توییتر فارسی در سوگ ابراهیم نبوی
رویداد۲۴| درگذشت ابراهیم نبوی، روزنامهنگار و طنزپرداز معروف با آن شیوه تلخ، با واکنشهای بسیاری همراه شد. از علی ربیعی، دستیار رئیس جمهور گرفته تا آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات و ... هر یک به شکلی اندوه خود از این موضوع را نشان داده و چند خطی در فضای مجازی نوشتند.
علی ربیعی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «الان در خبرها خواندم سیدابراهیم نبوی بهطور غمانگیزی به زندگی خود پایان داد. طنزنویس و پژوهشگر حوزه ادبیات بود. در جایجای خانهاش، میشد کتاب دید. هیچ نقطهای از خانهاش خالی از کتاب نبود. با آنکه ناراضی و مننقد بود، اما هیچگاه نه تنها به دام بدخواهان ایران نیفتاد بلکه حتی آنها را نیز از نیش قلم خود در امان نمیگذاشت. نبوی آنجا هم تنها بود.ای کاش مسیر برای برگشت کشورش برای او و دیگرانی که دل در گرو ایران دارند فراهم میبود. به همسرش، همچنین لیلا و زهرای عزیز تسلیت میگویم.»
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات تصویری از وی را منتشر کرد و نوشت: آه از آن رفتگان بی برگشت ...
محسن برهانی، حقوقدان نوشت: «متأسفانه باز یک نفر دیگر از «ما» کم شد. تا زمانی که این احساس «ما» بودن را در خویش تقویت نکنیم و از این «کمشدنها» و سرمایهسوزیها دردمان نگیرد، کارمان به سامان نخواهد شد.»
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «خبر درگرشت داور خیلی تلخ بود.
ابراهیمنبوی دوست چهل سالهام بود. چه ذهن خلاقی داشت.
در دوران اصلاحات طنزش قویترین خط شکن بود.
در سالهای تبعید گاهی با من درد دل میکرد. دلش خیلی ایران را میخواست. مشورت میکرد بیاید یا نه. واقعا نمیدانستم چه باید بگویم.
از دست اپوزوسیون خارج خیلی دلش خون بود.
همه وجودش در ایران بود. میگفت دائره المعارف طنزش را تمام کند برمیگردد، هرچه میخواهد بر سرش بیاید، بیاید.
کتابهای طنز فراوانی از او چاپ شده. نامش در تاریخ طنز ایران زنده خواهد ماند.
اما نیامده پر کشید.
آنها که میشناختندش میداننددلش بی کینه بود.
واقعا برای از دست دادن این رفیق دلم سوخت.»
ابطحی در توییت دیگری با انتشار این ویدیو از نبوی، نوشت: «خدا رحمتش کند ابراهیم نبوی را
چه طنز قدرتمندی داشت
در سال ۸۸ قبل از من از طرف من اعتراف کرده بود».
عباس عبدی نیز در کانال تلگرامی آینده نوشت: ساعت ۲۲ امشب خبر تاسفبار درگذشت خودخواسته ابراهیم نبوی را به من دادند. خشکم زد. خیلی متاسف شدم. او چهره بی نظیر طنز، نویسندگی و روزنامهنگاری ایران بود و سطح و عمق طنز را چند پله به پیش برد داستاننویسی برجسته بود.
شاید به دلیل نوشتارهای طنزش برخی چندان توجهی به عمق روحیه او نکرده باشند. او شخصیت سیاسی و ادبی مستقل خود را داشت و حرفهایش را صادقانه میزد و نان را به نرخ روز نمیخورد او ۱۰سال پیش چنین گفت: علت اینکه قصد بازگشت دارم این است که میخواهم به کارهای ماندگار و اساسیام از جمله تحقیقات ادبی دربارهٔ تاریخ طنز بپردازم
متاسفانه نیروهایی که دل در گرو این خاک دارند و دوست هم ندارند که در بازیهای سیاسی آن سوی آب وارد شوند تحت فشار و طرد سیاسی قرار میگیرند و مصداق از اینجا رانده از آنجا مانده میشوند. دولت و حکومت باید فکری جدی برای این افراد کنند.
پوریا عالمی، روزنامه نگار طنز پرداز این بخش از یکی از نوشتههای نبوی را (از ستون طنز «بی ستون»، روزنامهی نشاط و به تاریخ ۱۳۷۸/۴/۱) بازنشر کرد:
آیا خودکشی عامل قتلها کار واجبی بوده است؟
-بله، کار واجبی بوده است.
- نه، کار لازمی بوده است.
- نه، کار ممکنی بوده است.
- احتمال آن وجود دارد.
اکبر منتجبی، روزنامهنگار اصلاحطلب نیز نوشت: «تُنگی شکست
ماهی و تُنگ
هر دو آزاد شدند»