گلایه روزنامه اطلاحطلب از عدم حضور ظریف و آذری جهرمی در دولت پزشکیان
رویداد۲۴ | روزنامه هم میهن از عدم حضور چهره هایی، چون ظریف، آذری جهرمی و فاضلی در دولت مسعود پزشکیان گلایه کرده است.
به گزارش هم میهن، در بخشی از این گزارش میخوانید.
برخی از چهرههای مؤثر کمپین انتخاباتی پزشکیان که تمامقد در این انتخابات به میدان آمدند و از نظر مبنایی و راهبردی، از نظریهپردازان و پیشبرندگان راهی محسوب میشوند که اکنون در پاستور گشوده شده است؛ مسیر و موضع «استغنا» در پیش گرفتهاند و خواسته یا ناخواسته، دولت جدید را تضعیف میکنند. محمدجواد ظریف، محمدجواد آذریجهرمی و محمد فاضلی شاخصترین این چهرهها هستند که رسماً از عدم حضور خود در دولت پزشکیان گفتهاند.
مشخص نیست دلیل تصمیم این چهرهها، خواست شخصی خود آنهاست و یا آنکه با مشاهده فضای حاکم بر دولت جدید، کناره گرفتن و حاشیه نشستن را ارجح دانستهاند. اگر این تصمیم، شخصی باشد که آشکارا غیرمسئولانه است. چراکه در این حاشیهگزینی و دوری از قدرت، فضیلتی نیست. رویکردی است مشابه موضع کسانی که پای صندوق نیامدند با این استدلال که دستهایشان از آلودگی خون یا بیعت یا تبعیت، پاک بماند.
همانگونه که رای ندادن در این انتخابات تصمیمی فردی، اما با پیامدها و خطرات ملی بود؛ کناره گرفتن چهرههای مؤثر (مخصوصاً این سه) گرچه ظاهراً تصمیمی شخصی است، اما میتواند آثار و پیامدهای منفی ملی و اجتماعی به همراه داشته باشد. چراکه این چهرهها از مهمترین نیروهای کمپین انتخاباتی پزشکیان بودهاند که هریک نماد و نماینده یکی از شعارها و اهداف دولت جدید شناخته میشوند. ظریف، نماینده رویکرد تنشزدایی خارجی و احیای برجام؛ آذریجهرمی، نماد کاهش فیلترینگ، توسعه اینترنت و توجه به نسل نو (زد)؛ و فاضلی، نماد بهکارگیری نخبگان و دانشگاهیانی است که در این سالها با پروندهسازی و اخراج و تعلیق مواجه شدهاند.
به عبارت دیگر، کنار رفتن این سه چهره (و چهرههای مؤثر دیگر حامی پزشکیان)، تنها کنارهگیری سه شخصیت سیاسی و علمی و اجرایی نیست؛ بلکه به مخاطب و جامعه رایدهنده اینگونه القا میشود و پیام میدهد که پزشکیان در همین ابتدای کار، سه پروژه اصلی و اساسی خود را کنار گذاشته است و یا دستکم، از توانمندترین و مؤثرترین نیروهای خود برای پیشبرد آن سود نخواهد جست. اگر هم دلیل کناره گرفتن این چهرهها، فضای شکلگرفته حول پزشکیان باشد که قطعاً باید در رویه موجود تجدیدنظر کرد و اندیشید که چرا و چگونه روندی شکل گرفته که ستارگان کمپین پیروز ۱۴۰۳، رفتن را بر ماندن و فرار را بر قرار ترجیح دادهاند.