تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۴ نظر

این تعهد به همسر، برایتان گران تمام می‌شود!

مشاوره حقوقی آنلاین؛ اصل بر این است که زوجین، به تعهدات اخلاقی خود، پایبند بمانند؛ بی‌آنکه نیازی به ثبت این تعهدات در جای خاصی باشد.

این تعهد به همسر، برایتان گران تمام می‌شود!

رویداد۲۴ تعهدنامه‌ های اخلاقی همسر ممکن است از سوی هرکدام از زوجین اعم از زن یا شوهر ارائه شده و در خصوص موضوعات مختلفی نیز، تنظیم گردند. همچنین، ازآن‌جهت که ارائه چنین تعهداتی، عواقب حقوقی خاصی در پی خواهد داشت، آشنایی با نحوه تنظیم تعهدنامه زن و تعهدنامه مرد یا شوهر در محضر و نکات حقوقی مربوط به آن، برای هر یک از زوجین، پراهمیت است.

تعهدنامه‌ های اخلاقی همسر چیست؟

تعهدنامه‌ های اخلاقی همسر ممکن است از سوی هرکدام از زوجین، اعم از زن یا شوهر، ارائه شده و در خصوص موضوعات مختلفی نیز، تنظیم گردند. همچنین، ازآن‌جهت که ارائه چنین تعهداتی، عواقب حقوقی خاصی در پی خواهد داشت، آشنایی با نحوه تنظیم تعهدنامه زن و تعهدنامه مرد یا شوهر در محضر و نکات حقوقی مربوط به آن، برای هر یک از زوجین، پراهمیت است.

الزامات ناشی از زندگی زناشویی، تا حد زیادی، اخلاقی است؛ به این معنا که اخلاق، سبب پایبندی طرفین، به مفاد تعهدات شرعی، قانونی و عرفی خواهد شد؛ فلذا زیر پا گذاشتن برخی از این تعهدات، ضمانت اجرای حقوقی نداشته و اصولاً، جرم، محسوب نمی‌شود.

بااین‌حال، گاهی، در صورت نقض چنین تعهداتی، زوجین، برای اطمینان از اینکه تعهدات، توسط طرف مقابل، به‌صورت دقیق، اجرا می‌شوند، اقدام به اخذ تعهدنامه اخلاقی از همسر می‌نمایند .

لذا در پاسخ به این سؤال که تعهدنامه اخلاقی همسر چیست، باید گفت که هرکدام از زوجین، اعم از زن یا شوهر، می‌توانند به‌صورت رسمی، تعهدنامه اخلاقی از همسر خود اخذ نمایند تا به‌واسطه آن، طرف مقابل، به لحاظ حقوقی نیز، به یک‌سری از تعهدات اخلاقی، پایبند شده و به این واسطه، نتواند از تعهدات قراردادی خود، امتناع نماید .

در این حالت، شوهر یا زن، متعهد می‌شود که موارد مذکور در تعهدنامه زوجین را بی‌چون‌وچرا، انجام داده و از آن، سرپیچی نکند. در غیر این صورت، ممکن است که در صورت سرپیچی از تعهد زن یا تعهد مرد، ضمانت‌های اجرایی ذکر شده در متن تعهدنامه اخلاقی همسر، در خصوص وی، اعمال گردد که بسته به موضوع تعهدنامه مرد و زن، این ضمانت‌های اجرایی، متفاوت است.

عواقب تعهد محضری از همسر

اصولاً تعهد محضری اخلاقی همسر، یک اثر حقوقی مهم دارد و آن هم این است که شخص متعهد، علی‌الاصول می‌بایست به تعهدات مورد پذیرش در آن سند پایبند بماند. لکن درصورتی‌که مجدداً تعهدات مندرج در سند تعهدنامه، زیر پا گذاشته شود، ضمانت اجرای کیفری یا حقوقی خاصی متوجه فرد نخواهد شد.
مگر اینکه در متن تعهد محضری اخلاقی همسر، ضمانت اجرای تخلف از متن تعهدنامه، مورد پیش‌بینی قرار گرفته باشد. مثلاً، درصورتی‌که زن، متوجه برقراری رابطه نامشروع توسط شوهر شده باشد، می‌تواند در متن تعهدنامه اخلاقی محضری، وی را به وفاداری، ملزم نماید.

اما باید توجه داشت که این امر، به‌هیچ‌وجه جلوی خیانت مجدد مرد را نمی‌گیرد.

بلکه اگر زن، حین تنظیم تعهدنامه اخلاقی محضری، شرط کرده باشد که در صورت خیانت مجدد مرد، وی حق طلاق خواهد داشت، در این صورت، عواقب تعهد زن یا تعهد مرد، آن است که اگر شوهر، دوباره مرتکب رابطه نامشروع بشود، زوجه وکالت و حق طلاق خواهد داشت.
البته، حین تنظیم تعهدنامه اخلاقی همسر، این نکته را باید مدنظر قرارداد که مفاد تعهدنامه زن و مرد، حاوی اقراری بر علیه خود متعهد نباشد؛ چرا که این امر، عواقب حقوقی خاصی دارد.

به‌عنوان نمونه، اگر مرد در زمان تنظیم تعهد اخلاقی، اقرار بر ارتکاب زنا یا رابطه نامشروع کند، ممکن است در صورت نقض آن تعهد، بعدها زن بتواند به استناد این تعهد محضری، علیه مرد، شکایت کیفری مطرح نماید.

منبع: مجله دلتا

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
1
4
در قانون شریعت، طلاق منحصرا حق مرد است زن تحت هیچ شرایطی حق طلاق ندارد حتی اگر مرد در محضر چنین تعهدی بدهد در دادگاه خانواده قابل استناد نیست.
تنها راه داشتن اجازه طلاق از سوی زن، وکالت مرد است بدین ترتیب مرد به زن از طرف خود «وکالت طلاق» می دهد اما از آنجا که هر وکالتی قابل عزل و فسخ است زن می بایست این وکالت را «شرط ضمن عقد» قرار دهد بدین ترتیب اگر مرد وکالت طلاق را فسخ کرد بطور خودکار عقد باطل شده و طلاق جاری می شود.
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۴
0
1
تو ایران چقد سختش کردن ،کسی جرات نداره زن بگیره،به نظر من باید بریم به سمت قوانین ازدواج در اروپا ،مهریه وزندان وطلا بهر،جشن بزرگ بگیر ،کلی وسایل و..فک کنم آدم بره از فرانسه زن بگیره ارزون تر تمام بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
دقیقن. ما خانمها هم به همین نتیجه رسیدیم. کلی بگیر و ببند و مهریه و ... اخرش هم مهریه رو سکه ای می کنن و حق طلاق هم نداریم میشیم اسیر یک مرد. ماهم بریم از فرانسه شوهر پیدا کنیم والا ارزونتر و کم ریسکتره
باریک ابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
0
0
حالا تکلیف اون عاشق بیچاره ای که شوهرش برای یه دختر خودشو به آب واتیش میزنه که زنش و طلاق بده که دختر ه بشه زنش ولی زنش میگه برگرد سره زندگی .توی زندگی همیشه اونی نابود میشه که زحمت جمع کردن زندگی وکشیده واون یکی که دست خالی اومده ولی الان برا خودش فکر میکنه آدمی شده میره وزندگی تازه ای شروع میکنه تعهد هم به درد نمیخوره حتی محضری
نظرات شما