ردگیری و پاکسازی حشره زیکا در ایران
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت روند شناسایی و پاکسازی تنها منطقه ای در کشور که حشره زیکا در آن مشاهده شد را تشریح کرد و گفت: هیچ موردی از این بیماری در ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا وجود ندارد.
رویداد24- رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت روند شناسایی و پاکسازی تنها منطقه ای در کشور که حشره زیکا در آن مشاهده شد را تشریح کرد و گفت: هیچ موردی از این بیماری در ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا وجود ندارد.
محمد مهدی گویا روز یکشنبه در حاشیه همایش معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران در جمع خبرنگاران افزود: زیکا یک بیماری ویروسی است که بر اثر گزش پشه آ ئلس منتقل می شود. اهمیت این بیماری در این است که با بیماریهای دیگری مثل تب دنگی و عفونتهای ویروسی دیگری که با نیش حشره منتقل می شود، در ارتباط است.
ردگیری پشه ناقل زیکا در ایران و نابودی آن
وی گفت: در ایران از چهار سال پیش برای پیشگیری از این بیماری، رد پشه ناقل این بیماری را در کشور گرفتیم و به 200 شهرستان رسیدیم که احتمال وجود این بیماری در آنها وجود داشت.
گویا افزود: در نهایت فقط در یک منطقه کوچک رد این پشه را در کشور پیدا کردیم که در یک اقدام بسیار موفق تمام پشه های موجود در این منطقه نابود شد.
وی گفت: بیماری زیکا یک بیماری کم علامت و در مواردی بدون علامت است که باعث درد استخوان، مفاصل و ورم ملتحمه چشم می شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: جایگاه اصلی زیکا جنوب قاره آفریقا بوده است اما این ویروس جایگاه خود را ترک کرد و به آمریکای جنوبی رفت، وقتی ویروسی جایگاه خودش را ترک می کند دو اتفاق می افتد یکی اینکه گستره بیماری آن بیشتر می شود، دوم اینکه ممکن است، شخصیت و عملکرد این ویروس تغییر کند که می تواند این بیماری را به یک بیماری پیچیده تبدیل کند.
گویا گفت: اکنون در دنیا با دو مسئله مواجه هستیم، یکی اینکه در برزیل که محل شیوع این بیماری است، نوزدانی با مغز کوچک متولد شده اند که البته هنوز به طور قطعی رابطه بیماری زیکا با این پدیده اثبات نشده است.
وی افزود: مسئله و نگرانی این است که عارضه کوچکی مغز یا میکروسفالی، هیچ وقت خوب نمی شود.
فلج و عوارض عصبی در مردان مبتلا به زیکا
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: اکنون 14 تیم پژوهشی در دنیا در تلاش هستند که رابطه زیکا با کوچکی مغز را پیدا کنند، ضمن اینکه عوارض عصبی نیز در بالغین مبتلا به این ویروس به خصوص مردان دیده شده که رابطه آن با زیکا نیز هنوز اثبات نشده است. در این مردان نوعی فلج پا و دست دیده شده است.
زیکا واکسن ندارد
وی با رد وجود زیکا در ایران گفت: اکنون نه تنها در ایران بلکه در کل خاورمیانه و شمال آفریقا هیچ موردی از ابتلا به زیکا وجود ندارد، اما باید مراقب باشیم که افراد به خصوص زنان باردار در معرض گزش نیش پشه ناقل زیکا قرار نگیرند و لباس آستین بلند بپوشند.
وی افزود: به زنان باردار نیز اکیدا توصیه می کنیم در صورتی که مسافرت ضروری ندارند، تا اطلاع ثانوی از سفر به آمریکا و آفریقا خودداری کنند.
گویا از فعالیت چند شرکت دارویی برای تولید واکسن زیکا خبر داد و گفت: انتظار نداریم زودتر از سه سال آینده واکسن زیکا در دنیا تولید شود، بنابراین بهترین کار، پشگیری از گزش حشره ناقل این بیماری است.
منبع: ایرنا