حکومت جدید سوریه علیه ایران قد علم کرد؟ | از هشدار و خط و نشان کشیدن تا درخواست غرامت ۳۰۰ میلیارد دلاری!
رویداد۲۴| با سقوط دولت بشار اسد و تشکیل حکومت جدید توسط جولانی و همراهانش مساله روابط ایران و سوریه به یک سوال جدی تبدیل شده است. روابط صمیمانه ایران و اسد گمانه تقابل و عدم مداخله ایران برای جلوگیری از سقوط دولت اسد نیز گمانه همراهی با حاکمان جدید سوریه را تقویت میکند.
مقامات مسئول در ایران نیز طی روزهای گذشته با احتیاط کامل در این خصوص صحبت کرده و سخنی که بتواند به هر یک از احتمالات مطرح را جدیتر کند؛ نگفتهاند. سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اخیرا تاکید کرده که هیچ ارتباط مستقیمی با حاکمان جدید سوریه نداریم. عباس عراقچی نیز از پیش بینی و تحلیل درباره آینده این کشور طفره رفته و گفته برای «قضاوت زود است».
خط و نشان برای ایران!
رویکرد حاکمان جدید در سوریه، اما نسبت به ایران واضحتر است. به نظر میرسد که آنها خیلی به همراهی ایران امید ندارند و برای تقابل هم آمادهاند.
شاهدش همین که «اسعد الشیبانی» وزیر امور خارجه منصوبشده توسط «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریر الشام در سوریه به الجزیره گفته: «ایران نباید در امور داخلی ما دخالت کند و به آن نسبت به دامن زدن به هرج و مرج هشدار میدهیم.»
او همزمان با ادعای دخالت ایران، هشدار داده که «پیامدهای اظهارات اخیر ایران در مورد سوریه را متوجه این کشور میدانیم.»
درخواست غرامت به جای تسویه بدهی!
تقابل حاکمان جدید سوریه با ایران، اما به همین جا ختم نمیشود. نشانهاش نیز همین درخواست غرامت ۳۰۰ میلیارد دلاری از ایران است.
آنطور که سایت لبنانی "المدن" به نقل از یک منبع آگاه و مرتبط با حاکمان جدید سوریه نوشته، دولت جدید این کشور در حال تهیه متنی برای ارائه به دادگاههای بین المللی و مطالبه غرامت ۳۰۰ میلیارد دلاری برای ملت و دولت سوریه است.
این منبع آگاه درباره دلیل این غرامت هم این گونه ادعا کرده که «این مبلغ غرامت بابت ضرری است که سیاستهای ایران و حمایت نظامی ایران به همراه شبه نظامیانش از نظام بشار اسد، به مردم سوریه و زیرساختهای سوریه وارد کرد».
دولت جدید سوریه درحالی حرف از غرامت میزند که اینجا در تهران هم برای مردم، رسانهها و تحلیلگران سوالات جدی درباره چگونه وصول مطالبات ایران از دولت سوریه مطرح است. اگرچه درباره مبلغ طلب ایران هم ابهام وجود دارد و سخنگوی وزارت خارجه آنچه درباره ۵۰ میلیارد دلار گفته میشود را اغراق آمیز میخواند.
به هر حال، حاکمان جدید سوریه دست پیش گرفته و نه تنها بدهیهای این کشور به ایران را گردن نمیگیرند؛ غرامت هم میخواهند!
تکذیب روابط دیپلماتیک
درخواست غرامت و روند پیگیری حقوقی آن، همچنین مطالبه ایران برای وصول طلبهایش از سوریه حتما پروسه زمانبری است و تکلیف آن به این زودیها مشخص نخواهد شد.
برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور نیز میتواند بر طی شدن این روند و چگونگی آن اثر گذار باشد. فعلا، اما هیچ نشانهای از تمایل دو طرف به ایجاد روابط دیپلماتیک نیست. بقایی در تهران تاکید کرده که ارتباط مستقیمی با حاکمان جدید سوریه نداریم.
آنچه سخنگوی دولت درباره تلاش برای بازگشایی سفارت در دمشق گفت، اما این گمانه را ایجاد کرد که به هرحال برقراری روابط دیپلماتیک در دستور کار است. منبع آگاه طرف مصاحبه با سایت لبنانی، اما این موضوع را هم رد و وجود هرگونه ارتباط بین دولتهای جدید ایران و سوریه از جمله مذاکرات دیپلماتیک مربوط به بازگشایی سفارت ایران در دمشق و سفارت سوریه در تهران را تکذیب کرده است.
به گفته او، ارتباط بین دولت جدید سوریه و ایران "به طور کامل قطع شده است. وی تاکید کرد که دولت جدید سوریه هیچ برنامهای فعلا و در آینده برنامه ریزی شده برای برقراری ارتباط با ایران ندارد، نه در مورد بازگشایی سفارت ایران در دمشق و نه کنسولگری در حلب.
یا رب مباد آن که گدا معتبر شود
بس نکته غیر حسن بباید که تا کسی
مقبول طبع مردم صاحب نظر شود
این سرکشی که کنگره کاخ وصل راست
سرها بر آستانه او خاک در شود
2- ایران می باید در ظاهر در رابطه با نام بردن از "سوریه" سکوت کند، (به ویژه توجیهی با دفاع از اسد وجود ندارد، مشکل از ما بود که یک چاقوی ضعیف را در محور مقاومت قرار داده بودیم، در حالیکه پس از برقراری ثبات نسبی در سوریه می بایست سعی می کردیم نقش روسها را کنترل کنیم و همزمان فرد دیگری را در سوریه جایگزین اسد می کردیم و یک بسیج مقاومت مردمی مانند حشد الشعبی در سوریه ایجاد می کردیم).
در کنار "سکوت" در برابر نام سوریه، اما برای تنویر افکار جوانان مسلمان در سراسر خاورمیانه در مورد نقشه های صهیونیست کار کند.
3- نباید فراموش کرد افکار عمومی جوانان سراسر خاورمیانه از جمله سوریه علیه رژیم صهیونیستی است، لذا هر گونه تنش میان ایران با کشورهای همسایه (حتی اگر این کشور همسایه در دست یک گروه تروریستی و مشکوک به نام تحریر الشام باشد) در نهایت به نفع اسرائیل است. آنها از این تنش استفاده خواهند کرد و افکار و هیجانهای ضد صهیونیستی را در مسیر تقابل ایران وعرب ، یا شیعه و سنی راهبری می کنند.
300/000/000/000 دلار !
خیلی عمیق نیست اساتیدی که میفرمودید ما به مدیترانه ! دست یافتیم ؟ آن موقع هم گفتیم حتما مایو و لباس شنا و کرم ضد آفتاب ببرید تا لااقل نسوزید ! ولی از قرار ذغال شدید
وقتی بجای من جوان بیکار مجرد ۴۰ ساله میروید و به فلسطینی هایی میدهید که در میدان صدام حسین فلسطین می ایستند و به ایران میگویند دستشویی و به خون ایرانی میگویند نجس ،
وقتی بجای پدر شیمیایی من که در جنگ ۸ ساله از این مملکت دفاع کرد و چیزی نگرفت و متهم به دزدی ارث خودش شد ، می روید و ماهیانه ۱۰۰۰ دلاربابت هر نیروی حزب الله میدهید و من مادرمرده باید مالیات ارث ندیده مادرم را هم بدهم ، و با مالیاتهای من و ارث پدر و مادرم میروید و لبنان آباد میکنید ،
دیگه چه انتظاری دارید؟
شده ایم گاوشیرده منطقه و همه میدوشند
خوبیکه از حد بگذرد نادان خیال بد کند
من فوق لیسانس بدون سهمیه ای شغل ندارم و مالیات میدهم برای ارث پدر و مادرم و آنوقت ایران یک سوم جمعیت افغانستان را میزبانی میکند و برای هر دانش آموز افغانی ۴۲ میلیون هزینه میکند و برای من جوان و برای پرستار و معلم و .... بودجه نیست و طالبان در جواب خوبی های ۴۰ ساله ما ، ۴۰۰ کامیون ایران را گروگان گرفته و اعتیاد و تجاوز و فقر و تورم تحویلمان میدهد
صاحبخانه که غریبه باشد دلش به حال خانه و اهل خانه نمیسوزد و دیگران هم ارزشی برای اهل آن خانه قائل نمیشوند
۶۰۰۰ ایرانی فوت شده و کودکان یتیم شده آنها.
۷۷ میلیون دلار به لبنان و ماهی ۱۴ هزار دلار معادل ۹۵۰ هزار تومان به هر خانواده لبنانی داده میشود علاوه بر بازسازی چند باره.
تا کی باید برای بیگانه هزینه کنیم؟ و بجای اینکه نفعی داشته باشیم بدهکار باشیم
فردا نوبت اوکراین هم هست.
هواپیمایی ایران بخاطر روسیه تحریم شد و مردم به زحمت افتادند اما جناب پزشکیان تشریف برد به روسیه و به روی مبارک پوتین خان هم نیاورد