تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۳ دی ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر

آیا ازدواج سفید جرم است؟

مشاوره حقوقی آنلاین؛ ازدواج سفید به رابطه زناشویی گفته می‌شود که در آن، انعقاد عقد نکاح صورت نگرفته و به طور رسمی و شرعی این ازدواج ثبت نمی‌شود.

آیا ازدواج سفید جرم است؟

رویداد۲۴ یکی از سوالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که آیا ازدواج سفید جرم است؟ باتوجه‌ به عدم‌پذیرش ازدواج سفید در عموم جامعه، برخی افراد تحت‌تاثیر غرب قرار گرفته و اقدام به چنین ازدواجی می‌کنند. این ازدواج در عمل ممکن است برای این افراد دارای عواقبی باشد؛ زیرا ازدواج سفید می‌تواند طبق قانون مدنی جرم باشد و عناوین مجرمانه داشته باشد.

ازدواج سفید چیست؟

ازدواج سفید، نوعی ازدواج است که در آن زوجین، بدون قبول تعهدات شرعی و قانونی که در سند ازدواج است و بدون ثبت رسمی ازدواج خود، اقدام به تشکیل زندگی مشترک و رابطه زناشویی می‌کنند. به‌عبارت‌دیگر زوجین، بدون خواندن صیغه یا خطبه عقد نکاح و ثبت ازدواج خود به‌صورت رسمی و قانونی، زندگی خود را شروع می‌کنند.

آیا ازدواج سفید جرم است؟

طبق قانون مجازات اسلامی، جرم به فعل یا ترک فعلی گفته می‌شود که توسط قانون‌گذار برای آن مجازات تعیین شده است. با توجه‌ به این تعریف از جرم که در ماده ۲  قانون مجازات اسلامی بیان شده است و با توجه‌ به این مسئله که قانون‌گذار ایران تاکنون اقدام به تصویب قانون صریحی در خصوص ازدواج سفید نکرده و مجازاتی برای آن در نظر نگرفته است، نمی‌توان به‌طور قطعی گفت ازدواج سفید در ایران جرم محسوب می‌شود.

اما مفهوم ازدواج سفید در جامعه و عرف به رسمیت شناخته نشده است و زندگی زیر یک سقف بدن داشتن رابطه زوجیت، علاوه بر وجهه بد اجتماعی، از نظر قانونی نیز ممکن است دارای عنوان مجرمانه باشد.

بنابراین، ازدواج می‌تواند تحت عناوین مجرمانه مانند رابطه نامشروع یا در قالب جرم زنا مورد پیگرد قانون قرار گرفته و طرفین بنابراین جرم مجازات شوند. البته این جرایم باید در دادگاه اثبات شود تا زوجین به مجازات‌های مندرج در قانون مجازات اسلامی محکوم شوند.

به‌عنوان‌مثال می‌توان گفت، اقدام به گزارشی مبنی بر هم‌خانگی زن و مردی که رابطه نکاح ندارند، بسته به شرایط و اینکه آیا رابطه جنسی، با شرایط زنا میان زوجین (داشتن رابطه جنسی) انجام‌گرفته یا نه امکان تحقق دو عنوان مجرمانه رابطه نامشروع یا زنا وجود خواهد داشت.

منبع: مجله دلتا

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
1
7
مطابق دین مبین اسلام، مرد و زن خود به تنهایی می توانند خطبه عقد را بخوانند این خطبه عقد لازم نیست حتما به زبان عربی بیان شود.
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
0
3
مگر کسی به آنهایی که میگویند محل میزاره که بفرمایید جرم است یا خیر!مردم راه خودشونو از شما جدا کرده اند!
نظرات شما