تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۰۷ آبان ۱۴۰۰

واکسیناسیون ۱۵ گروه پرخطر شغلی در تهران/ احتمال شیوع آنفلوآنزا از اوایل آذر

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران گفت: آمار تزریق دوز دوم واکسن کرونا در تهران بالای ۹۰ درصد است و ۱۵ گروه پرخطر مشاغل در تهران داشتیم که تقریبا تمامی آنها ۲ دوز را دریافت کرده‌اند.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا

رویداد۲۴ دکتر علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به ضرورت واکسیناسیون کارمندان اظهار کرد: ایجاد محدودیت برای حضور کارمندان یک بحث علمی و منطقی است و در سایر کشورهای دنیا هم اعمال می شود. در کشور ما سازمان اداری استخدامی کشور اصل بخشنامه را اجرایی کرده و بخشی از آن قرار است به صورت شیوه نامه ای در اختیار دستگاه‌های اجرایی برای نحوه اجرای بخشنامه قرار گیرد. 

زالی با اشاره به آخرین روند واکسیناسیون مشاغل در پایتخت عنوان کرد: ما در تهران می‌توانیم این نوید را بدهیم که با شتابی که این روزها در فرآیند واکسیناسیون داشته‌ایم، امکان تزریق واکسن دوز دوم هم برای بسیاری از مشاغل مهیا شده است. ما واکسن گروه های پرخطر مشاغل را از اواسط تیرماه در تهران اجرا کردیم و بسیاری از کسانی که در گروه مشاغل کارمندی هستند، دوز دوم را هم دریافت کرده اند و از این نظر نگران نیستیم. 

وی ادامه داد: ما آمادگی کامل داریم با لکه گیری‌ در حوزه ادارت و سازمان‌ها، روند واکسیناسیون را تکمیل کنیم.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تاکید کرد: در تهران میزان پوشش واکسیناسیون کارمندان مطلوب بوده و آمار ما هم این را نشان داده است. آمار تزریق دوز دوم واکسن در تهران بالای ۹۰ درصد است و ۱۵ گروه پرخطر مشاغل در تهران داشتیم که تقریبا تمامی آنها دو دوز را دریافت کرده اند.

وی در ادامه به آخرین روند فعالیت آنفلوآنزا در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: امروز گزارشات میدانی ما ناشی از طغیان گ یا شبه طغیان بیماری آنفلوآنزا نیست. اگر چه این روزها فصل آنفلوآنزا یا H1N1 است.


بیشتر بخوانید: هزینه‌های سرسام آور مقابله با کرونا/ سازمان جهانی بهداشت: ۲۳.۴ میلیارد دلار نیاز داریم


زالی عنوان کرد: یکی از دلایلی که ما کمتر رگه‌های این شبه طغیان را در کشور و در تهران می‌بینیم به خاطر رعایت شیوه نامه های بهداشتی است چراکه این موضوع کمک می کند تا تمام ویروس‌ها از جمله اچ وان ان وان شیوع کمتری داشته باشند. 

وی یادآور شد: از نظر فصلی بیماری اچ‌وان‌ان‌وان یک بیماری فصلی آندمیک است و دو پیک دارد که یک پیک آن در اوایل آذرماه و پیک بعدی در بهمن‌ماه آغاز می‌شود. 

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان اضافه کرد: توصیه می‌کنیم افراد پرخطر مانند افراد دارای سنین بالا، بیماری‌های زمینه‌ای و جامعه پزشکی واکسن آنفلوآنزا را علی رغم تزریق واکسن کرونا، تزریق کنند. 

وی با توصیه‌ای به مردم درباره اثربخشی واکسن‌ آنفلوآنزا بر کرونا عنوان کرد: تزریق واکسن کرونا علیه واکسن آنفلوآنزا اثربخشی ندارد و بالعکس هم این گونه است. بنابراین کاملا واکسن‌ها مستقل هستند و هیچ اثری بر دیگری ندارند. 

زالی به یکی از پارامترهای مهم مقابله با شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: مهمترین فاکتور عدم شکل‌گیری یا بروز طغیان جدید بیماری رعایت شیوه‌نامه بهداشتی است. طبیعتا اگر بازگشایی‌های مشاغل و مدارس با تحقق ملاحظات بهداشتی باشد، کم‌خطر خواهد بود. به ویژه در حال حاضر باید توجه کرد در فصل سرما با برودت هوا، افراد در مکان های مسقف بیشتر حضور دارند و در این فصل تهویه علاوه بر رعایت ماسک و پروتکل‌های بهداشتی، پارامتری است که کمتر به آن توجه می شود. 

وی تاکید کرد: طبیعتا رفتار ما نشان خواهد داد  که آیا پیک ششم شکل خواهد گرفت یا خیر و از شدت بالاتر یا پایین‌تری برخوردار خواهد بود یا خیر. 

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما