تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۲۵ آبان ۱۴۰۳
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

بهترین غذا‌ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های ویروسی، بهره‌گیری از مواد غذایی سالم و خاص در جهت بهبودی آن بیماری است. یکی از آن بیماری‌ها، آنفولانزا است که نیاز است در ایام درمان روی به خوردن برخی مواد غذایی و البته پرهیز از بعضی مواد غذایی دیگر آورد.

بهترین غذا‌ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟

رویداد۲۴| مریم آیتی: سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌هاست که بیشتر مردم در طول زندگی خود با آن مواجه می‌شوند. غذا‌های مناسب در هنگام بیماری می‌توانند چیزی بیشتر از انرژی دادن به شما باشند. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا احساس بهتری داشته باشید، سریعتر بهبود یابید و در حین بهبودی هیدراته بمانید.

آب زیاد بنوشید

از دست دادن آب بدن در طی آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار معمول است و این مسئله به دلیل کاهش اشتهای بیمار، امتناع از خوردن و نوشیدن، از دست دادن آب بدن با عرق کردن و تبخیر به علت بالا رفتن دمای بدن به هنگام مبارزه بدن با ویروس و عوامل خارجی است.

مصرف مایعات در رژیم غذایی نه تنها در عملکرد عمومی بدن نقش بسیار مهم دارد، بلکه در جلوگیری و درمان عفونت هم نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

در بین مایعات مختلف آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات مورد نیاز بدن است، علاوه بر این، آب به عنوان یک سم زدای طبیعی در بدن عمل میکند. 

مرکبات حاوی ویتامین C

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و باعث بهبود و تسریع فرآیند بهبودی می‌شود.

مصرف پرتقال و گریپ فروت، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، کیوی، توت فرنگی، کلم بروکلی و سبزیجات تازه، می‌تواند به عنوان یک راه‌کار برای کاهش علائم سرماخوردگی باشد.

سوپ مرغ

سالیان درازی است که از سوپ مرغ به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی بهره می‌گیرند. حتما شنیده‌اید که مادر‌ها و مادربزرگ‌ها خوردن سوپ را به عنوان یکی از اولین راهکار‌ها برای جلوگیری از پیشرفت سرماخوردگی تجویز می‌کنند. با خوردن سوپ ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین و کالری مورد نیاز برای بدن به هنگام بیماری تامین می‌شود. 

سوپ مرغ همچنین منبعی عالی از مایعات است و به هیدراته ماندن بدن به هنگام سرماخوردگی کمک می‌کند. به ویژه در مواقعی که تب دارید، بدن به مایعات بیشتری نیاز دارد.

بهترین غذا‌ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟

مصرف سوپ مرغ در حالتی که گرمای مطبوعی دارد به دلیل داشتن بخار داغ به عنوان یک ضد احتقان طبیعی عمل کرده و در پاک‌سازی مخاط بینی موثر است. دلیل دیگر این امر را می‌توان به وجود اسید آمینه سیستئین در مرغ مرتبط دانست. سیستئین دارای اثرات ضد ویروسی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بوده و در باز کردن مجاری بینی موثر است. با مصرف سوپ مرغ به تسکین سرفه نیز می‌توانید کمک کنید.

آب گوشت

علاوه بر سوپ مرغ از آب گوشت نیز می‌توانید به عنوان بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده نمایید. اگر به دنبال غذا برای سرماخوردگی هستید، آب گوشت یکی از بهترین گزینه‌ها است. وقتی گوشت را همراه با مقداری آب می‌پزید، مایع حاصل حاوی مقادیر بالایی ویتامین و مواد معدنی از قبیل منیزیم، کلسیم، فولات و فسفر بوده و مقدار کالری مناسبی را برای بدن شما فراهم می‌کند. اگر آب گوشت را در حالتی‌که کمی داغ است میل کنید، بخار حاصل از آن می‌تواند به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی عمل کرده و گرفتگی بینی شما را نیز تسکین بخشد. نوشیدن آب گوشت به هیدراته ماندن بدن نیز کمک می‌کند.

سیر

عنوان کردن حدود ۱۰۰ خاصیت برای سیر نشان از فواید بی‌شمار و بی‌نظیر آن دارد. از سیر در قرون متمادی به عنوان یک دارو در سراسر جهان استفاده شده است. سیر دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروس و ضد قارچ بوده و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. 

بر اساس برخی از این تحقیقات افرادی که سیر مصرف می‌کنند کمتر به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند و افراد مبتلا به سرماخوردگی نیز با خوردن سیر دوره بیماری خود را سریع‌تر طی خواهند کرد. با افزودن سیر به سوپ مرغ می‌توانید خوراکی را درست کنید که بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.

چای و دمنوش‌های گرم

نوشیدن چای داغ به شما کمک می‌کند تا یک ضد احتقان طبیعی در دست داشته و با استفاده از آن مخاط بینی را پاکسازی کنید. البته توجه داشته باشید که میزان داغی چای نباید در حدی باشد که گلوی شما را بیشتر تحریک کند. نوشیدن چای به هیدراته ماندن بدن نیز کمک کرده و با داشتن خواص ضد التهابی ممکن است بتواند رشد باکتری‌ها را در گلو کاهش دهد. مصرف چای در تسکین سرفه و گلودرد نیز موثر است.

چای حاوی گروهی از آنتی اکسیدان‌ها به نام پلی فنول است که از بدن در برابر بیماری‌های مزمن محافظت می‌کنند. دمنوش آویشن نیز یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای بهبود سرماخوردگی است که روزی ۲ یا ۳ بار می‌توانید از آن استفاده کنید. دمنوش بابونه دارای خواص ضد باکتریایی است و چای نعناع فلفلی می‌تواند به تسکین علائم گوارشی کمک کند. چای سبز حاوی نوعی پلی فنل به نام کاتچین است که می‌تواند با افزایش تعداد لنفوسیت‌های تی تنظیم‌کننده، به کنترل سیستم ایمنی کمک کند.

عسل

عسل دارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و به ارتقاء سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند. گلودرد ناشی از عفونت باکتریایی را به کمک عسل می‌توان بهبود بخشید. عسل در تسکین سرفه نیز می‌تواند مفید باشد. شما می‌توانید عسل را به شیر، چای یا هر نوع دمنوش اضافه کرده و میل نمایید.

زنجبیل و زردچوبه

این گیاهان خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدانی داشته و به بهبود سرماخوردگی کمک می‌کنند. همچنین اگر به هنگام سرماخوردگی احساس حالت تهوع داشته باشید، زنجبیل یکی از بهترین دارو‌ها برای شما است. در هنگام سرماخوردگی حتما به غذای خود زنجبیل و زردچوبه را بیفزایید.

غذا‌های تند

غذا‌های ادویه‌دار احساس گرما و سوزش ایجاد کرده و به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کنند. فلفل چیلی حاوی ماده‌ای به نام کپسایسین بوده و مصرف آن سبب آبریزش بینی و پاکسازی مجاری سینوس می‌شود. تسکین سرفه نیز یکی دیگر از مزایای کپسایسین است بنابراین غذا‌های تند نیز می‌توانند بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا به شمار بیایند.

بلغور جو دوسر

انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی را می‌توانید در جو دوسر بیابید. جو دوسر حاوی مقدار پروتئین بالایی بوده و علاوه بر اینکه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند در کنترل قند خون نیز موثر است. به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی، از بلغور جو دوسر استفاده کنید. جودوسر به تسکین اسهال و رفع نفخ معده کمک کرده و سرماخوردگی را نیز بهبود می‌بخشد.

پروبیوتیک‌ها

مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مثل ماست علاوه بر اینکه می‌توانند در پیشگیری از سرماخوردگی موثر باشند، به سریع‌تر بهبود یافتن بیمار نیز کمک می‌کنند. 

بر اساس یک مطالعه کودکانی که از پروبیوتیک‌ها استفاده می‌کنند به طور متوسط دو روز سریع‌تر از سایرین از سرماخوردگی بهبود می‌یابند و شدت علائم در آن‌ها ۵۵ درصد کمتر است.

موز

موز یک غذای عالی برای خوردن در هنگام بیماری است. آن‌ها نرم و ملایم، اما سرشار از مواد مغذی و کربوهیدرات‌های سریع الاثر هستند. پتاسیم موجود در موز می‌تواند به پر کردن ذخایر الکترولیت بدن شما نیز کمک کند. یکی دیگر از مزایای بزرگ موز، فیبر محلول موجود در آن است. فیبر محلول در حضور مایع به ژل تبدیل می‌شود، بنابراین می‌تواند با کاهش میزان آب در دستگاه گوارش شما به معکوس کردن اسهال کمک کند.

سبزیجات برگ سبز

اسفناج، کاهو و کلم پیچ از جمله سبزیجات برگ سبز هستند که مقادیر بالایی فیبر، ویتامین و مواد معدنی را در خود جای داده‌اند. سبزیجات برگ سبز خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و به جنگ التهاب می‌روند. به دلیل داشتن خواص ضد باکتری، این سبزیجات بهترین غذای سرماخوردگی و آنفولانزا می‌توانند باشند. 

ماهی سالمون

این ماهی منبعی غنی از پروتئین و اسید‌های چرب بوده و خواص ضد التهابی قوی دارد که به هنگام سرماخوردگی می‌تواند موثر واقع شود. در ماهی سالمون ویتامین D به وفور یافت می‌شود که در عملکرد صحیح سیستم ایمنی نقش موثری دارد. اگر می‌خواهید از ماهی سالمون به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی استفاده کنید، از سرخ کردن آن بپرهیزید.

غذا‌هایی که در دوران سرماخوردگی باید از آن‌ها پرهیز کنید

•    مصرف بیش از حد خوراکی‌های شیرین 

•    لبنیات فرآوری شده مانند پنیر و ماست 

•    غذا‌های چرب و سنگین 

•    الکل و دخانیات 

•    نوشیدنی‎‌های حاوی کافئین

•    تنقلات تحریک کننده گلو مثل چیپس

•    غذا‌های فرآوری شده و فست فود‌ها

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما