۱۰ اپلیکیشن برای مهارت آموزی در ایام عید نوروز
رویداد۲۴ هدی کاشانیان: عید نوروز معمولاً یادآور خرید عید، خانهتکانی، دید و بازدید، مسافرت و سرگرمی است و فرصت خوبی برای استراحت به حساب میآید. اما این موضوع برای همه افراد صادق نیست! مثلاً دانشآموزان موظفند در بخشی از ایام عید، درس بخوانند و خود را برای امتحانات آماده کنند؛ تعطیلات عید نوروز، زمانی ارزشمند را برای تقویت نقاط ضعف دروس و همچنین افزایش مهارت آموزی فراهم میآورد. با پیشرفت فناوری میتوان با کمک انواع برنامهها و اپلیکیشنها در دو هفته نوروز مهارت آموزی کرد.
۱- اپلیکیشن Duolingo
اپلیکیشن Duolingo یکی از محبوبترینها در میان هزاران اپلیکیشنی است که امروزه در پلتفرم گوشیهای هوشمند وجود دارند. در این اپلیکیشن میتوانید زبانهای فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی ایتالیایی، پرتغالی، روسی، ترکی، استانبولی و چند زبان دیگر را بیآموزید. البته باید بدانید که برای یادگیری این زبانها حتما باید به مقدار قابل توجهی به زبان انگلیسی مسلط باشید چراکه این اپلیکیشن از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند. بعد از نصب اپلیکیشن زبان مورده نظر خود را انتخاب میکنید و سپس اگر به زبان مورد نظر خود تا حدی آشنایی دارید و نمیخواهید مراحل ابتدایی را دوباره طی کنید، این اپلیکیشن میتواند سطح شما را بعد از آزمون ورودی بسنجد تا وارد سطح زبانی مناسب با خودتان شوید. یکی از نکتههای مهم یادگیری زبان جدید این است که فقط با استفاده از تکنیک حفظ کردن جلو نرود. برای یادگیری زبان جدید ما نیاز داریم از حواس خود استفاده کنیم. حس شنوایی و بینایی. یکی از ویژگیهای خوب و مثبت این اپلیکیشن این است که لغات جدید را به صورت تصویری به شما نشان میدهد و همچنین از رویشان میخواند تا با تلفظ درست آنها آشنا شوید.
۲- اپلیکیشن دایاموز
این اپلیکیشن مخصوص دانش آموزان است و امکان ایجاد پیک نوروزی با استفاده از ابزارهای چند رسانهای را فراهم کرده است. دانش آموزان میتواند با نرم افزار مدرسه خود به فیلم، عکس و یا صوتهای علمی یا فرهنگی تفریحی دست یابند و بر مبنای آن بخشی از موارد آموزشی مد نظر معلمان که با نرم افزار مدیریت مدرسه در سامانه ثبت کرده اند دسترسی داشته باشند.
۳- اپلیکیشنهای نجوم؛ ستارهشناسی
بهترین اپلیکیشنهای نجوم برای افراد مبتدی یا حتی کاربرانی که میخواهد برای اولین بار صورتهای فلکی را یاد بگیرند، یک انتخاب بسیار عالی به نظر میرسد. مکانیسم اکثر بهترین اپلیکیشنهای نجوم در این موضوع نهفته تا شما صرفا با نشانه گرفتن دوربین موبایل به سمت آسمان، ستارهها و صورتهای فلکی را یاد بگیرید. بسیاری از برنامههای گوشیهای هوشمند به شما اطلاع میدهند کجا و چه زمانی یک ماهواره را ببینید یا چگونه ایستگاه فضایی بینالمللی را که از بالای سر شما عبور میکند را مشاهده کنید. این برنامهها میتوانند به شما بگویند که برای مثال زهره در یک عصر خاص کجاست یا به شما اطلاع میدهند تا زمان رصد یک غیبت ماه را مد نظر داشته باشید. این اپلیکیشنها عبارتند از: نرم افزار Stellarium PLUS، نرم افزار GoSkyWatch Planetarium، نرم افزار Heavens-Above و... هستند.
۴- اپلیکیشنهای مدیریت
اگر شما هم از عقب افتادن کارهای خود و انتقال آنها از روزی به روز دیگر خسته و کلافه شدهاید، دیگر وقت آن رسیده که به سراغ اپلیکیشنهای مدیریت و سازماندهی کارهای روزانه بروید. در واقع بسیاری از ما در طی روز زمان کافی برای انجام کارهای مختلف را داریم، ولی به دلیل عدم مدیریت زمان، نمیتوانیم تمام کارهای خود را انجام دهیم. روشهای مختلفی نیز برای مدیریت و سازماندهی کارهای روزانه وجود دارد که افراد باید با توجه به روحیه و علاقهی خود، بهترین روش را انتخاب کنند. اپلیکیشنهای برتر برای مدیریت و سازماندهی کارهای روزانه عبارتند از: ATracker، HustleMore، Way of Life، ۲۴ Hours، Timecap و Blocos
۵- اپلیکیشن Yummly
ماندن در خانه میتواند ما را به سمت آشپزی و بالا بردن مهارتهای آشپزی سوق دهد. بالا بردن مهارتهای بداهه در آشپزی خیلی مهم است یعنی بتوانیم با چیزهایی که داریم یک غذا آماده کنیم. این برنامه با تمرکز بر این موضوع و تجربه غذاها و طعمهای جدید طراحی شده است. همچنین نسخه اندروید دارد و هم IOS و به صورت رایگان در دسترس است و میتوان اشتراک خرید و از امکانات بیشتر نیز استفاده کرد.
۶- اپلیکیشن آموزش عکاسی با موبایل
برای آموزش عکاسی با موبایل و ثبت عکسهای حرفهای، باید توجه کنید که یک عکاس خوب به چیزی بیش از یک دوربین خوب و مهارتهای پایه نیاز دارد. در طول دوره آموزش عکاسی با موبایل به صورت کامل با عکاسی موبایل و استفاده از برنامههای کاربردی آشنا خواهید شد. امروزه تقریبا تمام گوشیهای هوشمند از امکانات متعددی مثل مگاپیکسل فراوان تا انواع اپلیکیشنهای ویرایش تصویر برای خلق تصاویر زیبا و باکیفیت برخوردار هستند.
۷- اپلیکیشن Yousician
اگر گیتار شما خاک گرفته و مدتها است سراغش نرفتهاید این برنامه یک فرصت بینظیر است که دوباره یادگیری گیتار را از سر بگیرید. این برنامه با آهنگهایی که به گوش شما آشنا است تمرینهایی با کیفیت به شما میدهد و مثل برنامه آموزش پیانو پیشرفت شما را بررسی میکند. از این برنامه میتوانید رایگان استفاده کنید، اما در صورت خرید اشتراک امکانات بیشتری به شما میدهد.
۸- اپلیکیشن SoloLearn
این اپلیکیشن به صورت رایگان برای آموزش برنامه نویسی و زبانهای برنامه نویسی مختلف ارائه میشود. با ارائه آموزشهای تعاملی، آزمونهای دسترسیپذیر و جامعهای فعال از برنامه نویسان، این اپلیکیشن یک منبع عالی برای یادگیری کدنویسی است.
۹- اپلیکیشن Candid Gardening
اگر به باغبانی علاقهمند هستید این برنامه میتواند به شما کمک فراوانیکند. این برنامه علاوه بر اطلاعات خوبی که درباره گیاهشناسی به شما میدهد، نوع گیاه شما را تشخیص میدهد و به شما برای دستهبندی اطلاعات مورد نیاز درباره باغبانی کمک میکند. حتی در فضای این برنامه میتوانید افرادی را پیدا کنید که جواب سؤالات شما را بدانند. این برنامه برای اندروید و IOS رایگان است.
۱۰- اپلیکیشن SketchAR
اگر در کارهای هنری بیاعتماد به نفس هستید، یک ورقه کاغذ سفید نقاشی هم میتواند برای شما اضطرابآور باشد. این برنامه انتخابی هوشمندانه است برای اینکه مهارتهای نقاشی خود را بالا ببرید. این برنامه از فناوری واقعیت افزوده به شما نقاشی کردن را آموزش میدهد. شما با گرفتن دستگاه خود روی کاغذ میتوانید از امکانات این برنامه استفاده کنید. با استفاده از این برنامه میتوانید از سطح مبتدی تا نقاشی از حیوانات و نقاشی دیواری را یاد بگیرید. این برنامه هم نسخه اندروید دارد و هم IOS و به صورت رایگان در دسترس است و میتوان اشتراک خرید و از امکانات بیشتر نیز استفاده کرد.
کلام آخر
اپلیکیشنهای موجود برای یادگیری مهارتهای جدید، تا حد زیادی متنوع هستند و به شما کمک میکنند تا در زمینههای مختلف، مهارتهای جدید کسب کنید. با استفاده از این اپلیکیشنها، شما میتوانید به صورت همیشگی و در هر زمانی به یادگیری و بهبود مهارتهای خود بپردازید؛ پس بهتر است نسبت به این مهم، بیتفاوت نباشید.