تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۴
علی بیگدلی در گفتگو با رویداد24 مطرح کرد

افزایش اعتبار سیاسی ایران با سفر روحانی به اروپا

یک کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد سفر رئیس جمهوری ایران به اروپا که پس از 10 سال انجام می شود، رفت و آمد مسیر رفت و آمد بین ایران و اروپا را هموار می کند و باعث افزایش اعتبار سیاسی کشور می شود.
رویداد24- یک کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد سفر رئیس جمهوری ایران به اروپا که پس از 10 سال انجام می شود، رفت و آمد مسیر رفت و آمد بین ایران و اروپا را هموار می کند و باعث افزایش اعتبار سیاسی کشور می شود.

علی بیگدلی، استاد دانشگاه در گفتگو با رویداد24 ضمن بیان این مطلب گفت: این اولین سفر رئیس جمهوری ایران به ایتالیا و بعد هم فرانسه به عنوان دو کشور مهم اتحادیه اروپا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی در ادامه افزود: پس از این سفر قطعا سفرهای دیگری انجام خواهد شد و روسای جمهور و نخست وزیران اروپایی به ایران خواهند آمد و این امر به معنای بالا رفتن ضریب امنیت اقتصادی در جامعه و افزایش اعتبار سیاسی کشور محسوب می شود.

حسن روحانی صبح امروز در راس هیئتی بلند پایه راهی اروپا شد. این نخستین سفر خارجی رئیس جمهور از زمان لغو تحریم ها و اجرایی شدن برجام است. بیگدلی با اشاره به اینکه این سفر علاوه بر اینکه باعث گسترش روابط اقتصادی می شود، از جهت سیاسی اعتبار بین المللی را متوجه ایرن خواهد کرد، گفت: این سفر ایران را از حالت انجمادی گذشته خارج خواهد کرد و افزایش سرمایه گذاری ها نیز اقتصاد کشور را از حالت ایستایی به حالت پویایی خواهد رساند.

وی در خصوص شرایطی که در دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به ایران تحمیل شد، گفت: در طول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد روابط خارجی ایران دچار انجماد شده بود و اقتصاد بین الملل کشور را هم گرفتار انزوا کرده بود اما در راستای لغو تحریم ها و سامان گرفتن برجام، فضای بین المللی برای ایران به حالت انبساط درآمد و آمدن هیئت های سرمایه گذاری به کشور خود حکایت از آن دارد که فضای اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی الزاما به سمت انبساط در حرکت است.

وی در ادامه افزود: تاثیرات گسترده این سفرها نشان می دهد که ما باید به قواعد بین المللی احترام بیشتری بگذاریم و برای تثبیت روند سرمایه گذاری ها، باید در داخل کشور نیز تغییراتی صورت دهیم چراکه ساختار اقتصادی ایران ظرفیت پذیرش سرمایه گذاری های هنگفت را ندارد. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فضای بین المللی در حال گشایش به سمت ایران است، تصریح کرد: اگر بخواهیم با همان ابزارهای گذشته با جهان تعامل داشته باشیم با مشکل روبرو خواهیم شد. بنابراین ایران باید در این شرایط جدید ضمن رعایت قواعد بین الملل به عنوان یک بازیگر بین المللی خودنمایی کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی شیوه خوبی در این زمینه در پیش گرفته شده بود و ایران در حال مطرح شدن به عنوان یک بازیگر جهانی بود، گفت: در سال 2001 آقای خاتمی بحث گفتگوی تمدن ها را در سازمان ملل مطرح کرد و در عرصه جهانی به خوبی از این مسئله استقبال شد، اما سنگ اندازی های داخلی از یک طرف و حادثه 11 سپتامبر در آمریکا از طرف دیگر، شرایط بین المللی را تغییر داد و در پی آن حملات آمریکا به عراق و افغانستان شرایط بین الملل را بهم ریخت. 

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: پس از آن، در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد نیز شرایط خاصی بر کشور حاکم شد چراکه ایشان با تمام قواعد بین المللی مبارزه کرد و شرایط را به سمتی برد که ایران در حالت انجماد کامل قرار گرفت. 

دولت روحانی اما با شعار تعامل سازنده با تمام کشورهای جهان روی کار آمد تا ضمن لغو تحریم های بین المللی علیه ایران، امکان بده و بستان های دو جانبه و چند جانبه به شکلی فراهم شود که اقتصاد کشور را از شرایط سخت و پرفشار سال های اخیر خارج کند. علی بیگدلی در اینباره گفت: در حال حاضر شرایط جهان متفاوت شده است؛ اروپا دچار یک بحران اقتصادی است و برای سرمایه گذاری به دنبال بازاری جدید و بکر می گردد تا هم میزان اشتغال خود را افزایش دهد و هم درآمدزایی کند. 

وی با اشاره به اینکه روحانی هم این تفاوت را به خوبی احساس کرده، گفت: نظام هم این تفاوت را یا احساس کرده یا باید احساس کند یعنی ایران راه برگشت به گذشته ندارد و باید نگاه با آینده داشته باشد و سفر اروپایی آقای روحانی نیز در همین راستا می تواند گشایشی را در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور به دنبال داشته باشد. 

برچسب ها: فرانسه ، ایتالیا
نظرات شما