تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۱

عوارض هولناک انداختن پاها روی هم هنگام نشستن

افراد معمولا هنگام نشستن روی زمین و یا روی صندلی و مبل عادات مختلفی دارند و ترجیح می‌دهند هر از گاهی برای تغییر حالت بدن هم که شده نوع نشستن خود را عوض کنند.

عوارض هولناک انداختن پاها روی هم هنگام نشستن

رویداد۲۴ عده‌ای به رسم عادت هنگام کار، غذا خوردن و انجام کارهای روزمره خود روی صندلی یا مبل، یک پای خود را روی پای دیگر می‌اندازند.
این روش مرسومی از نشستن بین مردم سراسر دنیا به شمار می‌رود، ولی پزشکان و متخصصان دل خوشی از این شیوه نشستن ندارند و معتقدند این حالت خطرات فراوانی را برای فرد به دنبال دارد که آگاهی از آنها و تغییر در این شیوه می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد.

کمردرد و گردن‌درد
ایده‌آل‌ترین روش نشستن روی صندلی از دیدگاه پزشکان به گونه‌ای است که دو پای فرد ‌کنار هم روی زمین قرار می‌گیرد. ولی معمولا این شیوه نشستن در افراد خیلی کم به چشم می‌خورد و اغلب سنگینی بدن را روی یک طرف می‌اندازند و پاها به صورت ضربدر روی یکدیگر قرار می‌گیرد.
در این میان، متخصصان ارتوپد بر این باورند که انداختن پاها روی هم در نهایت به بروز درد در ناحیه کمر و گردن منجر می‌شود.
انداختن پاها روی هم، استخوان‌های مفصل ران را در حالتی چرخشی قرار می‌دهد و چنین وضعیتی باعث چرخش یکی از استخوان‌های لگن نیز می‌شود.

از آنجا که لگن، پایه‌ای حمایتی برای نخاع محسوب می‌شود، چرخیدن مفصل ران و بی‌ثباتی آن فشار بیش از حدی را روی گردن و قسمت میانی کمر وارد می‌آورد.

پزشکان توصیه می‌کنند از انداختن پاها روی هم در دراز مدت و بیش از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خودداری کنید و در فواصل متوالی، پاها را در حالت ۹۰ درجه روی زمین قرار دهید و یا کمی راه بروید.

هر چه زمان نشستن به این شکل طولانی‌تر باشد و پاها مدت زمان بیشتری روی هم آویزان باشند، فشار بیشتری روی نخاع وارد می‌شود که احتمال درد در این نواحی بیشتر می‌شود.

در واقع، دلیل گردن‌درد و کمردرد بسیاری از افراد و نیز فتق دیسک در آنها شیوه غلط نشستن‌ روی صندلی است.
مناسب‌ترین نوع نشستن روی صندلی حفظ زاویه ۹۰ درجه بین ساق و مفصل ران پاست. این شیوه، از فشار به گردن و کمر جلوگیری می‌کند.

اختلال در وریدهای پا
پزشکان بر این باورند که انداختن پاها روی یکدیگر خطر بروز وریدهای تار عنکبوتی را در ناحیه پاها افزایش می‌دهد. این احتمال در زنان ۵۵ و در مردان ۴۵ درصد است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که عوامل وراثتی و ژنتیکی، بارداری، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و ایستادن و نشستن‌های مداوم و طولانی در شکل‌گیری وریدهای عنکبوتی نقش بسزایی دارد.

انداختن پاها روی یکدیگر فشار روی وریدهای پا را ـ که مسئولیت برگشت خون به قلب را به عهده دارند ـ افزایش می‌دهد.
فشار وارده روی یکی از پاها، مانع از برقراری جریان مناسب خون می‌شود و ضعیف شدن و صدمه دیدن به عروق پا را به همراه دارد. در این صورت، خون در وریدها تجمع می‌یابد و وریدهای تار عنکبوتی را شکل می‌دهد.


بیشتربخوانید: اشتباهی که قطعا زشت و پیرتان می‌کند!


بالا رفتن فشار خون
متخصصان معتقدند انداختن پاها روی هم باعث بالا رفتن موقتی فشار خون می‌شود.
خونی که در پاها جریان می‌یابد، باید برخلاف جاذبه به قلب بازگردد. این یکی از عملکردهای حیاتی بدن به شمار می‌رود و وقتی پاها روی هم انداخته می‌شود، مقاومت نسبت به جریان خون بالا می‌رود. در نتیجه، فشار خون بدن بالا می‌رود تا از این طریق بتواند خون را به قلب برگرداند.
در این لحظه معمولا فرد متوجه بالا رفتن فشار خون نمی‌شود، ولی تکرار و تداوم این حالت می‌تواند خطرات بالقوه‌ای را برای بدن به دنبال داشته باشد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد انداختن پاها روی هم خطر بالا رفتن فشار سیستولیک را تا ۷ درصد و فشار دیاستولیک را تا ۲ درصد افزایش می‌دهد.
علاوه بر این، این کار فشار زیادی روی مفاصل ران ایجاد می‌کند و باعث تجمع خون در پاها می‌شود که در نهایت موجب التهاب عروق تحتانی پاها و در نتیجه بالا رفتن احتمال لخته شدن خون در داخل عروق می‌شود.
به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند از انداختن پاها روی هم در دراز مدت و بیش از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خودداری کنید و در فواصل متوالی، پاها را در حالت ۹۰ درجه روی زمین قرار دهید و یا کمی راه بروید.

اثر روی اعصاب پا
انداختن پاها روی هم نه تنها جریان بازگشتی خون به قلب را دچار اختلال می‌کند، بلکه روی اعصاب پاها نیز اثر منفی به جا می‌گذارد.
انداختن پاها به صورت ضربدری روی یکدیگر، عصب ناحیه زیر زانو و اطراف آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
این فشار وارده باعث بی‌حسی و فلج موقتی برخی ماهیچه‌های اطراف پا می‌شود و به دلیل بی‌حسی و سوزن‌سوزن شدن پا، فرد قادر به بالا آوردن آن نخواهد بود.

این احساس موقتی است و با هر بار انداختن پاها روی یکدیگر این احساس تکرار می‌شود و باعث بروز بی‌حسی بلندمدت در ناحیه پاها به دلیل آسیب وارده به اعصاب این ناحیه می‌شود.
البته پزشکان بر این باورند چنانچه فرد هر ۲ تا ۴ دقیقه پاها را از روی هم بلند کند، احتمال آسیب اعصاب پا کاهش می‌یابد.

فشار روی زانو
انداختن پاها روی هم موقع نشستن، فشار زیادی به مفاصل ناحیه زانو وارد می کند و همان گونه که می دانید مفصل زانو یکی از مهم ترین مفاصل بدن است که از مهم ترین وظایف آن، تحمل وزن بدن بوده و ایجاد مشکل و اختلال در آن می تواند منجر به بروز ناراحتی های بسیاری در فرد به خصوص در سنین بالا شود.

نشستن روی صندلی بهتر از نشستن روی زمین است، به شرطی که پاهایتان را روی یکدیگر نیندازید و اگر عادت به این کار دارید می توانید پاهایتان را از قسمت مچ پا به هم تکیه داده یا قفل کنید.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سلامت
نظرات شما