تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۲۱ آبان ۱۴۰۰

مزاحمت و تهدید در فضای مجازی چه مجازاتی دارد؟

در مورد مزاحمت در فضای مجازی، قانون مجازات اسلامی و قانون جرائم رایانه‌ای به‌صورت خاص تعیین مجازات ننموده است، که در این قسمت مشاوره حقوقی آنلاین توضیح داده‌ایم.

جرم تهدید در فضای مجازی و مجازات آن

رویداد۲۴ پیش از این‌ها در معابر و کوچه و خیابان‌ها شاهد انواع و اقسام مزاحمت‌ها بودیم. اما اکنون مزاحمت در قالب انواع اقسام پیام‌ها، کامنت‌ها و … انجام می‌شود. اما باید بدانیم به این‌صورت نیست که آسایش و آرامش افراد را در فضای مجازی بر هم بزنیم و دیگران هم هیچ کاری نتوانند بکنند. در واقع قانون در رابطه با این مسئله ساکت نیست.

مجازات مزاحمت در فضای مجازی چیست؟

در مورد مزاحمت در فضای مجازی، قانون مجازات اسلامی و قانون جرائم رایانه‌ای به‌صورت خاص تعیین مجازات نکرده‌اند.

بنابراین به نظر می‌رسد مجازات مزاحمت در فضای مجازی همان چیزی است که در خصوص مزاحمت تلفنی بیان شده است.

یعنی یک تا شش ماه حبس در انتظار افرادی است که از این طریق متعرض دیگران می‌شوند. هم‌چنین مزاحمت می‌تواند صور متفاوتی داشته باشد که برخی از آن‌ها را می‌توان در موارد۱۶ و ۱۷ قانون جرائم رایانه‌ای دید:

«ماده۱۶: هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شود.

تبصره ـ چنانچه تغییر یا تحریف به‌صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.»

«ماده۱۷: هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

پیگیری مزاحمت در فضای مجازی:

برای پیگیری مزاحمت در فضای مجازی شما می‌توانید شکوائیه‌ای تهیه نموده و در تهران به دادسرای جرائم رایانه‌ای و در سایر شهرها به دادسرای محل سکونت خود تقدیم نمایید.

شما باید کلیه دلایل خود را به پیوست این شکوائیه تقدیم نموده تا مورد بررسی قرار گیرد.

بنابراین اگر می‌خواهید به شهادت شهود استناد نمایید حتما شهادت‌نامه کتبی را پیوست شکوائیه خود قرار دهید.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مشاوره حقوقی
نظرات شما