تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۰ آبان ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر

روایت خانواده دختر رتبه ۷۰ کنکور از مرگ او / پدر مهرنوش: بدون حضور پزشک، به دخترم داروی بیهوشی تزریق کردند

پانزدهم آبان ماه امسال «مهرنوش جعفری» دختر جوان اهوازی، در حالی با مادرش برای عمل زیبایی پا به یکی از مطب‌های کیانپارس اهواز گذاشت که فکرش را هم نمی‌کرد، آن روز، آخرین لحظات زندگی‌اش باشد. مهرنوش در این روز به دلیل قصور فرد فاقد صلاحیت پزشکی دچار مرگ مفزی شده و براساس اعلام پزشکان معالجش، امیدی به زنده ماندنش نیست.

روایت خانواده دختر رتبه ۷۰ کنکور از مرگ او / پدر مهرنوش: بدون حضور پزشک، به دخترم داروی بیهوشی تزریق کردند

رویداد۲۴ پدر مهرنوش می‌گوید: مهرنوش یک قطعه از بهشت بود که ۱۹ سال پیش خدا به ما امانت داده بود و حالا امانتش را از ما گرفت و برد. اول مقاومت کردم و گفتم نه این همه وجود من است، ولی وقتی به خودم آمدم، دیدم صاحب اصلی دخترم خداست و گفتم خدایا مالک تو هستی اگر دوست داشتی دوباره به من ببخشش اگر نخواستی امانت ات را از ما بگیر. من و مادرش بیش از حد به این امانت خدا نزدمان وابسته شده بودیم. می‌خواهم اعضای بدن مهرنوش ام را اهدا کنم که به انسان‌های دیگری حیات دوباره ببخشد.

 محمود، عموی مهرنوش گفت: برادرزاده‌ام در مدرسه نخبگان اهواز درس می‌خواند، سال گذشته با رتبه ۷۰ توانست دانشجوی حقوق دانشکده شهید بهشتی تهران شود. روز حادثه تکنسین دکتر به زن برادرم می‌گوید دخترتان را برای جراحی آماده می‌کنم تا پزشک بیاید. بعد مهرنوش را به اتاق عمل می‌برد آن طور که شنیدم ۲۵ سی سی داروی بی حسی به او تزریق می‌شود. مهرنوش بعد از تزریق دارو، دچار تشنج و ایست قلبی می‌شود. نیم ساعت بعد این تکنسین زن به مادر مهرنوش می‌گوید حال مهرنوش خوب نیست. وقتی زن برادرم می‌خواهد با دوستش که پزشک بوده و در همان منطقه زندگی می‌کرده خبر بدهد که بیاید این خانم اجازه نمی‌دهد و می‌گوید جو را متشنج نکن.

وی گفت: بالاخره همان پزشکی که دوست زن برادرم بود خودش را سریع به مطب می‌رساند و با اورژانس هم تماس می‌گیرند. این خانم حتی بعد از اتفاقی که افتاد، هیچ دارو و تجهیزاتی برای احیای بیمار نداشته و وقتی پزشک حاضر در صحنه از وی دارو و تجهیزات برای احیای مهرنوش می‌خواهد ندارد. اوژانس هم با تاخیر به محل می‌رسد، آن هم بدون تجهیزات و زمانی که همان پزشک از آن‌ها نیز تجهیزات می‌خواهد می‌گویند داخل خودرو جا گذاشته ایم و نگهبان ساختمان بلافاصله می‌رود و کیف تجهیزات را می‌آورد. انگار همه چیز آن روز دست به دست هم می‌دهد تا مهرنوش به این حال وروز بیفتد.

اورژانس آمد، اما بدون تجهیزات

عموی مهرنوش گفت: چرا عوامل اورژانس بدون تحهیزات بالای سر یک بیمار با وضعیت وخیم حاضر می‌شود؟ در حالی که باید تحهیزات همیشه همراهشان باشد. بالاخره مهرنوش در بیمارستان امام خمینی اهواز احیا شد شاید اگر همان لحظه در مطب به موقع به وی رسیدگی می‌شد این اتفاق برایش نمی‌افتاد و دچار مرگ مغزی نمی‌شد.

مقصر اصلی این اتفاق را دستگاه‌های نظارتی می‌دانم

مسعود، پدر مهرنوش مقصر اصلی این اتفاق را دستگاه‌های نظارت بر بهداشت و درمان دانسته و گفت: نهاد یا دستگاه‌های ناظر بر کادر بهداشت و درمان و سلامت مردم باید به گونه‌ای نظارت کنند که هرکسی نتواند در اقدامات پزشکی دخالت کند و پزشک‌ها محل کار و یا پروانه شان را به خاطر پول در اختیار افراد غیر پزشک نگذارند که وقتی اتفاقی افتاد اظهار بی اطلاعی کنند.

مسعود جعفری ادامه داد: با پزشکی که صاحب مطب بود و ۲۲ سالی می‌شود که می‌شناسمش بعد از اتفاقی که برای دخترم افتاد تماس گرفتم و گفتم به اطمینان شما مهرنوش به آنجا آمد. همسرم به محض اینکه وارد مطب می‌شود می‌پرسد دکتر کجاست؟ که همین خانم دستیار پزشک می‌گوید تو مسیر است و دارد می‌آید. بعدا که با همان پزشک تماس گرفتیم گفت از این موضوع بی خبر است و دستیارش تماسی با وی نداشته است.

وی گفت: همین خانمی که مسبب مرگ مغزی دخترم شد اعلام کرده ما بار اول مان نیست که عمل زیبایی انجام می‌دهیم بار‌ها و بار‌ها این کار را کرده‌ایم. عمل زیبایی دخترم خیلی جزیی بود، اما وقتی حالش بد می‌شود تجهیزاتی برای احیای مهرنوش در مطب وجود نداشت.

پدر مهرنوش عنوان کرد: شاید اگر همان لحظات اول همسرم اجازه داده می‌شد تا به ۱۱۵ زنگ بزند و یا در همان ساختمان پزشکان از افراد متخصص کمک خواسته می‌شد این اتفاق برای مهرنوش نمی‌افتاد.

پس از حادثه تابلوی مطب و بنر‌های تبلیغاتی را جمع آوری کردند

وی اضافه کرد: بعد از این اتفاق تابلوی مطب که بر روی آن نوشته شده بود متخصص تغذیه و کلینیک زیبایی و پوست و بنر‌هایی که از عمل‌های انجام شده بر در و دیوار مطب چسبانده شده بود، جمع آوری کردند. از این افراد شکایت کرده ام که امیدوارم به سزای اعمال شان برسند. متاسفانه برخی پزشکان در اهواز پروانه کارشان را اجاره می‌دهند و خودشان اصلا در مطب حضور پیدا نمی‌کنند.

جعفری سه نفر را در مرگ مغزی دخترش مقصر دانسته و اضافه کرد: اول پزشکی که مطب به نامش است، دوم فردی که به عنوان پزشک نامش داخل بنر‌های عمل‌های زیبایی بود و سوم خانمی که بدون حضور این دو پزشک شروع به تزریق داروی بیهوشی و اقدامات اولیه عمل می‌کند البته این خانم مدعی است با پزشک تماس گرفته، اما او جواب نداده در صورتی که پزشک مربوط می‌گوید تماسی با او گرفته نشده است.

عمل‌های زبیایی حتما باید توسط پزشکان متخصص انجام شود

یک پزشک اهوازی که نخواست نامش در گزارش بیاید درباره این اتفاق به ایلنا گفت: هنگامی که بیمار دچار ایست قلبی می‌شود پزشک حضور نداشته است. در بیمارستان امام هم با احیا، ۱۰ درصد قلب بیمار بر می‌گردد که پس از آن مرگ مغزی اعلام می‌شود.

این منبع آگاه گفت: به هیچ عنوان در مطب پزشک‌های عمومی، تزریق چربی نباید انجام شود این کار حتما باید توسط متخصصان پوست و جراحی‌های پلاستیک آن هم در کلینیک‌های مجهز انجام شود.

این پزشک متخصص پوست و مو درباره اینکه آیا چنینی اشتباهاتی در اهواز سابقه دارد، گفت: هر از گاهی چنین اخباری را می‌شنویم که حین انجام عمل زیبایی و در اثر قصور پزشکی جان بیماری در خطر است. ماه گذشته ۳ بیمار را به دلایل گفته شده به بیمارستان امام خمینی آوردند. یکی از آن‌ها مردی میانسالی بود که دوازدهم آبان ماه فوت کرد، دومی خانمی بود که توسط یک ماما عمل لیپوساکشن انجام داده و شکم‌اش به طور کامل عفونت کرده که هم اکنون در بخش آی. سی. یو بیمارستان بستری است. خانم دیگری نیز توسط فردی که خودش را تکنسین معرفی و برایش ژل لب تزریق کرده بود دچار آرست قلبی شد که هم اکنون شرایط بهتری دارد.

فرد فاقد صلاحیت به مراجع قضایی معرفی شده است

این پزشک همچنین گفت: اگر چه آمار دقیقی در دست نیست، اما متاسفانه آمار سالانه فوتی‌ها و نواقص ناشی از جراحی‌های زیبایی در خوزستان بالا است. اغلب این افراد هم عمل‌های زیبایی خود را در آرایشگاه‌ها و مطب‌هایی انجام می‌دهند که همگی شان فاقد صلاحیت هستند و نه تنها دوره‌های آکادمیک دانشگاهی را نگذرانده‌اند که بسیاری از آن‌ها حتی پروانه فعالیت ندارند.

معاون درمان دانشگاه جندی شاپور اهواز نیز در ادامه اظهار داشت: این دختر ۱۹ ساله برای انتقال چربی به مطب یک پزشک عمومی مراجعه می‌کند که البته خود پزشک حضور نداشته و فردی فاقد صلاحیت داروی بی حسی برای او تزریق می‌کند، احتمالا دوز دارو بالاتر از حد معمول بوده که با ایست قلبی به بیمارستان امام خمینی منتقل و آنجا احیا می‌شود و هم اکنون با کمای عمیق شانسی برای زنده ماندن ندارد هر چند اقدامات درمانی برای این بیمار همچنان در حال انجام است.

فرهاد سلطانی ادامه داد: مطب فرد متخلف پلمب شده و این فرد فاقد صلاحیت به مراجع قضایی معرفی شده است. همچنین اظهارات پدر، مادر و همه افرادی که درگیر این اتفاق هستند مورد بررسی قرار می‌گیرد، پزشکی که پروانه مطب به نام او بوده را هم به مراجع قضایی معرفی کرده‌ایم.

عمل‌های زیبایی، یکی از مشکلات کلان کشور

این مقام مسئول گفت: متاسفانه افزایش انجام عمل‌های زیبایی به یکی از مشکلات کلان کشور تبدیل شده و در حال گسترش است قطعا نقش رسانه در آگاهی مردم بسیار مهم است. مردم باید بدانند به کجا‌ها مراجعه می‌کنند. به آپارتمان‌های بی نام و نشان و به افرادی که در واقع صلاحیت ندارند مراجعه نکنند. جراحی‌های زیبایی مختلف مانند تزریق چربی، بینی، لیپوساکشن و... اگر در جایی غیر مطمئن و بی صلاحیت انجام شود عارضه ایجاد می‌کند.

سلطانی ادامه داد: مسئله دیگر این است که این مؤسسات غیر مجاز به صورت قارچی در حال افزایش هستند. از طرف دیگر تعداد پرسنل ناظر برای نظارت بر کار پزشکان و کلینیک‌های زیبایی کم است. هم اکنون در کلانشهر‌ها پرسنلی که در حوزه نظارت کار می‌کنند و وظیفه سرکشی دارند تعدادشان محدود است. اغلب کلینبک‌های زیبایی بعد از ساعات اداری و هنگام غروب کار می‌کنند؛ بنابراین بحث مالی هم در میان است و دانشگاه علوم پزشکی نمی‌تواند به راحتی اضافه کار پرسنل ناظر خود را بپردازد. این مسائل دست به دست هم می‌دهند تا این افراد آزادانه و بی محابا کار کنند و سلامتی و زیبایی مردم را به خطر اندازند.

وزارت بهداشت به این موضوع ورود کند

وی ادامه داد: وزارت بهداشت باید به این موضوع ورود کرده و راه حلی برای آن پیدا کند. تبلغات گسترده‌ای که در فضای مجازی در این باره می‌شود باعث فریب بسیاری از دختران و پسران و زنان و جوانان می‌شود. به نظرم باید صدرصد با این افراد متخلف برخورد قانونی شود.

وی اضافه کرد: جرایم بازدارنده اغلب این افراد متخلف وقتی به مراجع قضایی و تعزیرات در کمیسیون ماده ۱۱ معرفی می‌شوند، نقدی است و در برخی موارد وسایل‌شان ضبط و محل کارشان پلمب می‌شود. آن‌ها هم بعد از مدتی از یک جایی به جای دیگر نقل مکان می‌کنند. در صورتی که اگر به طور جدی با آن‌ها برخورد شود، شاید در بهبود اوضاع کمک کند.

وی تصریح کرد: چالش‌هایی بین پزشکان عمومی و متخصصان پوست هم در این زمینه وجود دارد. انجمن‌های متخصصان پوست نسبت به کار افراد فاقد تخصص معترضند. لازم است حوزه بهداشت و درمان قوانین را بازبینی کرده و از طریق سازمان‌های نظام پزشکی و معاونت‌های درمان ابلاغ کند. باید سازوکاری فراهم شود تا پزشک عمومی اقدام به عمل زیبایی نکند.

منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: حوادث ، جراحی زیبایی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۱
0
1
خدالعنت کنه انهای که موجب انحصار درپزشکی شده اند واجازه نمی دهند پزشک اضافه گردد تا یک پزشک نتواند یه پروانه رابه چند محل اجاره دهد هرمکانی درمانی وبهداشتی باید یه پزشک داشته باشد چرا بخاطر ددرامد بیشتراین انحصار لعنتی شکسته نمی شود
داشتن پزشک غیرمتخصص خیلی بهتراز نداشتن پزشک است اقای وزیر بهداشت؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۱
0
0
این مرگ دقیقا بعلت کمبود پزشک رخ داده اگر اون پزشک بجای چندین جا فقط دریک مکان فعالیت داشت شاید اینطور نمی شدمتاسفانه ضعف درانحصار پزشکی است مردم به پزشک مناسب دسترسی ندارند گروهی مرتبا درمقابل افزایش ظرفبت مقاومت می کنند تا درامدکلانشان کم نگردد این حق مردم است که درهذمکان درمانی پزشک مرتب کنارشان باشد
نظرات شما