تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۰۷ مهر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱۳ نظر

مدیر صداوسیما خطاب به همسر رئیسی: سیاست را رها کنید، به دانشگاه برگردید!

رئیس دانشگاه صداوسیما با انتقاد از گفتگوی جمیله علم الهدی در آمریکا از او خواست به حوزه آموزش برگردد.

مدیر صداوسیما خطاب به همسر رئیسی: سیاست را رها کنید، به دانشگاه برگردید!

رویداد۲۴ اطلاعات آنلاین نوشت: اطلاعات آنلاین نوشت: شهاب اسفندیاری، عضو شورای عالی سینما و رئیس دانشکده صداوسیما در رشته توئیتی با انتقاد از اغراق گویی‌ها درباره همسر رئیس جمهور نوشته است.

ضمن احترام به دوستان روزنامه‌ همشهری، با این اغراق‌ها و گزاف‌گویی‌ها و قطبی‌سازی‌ها مخالفم و این ادبیات و برخی مطالب مشابه این روز‌ها را برای سرکار خانم دکتر علم‌الهدی هم مفید نمی‌دانم؛ لذا ضمن بیان نقد‌هایی یک توصیه برای ایشان دارم.

به نظرم خواندن این نقد‌ها برای خانم دکتر مفیدتر از آن ستایش‌ها و تحسین‌هاست.

همان‌طور که خانم دکتر علم‌الهدی در مصاحبه‌ریاست ج نیوزویک چند بار تصریح و تأکید کرده‌اند، ایشان تا قبل از انتخاب همسرشان به ریاست جمهوری هیچ فعالیت سیاسی نداشته‌اند و اصلأ شخصیت سیاسی نبوده‌اند. این اذعان صادقانه و متواضعانه بسیار ارزشمند است. عرصه‌ سیاست، عرصه‌ی بسیار پیچیده‌ای است و برای افرادی که هیچ تجربه‌ای در آن ندارند می‌تواند بسیار پرمخاطره و دارای تبعات ناگوار باشد.


بیشتر بخوانید: اظهارات جنجالی همسر رئیسی درباره کشته‌شدگان حوادث سال گذشته


نقد وضعیت زنان در جوامع غربی توسط خانم دکتر در مصاحبه با رسانه‌های غربی طبعا ارزشمند است. اما ایشان در این مصاحبه چند جمله گفته‌اند که مناسب نبود و بعضاً حاشیه‌ساز شد. اول اینکه گفته‌اند: «در ایران مردان ترجیح می‌دهند از زنان خود نخواهند که کار کنند و پول در بیاورند.»

اولا مشخص نیست منبع و مستند چنین ادعا چیست. ثانیاً چه لزومی داشته ایشان به عنوان یک زن از طرف مردان ایران نظری اعلام نمایند. ثالثاً مگر همه‌ی مردان ایرانی از یک طبقه و گروه و طیف هستند؟ واقعیت این است که میلیون‌ها زن ایرانی در روستا‌ها و شهر‌ها ناچارند برای کمک به تامین هزینه‌های زندگی کار کنند و لذا مانند برخی طبقات دیگر نمی‌توانند براساس حق انتخاب و ترجیح شخصی خود یا همسرشان عمل کنند. رابعاً برخی زنان - که احتمالا خود خانم دکتر هم از همین دسته هستند - با تصمیم و اراده‌ی شخصی تحصیلات عالیه داشته‌اند و در جامعه مشغول به کار شده‌اند.

طبعأ همسر آن‌ها هم ممکن است در این زمینه حمایت و همراهی کرده باشد. اما این به معنی انتظار مالی از کار همسر نیست. خامسا تاکید بر اهمیت نقش مادری و همسری نباید با تحقیر و تخفیف کار کردن زنان انجام شود. همان‌طور که رهبر فرزانه‌ی انقلاب فرمودند «خانه‌داری به معنی خانه‌نشینی نیست»؛ لذا به دلایل فوق به نظرم بیان جمله‌ فوق‌الذکر نامطلوب و حتی نقض غرض محسوب می‌شود و یک زن سیاستمدار آن را بیان نمی‌کرد. جمله‌ عجیب دیگری که خانم دکتر علم‌الهدی در این مصاحبه بیان کرده‌اند این است که «زنان ایران بر خلاف زنان غرب برای به دست آوردن حقوق خود مبارزه نکردند، زیرا از این حقوق برخوردار بوده‌اند». این جمله ضمن اینکه بیانگر ناآشنایی ایشان با حوزه‌ی تخصصی مطالعات زنان و تاریخ مبارزات و مطالبات حقوق زنان در ایران است، زاویه‌ دید زنی را تداعی می‌کند که انگار خود از همه‌ حقوق و مواهب برخوردار بوده و از اوضاع و احوال زنان محروم و مظلوم و ستم دیده در جامعه خبر ندارد.

شاید خانم دکتر علم‌الهدی اینگونه نباشند و از ظلم‌ها به زنان در برخی عرصه‌ها آگاه باشند، ولی بیان این جمله متاسفانه چنین تداعی ایجاد می‌کند که باز ناشی از همان فقدان مهارت و تجربه در کنشگری سیاسی است.

این جمله‌ اخیر خانم دکتر حتی با دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره‌ی لزوم پیگیری حقوق زنان هم در تعارض است. آیت‌الله خامنه‌ای در در دیدار جمعی از بانوان می‌فرمایند: «حرکت در جهت احقاق حقوق زنان در جوامع اسلامی و در جامعه‌ ما حتماً باید انجام گیرد منتها بر مبنای اسلامی و با هدف اسلامی. یک عده نگویند که: این چه نهضتی است، این چه حرکتی است؛ مگر زن در جامعه‌ی ما چه کم دارد؟ متأسفانه ممکن است بعضی این‌گونه فکر کنند. این ظاهربینی است. زن در همه جوامع از جمله در جامعه ما گرفتار ستم و دچار کمبود‌هایی است که بر او تحمیل می‌شود.

اما این کمبود، کمبود آزادی به معنای بی‌بندوباری نیست؛ این کمبود، کمبود میدان‌ها و فرصت‌ها برای علم و معرفت و تربیت و اخلاق و پیشرفت و شکوفایی استعدادهاست. این را باید تأمین و جستجو کرد. این همان چیزی است که اسلام بر روی آن تکیه کرده است.» (بیانات، ۳۰ مهر ۱۳۷۶)

یک موضوع حاشیه‌ساز دیگر نقش ایشان در برگزاری همایشی پرهزینه با عنوان «زنان تأثیرگذار» بود که صرف‌نظر از کیفیت، شیوه‌ برگزاری و مدعوین اساساً نام آن غلط بود، زیرا این پیش‌فرض نادرست را القا می‌کرد که گویی فقط گروه خاصی از زنان «تأثیرگذار» هستند، در حالی که یک مادر، یک همسر، یک زن کارگر، یک زن کشاورز و یک زن معلم هم می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند.

بر این اساس به عنوان یک برادر خیرخواه توصیه‌ی شخصی‌ام به سرکار خانم دکتر علم‌الهدی این است که در همان عرصه‌ تخصصی و بسیار با اهمیتی که سال‌ها در آن درخشیده‌اند، یعنی فلسفه تعلیم و تربیت، به خدمات ارزنده‌ آموزشی و پژوهشی مشغول باشند و از ورود به عرصه‌ی پرمخاطره‌ی سیاست پرهیز کنند چرا که هر خطا و لغزشی در این عرصه، غیر از هزینه‌هایی که برای خود ایشان به همراه دارد، می‌تواند به تصویر رئیس جمهور محترم و دولت هم لطمه بزند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
1
38
چه توصیه بیجایی کرده اند.کل سیاست اجرایی کشور توسط ایشان دیکته میشود!!
مهدی
|
United States of America
|
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
1
45
این بچه همون باباست. بدون تخصص در هر کاری دخالت می کنند.
قرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
5
44
دین توانایی اداره حکومت را ندارد دین از سیاست و حکومت جداست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
0
36
غریب و بی نوا ، دانشگاه در ایران!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
0
7
فعلا در حال تجربه اندوزی هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
5
3
اگر ایشان تصویر یک کزت خانم یاغی و آنارشیست علیه تناردیه ظالم به نمایش می‌گذاشت او را یک استاد نخبه آزادی بخش حقوق زنان معرفی می‌کردند که کندن پوشش را راه شکوفایی و شادی و دانایی می‌داند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
اشتباه مثبت زدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۷
0
6
به عنوان مترجم رئیسی به نیویورک رفته بود. انگلیسی رو مسلطه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
0
9
جای تعجب داره با وجودی که پدرشان نوشتن نام مرحوم مادر را روی سنگ قبر جایز نمیدانند چطوراجازه دادنددخترشان درامریکا مصاحبه کند
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
0
11
ا واه ! چه غلط ها ! مرتیکه ! تو چکاره ای برای بانوی اول مملکت تعیین تکلیف میکنی ؟!
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
0
13
متاسفانه مملکت ما توسطِ یک مشت آدمِ ریاکار، سفسطه باز، حقه باز، خودشیفته، خودخواه و زیاده خواه و در عین حال بیسواد اداره می شود که این طول به فلاکت افتادیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
0
11
باور کنید اینها در عرصه تعلیم و تربیت هم ناتوانند منتها چون در تقسیم قدرت متنعم شدند از این باب به چریدن مشغولند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۸
0
5
ایشان در راستای جهاد زایندگی ! اگر به زایشگاه بروند خدمات بیشتری از ایشان صادر !خواهد شد !دانش گاه وزایش گاه هردو در گاه مشترکند
نظرات شما