تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲

پس لرزه تصمیمات دولت در بورس تهران

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در شرایط کنونی هیچ چشم انداز روشنی برای بورس نمی‌توان متصور بود، گفت: در شرایطی که بورس تهران از قیمت گذاری دستوری، افزایش نرخ سوخت و نرخ بهره رنج می‌برد، افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها ضربه آخر را به بورس زد.

پس لرزه تصمیمات دولت در بورس تهران

رویداد۲۴ میناسادات حسینی: بورس تهران روز دوشنبه ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۲ را در حالی با رشد آغاز کرد که در پایان معاملات بسیاری از نماد‌ها راه رفته را بازگشتند.

به گزارش اقتصاد ۲۴؛ شاخص کل بورس در نهایت با رشد ۹ هزار و ۱۲۸ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۴۵ واحد قرار گرفت.
ارزش معاملات خُرد بورس در روز دوشنبه با کاهش ۱۱ درصدی رقم ۳ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان را تجربه کرد که کمترین رقم در ۶ ماه اخیر است.

اما آیا رشد بورس ادامه دار است؟ آیا امیدی به بازگشت رونق به بورس وجود دارد؟

حبس شاخص کل در محدوده ۲ میلیون واحد

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در این رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: شاخص کل بورس تهران در حال حاضر در محدوده ۲ میلیون واحد در حال نوسان است.

وی افزود: شاخص کل بورس گاهی به کمتر از دو میلیون واحد ریزش می‌کند و دوباره به مرز دو میلیون واحد بازمی گردد و این درجا زدن به چند عامل برمی گردد.

ضربه مهلک به پیکره نحیف بورس

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، چند عامل بورس را به شدت آزار می‌دهد که این عوامل عبارتند از: قیمت گذاری دستوری، نرخ خوراک پتروشیمی ها، نرخ سوخت واحد‌های صنعتی، نرخ بهره بسیار بالا و در نهایت نرخ ارز که به مقدار بسیار زیادی غیر واقعی است.

دارابی ادامه داد: به دلیل مورد آخر، شرکت‌ها تمایل چندانی به صادرات ندارند و ما با فشار کاهش صادرات به خاطر عدم جذابیت نرخ ارز نیمایی مواجهیم. این ۴ عامل دست به دست هم داده و باعث شده که بورس با رکود مواجه باشد.


بیشتربخوانید: بورس تهران ریزش سال ۹۹ را تکرار می‌کند؟


سایه سنگین رکود بر بورس

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سیاست انقباضی بانک مرکزی و تاثیر مخرب آن بر بورس به اقتصاد ۲۴ گفت: سیاست انقباضی شدیدی که بانک مرکزی در پیش گرفته به بنگاه‌ها فشار می‌آورد. به همین دلیل سایه سنگین رکود بر بورس سنگینی می‌کند که ماحصل آن در بورس کاهش قیمت‌ها و در اقتصاد واقعی بیکاری و عدم رشد اقتصادی است.

دارابی اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر شرایط اقتصاد کلان هیچ چشم انداز روشنی را نشان نمی‌دهد.

عقب ماندگی بورس نسبت به بازار‌های موازی

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه چه عاملی موجب بازگشت رونق به بورس در فروردین و اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ شده بود که الان این مولفه در بازار موجود نیست؟ گفت: اتفاقی که در فروردین و اردیبهشت ماه افتاد بخشی به عقب ماندگی بازار نسبت به بازار‌های موازی بازمی‌گشت.

دارابی در تشریح این موضوع گفت: بورس از سال ۱۳۹۹ تا اوایل سال ۱۴۰۱ کاهشی بود. این عقب ماندگی در طول چند ماه در حال جبران بود که آن هم با خبر افزایش نرخ خوراک و قیمت گاز واحد‌های صنعتی از بین رفت؛ بنابراین بورس طبیعتا از سال ۱۳۹۹ تاکنون نسبت به سایر بازار‌ها عقب‌تر است.

پیش بینی بورس تا پایان هفته

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازدهی سهام نه تنها دلاری که ریالی هم در این مدت نداشتیم، گفت: اگر بازار‌های موازی (خودرو، طلا و سکه، دلار و...) را نگاه کنید، خواهیم دید که بازدهی آن‌ها نسبت به بورس بالاتر بوده و عقب ماندگی بورس باعث شد این بازار به مدار رشد برگردد که با اتفاقی که در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها افتاد، اثرش از بین رفت.

دارابی در مورد پیش بینی بورس تا پایان هفته نیز گفت: اگر تصمیمات جدیدی در مورد نرخ خوراک و سایر موضوعات گرفته نشود تا آخر هفته شاخص کل بورس در همین محدوده نوسان خواهد کرد.

منبع: اقتصاد24
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: بازار بورس
نظرات شما