی رئیس جمهور منتخب وجود دارد مبنی بر اینکه ایران باید در مذاکرات جاری در وین برای پایان دادن به تحریم‌ها تلاش کند. آن‌ها همچنین طرفدار دیپلماسی برای حل و فصل تنش‌های منطقه‌ای هستند.

این رسانه چینی در ادامه تحلیل خود یادآور شد: بر خلاف آنچه رسانه‌های بزرگ غربی مدعی هستند، انتخابات ۱۸ ژوئن در ایران پیامد‌های بزرگی نه تنها برای ایران بلکه برای همسایگان خواهد داشت و می‌تواند اثر تعیین کننده‌ای در شکل دادن به توازن قدرت، مناقشه‌های جاری در سوریه و یمن و دوام توافق هسته‌ای داشته باشد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما