تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۱

طرز تهیه حلوای شیر خوش طعم و لطیف

حلوای شیر یکی از گونه‌های متفاوت حلواست که برای تهیه آن از شیر استفاده می‌کنند و به همین دلیل بسیار لطیف است و طعم دلچسبی دارد.

طرز تهیه حلوای شیر

رویداد۲۴حلوا یکی از خوراکی‌های شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روش‌های گوناگون پخته می‌شود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت‌های مذهبی مثل عزاداری‌های ماه محرم و شب‌های قدر و سفره افطار تهیه می‌کنند. حلوا علاوه‌بر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو می‌شود، به دلیل داشتن آرد و روغن یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب می‌شود.

 حلوای شیر یکی از انواع حلواست که برای تهیه شربت آن به جای آب از شیر استفاده می‌کنند، به همین دلیل نسبت به انواع دیگر حلوا بافت بسیار لطیف‌تری دارد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه حلوای شیر همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به طبخ این نوع حلوا همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه حلوای شیر

آرد سفید گندم: ۱ لیوان
شیر: ۳ لیوان
شکر: یک و نیم لیوان
کره: ۵۰ گرم
روغن مایع: نصف لیوان
گلاب: نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مرحله به مرحله حلوای شیر


۱ ـ ابتدا شیر و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا شکر در شیر حل شود؛ سپس زعفران دم کرده را همراه با گلاب و پودر هل به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند و بعد اجاق گاز را خاموش کنید.
۲ ـ آرد را داخل یک ماهی تابه یا قابلمه مناسب بریزید و اجاق گاز را روشن کنید. حتما حرارت اجاق را کم کنید تا آرد نسوزد. آرد را کمی تفت بدهید تا بوی خامی آن از بین برود؛ ولی توجه داشته باشید که برعکس انواع حلوا‌های دیگر آرد این حلوا نباید تغییر رنگ بدهد و فقط باید تفت داده شود. بعد از اینکه آرد را تفت دادید، آن را الک کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید.
۳ ـ در این مرحله روغن مایع و کره را به آرد اضافه کنید و صبر کنید تا کره آب شود و آرد کاملا با روغن و کره مخلوط شود.
۴ ـ در مرحله آخر مخلوط شیر، شکر، گلاب، زعفران و هل را کم کم به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد. وقتی حلوا خود به خود از دیواره‌های قابلمه جدا و در وسط قابلمه جمع شد، یعنی آماده است. حالا می‌توانید آن را داخل ظرف مخصوص سرو بریزید و با خلال پسته، خلال بادام و یا غنچه گل محمدی تزیین کنید. نوش جان


نکات مهم برای تهیه حلوا


ـ همیشه وقتی شربت حلوا از حرارت افتاد و رو به سردی بود، گلاب را اضافه کنید؛ زیرا داغی شربت عطر گلاب را از بین می‌برد.
ـ روغن حلوا باید به اندازه‌ای باشد که بعد از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.
ـ حتماً بعد از اتمام تفت دادن آرد آن را الک کنید و بعد روغن را اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است در حلوای شما گلوله‌های آردی شکل بگیرد که برای هیچکس خوشایند نیست.
ـ زمانی که شربت را اضافه می‌کنید، هم زدن اهمیت زیادی دارد. هرقدر خوب و به اندازه هم بزنید، حلوای شما بافت نرم‌تر و مطبوع‌تری خواهد شد.

منبع: فرارو
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما