جلسه رای اعتماد، اکثریت و اقلیت فراکسیونهای مجلس را نشان داد
روز سهشنبه وزرا پیشنهادی رئیسجمهور باوجود مخالفت شدید تندروها و استفاده از کلیدواژه فتنه در صحن علنی موفق به اخذ رأی موردنیاز شدند.
زمانی که مجلس دهم شروع به کارکرد در رابطه با اقلیت و اکثریت فراکسیون امید حرفوحدیثهای فراوانی به میان آمد و باقیماندههای مجلس نهم پس از انتخاب هیئترئیسه در این دوره از خانه ملت مدام بر این طبل میکوبیدند که فراکسیون امید در اقلیت قرار دارد و آنطور که مطرح میشود از حمایت مردم برخوردار نبودهاند اما در روز سهشنبه عکس این ادعا به اثبات رسید.
رأیگیری روز سهشنبه دارای دو پیام روشن بود اول اینکه فراکسیون امید علاوه بااینکه در اکثریت قرار دارد به پختگی لازم رسیده است و پیام دیگر به هیئت دولت برای جبران گلایهها است که باید مدنظر قرار گیرد.
علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در مجلس در رابطه با تأثیر فراکسیون امید بر کسب آرا موردنیاز وزرای پیشنهادی از سوی رئیسجمهور در گفتوگو با رویداد۲۴ گفت: فراکسیون امید حداکثر تلاش خود را انجام داد و این موفقیت بهنوعی مرهون یک برنامهریزی از پیش مشخصشده بود که نتیجه آنهم روش شد.
وی اضافه کرد: پس از انتخاب ریاست مجلس با توجه به مجموعه ترکیب خانه ملت که بهنوعی متوازن از گروههای مختلف است در خصوص فراکسیون امید این تصور به وجود آمد که اکثریت لازم را نمیتواند رقم زند، آقای روحانی وزرایی را پیشنهاد کردند که در مجلس نهم موفق به اخذ آرا موردنیاز نشده بودند و این کار هوشمندانه تفاوت مجلس دهم و نهم از یک سو و از سوی دیگر اینکه کدام فراکسیون اکثریت و کدام یک اقلیت است را بهدرستی تصویر کرد.
رحیمی در خصوص برنامهریزیهای پیش از روز تعیین صلاحیت وزرا، ابراز کرد: موضوع تعیین صلاحیت وزرا با توجه به اهمیت و حساسیت لازم برای فراکسیون امید به لحاظ جنبههای مختلف حقوقی، سیاسی و اقتصادی موردنظر بود و بر همین پایه برنامهریزیهایی صورت گرفت که نتیجهای جز ورود تمامی اعضا با یک انگیزه در این مسئله به همراه نداشت.
نماینده تهران در رابطه بحث گلایهها بین دولت و فراکسیون امید اظهار داشت: گلایهها به قوت خود باقی است. اعضای هیئت دولت در خصوص برقراری ارتباط با فراکسیون کمکاری کردهاند. چیزی غیرازاین از وزارتخانهها انتظار میرفت، زیرا درست آن بود همانطور که مجلس با گذشته تفاوت کرده دولت همدست به تغییراتی میزد، اما با تمام اینها عملکردها و تصمیمگیریها فراکسیون و بهطور مشخص آقای عارف بهعنوان رئیس فراکسیون بر آن بود تا گلایهها تأثیری بر رأیگیری روز سهشنبه نداشته باشد.
وی در خصوص تأثیر رئیس فراکسیون امید در رابطه با روز رأیگیری وزرا، تأکید کرد: رئیس فراکسیون تأثیر زیادی داشت. محوریت تمام برنامهریزیها را بر عهده او بود و همانطور که در بالا توضیح دادم حداکثر تلاش صورت گرفت تا گلایهها بر آرا بیتأثیر باشد. اعضای فراکسیون نیز از یکسو به جهت احترامی که برای آقای عارف قائل هستند و از سوی دیگر به دلیل در نظر داشتن منافع ملی یکصدا شدند.
رحیمی در این رابطه که چهکارهایی بنا است برای رفع گلایههای فراکسیون امید از دولت صورت گیرد، توضیح داد: به نظر میرسد که دولت برنامههایی در این خصوص دارد. روز رأیگیری در مجلس یک پیام بسیار روشن برای دولت داشت که میتواند بر کاهش گلایهها اثر مثبت گذارد.
وی دراینباره که فراکسیون به پختگی رسیده است نیز بیان کرد: رأیگیری روز سهشنبه به وزرا نشان از این دارد که فراکسیون به سمت عملگرایی پیش میرود و این مسئله اگر همراه برنامهریزی تیمی و تشکیلاتی شود با تأثیرگذاری بیشتری نشان داده خواهد شد .
رحیمی در این خصوص تصریح کرد: درباره برنامههای فراکسیون میتوان به این مسئله اشاره کرد که در تمام حوزهها چه تخصصی و چه تحقیق و تفحص و غیره با برنامهریزی تشکیلاتی پیش رفته شود.