تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶

ترامپ حال "زمین " را به هم می زند!

ترامپ به روند رو به افزایش گرمایش زمین اعتقادی ندارد و آن را دروغ خوانده است؛ او پارسال موقع بارش برف سنگین و سرما در نیویورک نوشت: این شهر یخ زده و اتفاقا به گرمایش بیشتر نیاز دارد!
رویداد۲۴-ترامپ به روند رو به افزایش گرمایش زمین اعتقادی ندارد و آن را دروغ خوانده است؛ او پارسال موقع بارش برف سنگین و سرما در نیویورک نوشت: این شهر یخ زده و اتفاقا به گرمایش بیشتر نیاز دارد!
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا همان گونه که پیشتر و در ایام کارزار تبلیغات انتخاباتی خود وعد داده بود در حال زمینه چینی به منظور اعلام خروج آمریکا از پیمان پاریس است.


پیمان پاریس یک سال پیش در چنین روزهایی پس از سال ها خون دل خوردن و تلاش های بسیاری از نهادها و فعالان محیط زیست در نهایت به عنوان جامع ترین توافق زیست محیطی برای کاهش گازهای گلخانه ای بین کشورهای جهان به امضا رسید.

بر اساس این پیمان کشورهای امضا کننده که تقریبا همه اعضای سازمان ملل را شامل می شوند (196 کشور) متعهد شده اند بر اساس جدول تولید گازهای گلخانه ای درصدی از تولید این گازها را به منظور مقابله با روند رو به افزاش گرمایش زمین کاهش دهند.

بر اساس توافق پاریس ، کشورهای امضا کننده جهان متعهد شده اند با همکاری و تلاش و تغییر سیاست های توسعه صنعتی، روند افزایش دمای کره زمین را متوقف کرده و آن را تا سال 2100 به حد کمتر از دو درجه بالای دمای دوره پیش از انقلاب صنعتی نگه دارند.

ایالات متحده آمریکا و چین در صدر تولید کنندگان گازهای گلخانه ای در جهان هستند و بر همین اساس این دو کشور باید سهم بیشتری در کاهش تولید گازهای گلخانه ای داشته باشند.

حتی موقع امضای پیمان پاریس در حاشیه نشست سالانه (2016) مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک، جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا در اقدامی نمادین نوه ی خود را به همراه آورد و موقع امضای پیمان نوه اش را در آغوش خود نشاند تا این گونه اهمیت امضا و اجرای این پیمان را برای نسل های آتی بشر گوشزد کند.

جان کری در حال امضای پیمان پاریس

ترامپ حال

دولت پیشین آمریکا خودرا متعهد به رعایت استانداردهای زیست محیطی می دانست و مساله مقابله با روند رو به افزایش تولید گازهای گلخانه ای و ضرورت توسعه انرژی های تجدید پذیر و پاک را در صدر برنامه های زیست محیطی خود قرار داده بود و حتی باراک اوباما رییس جمهور سابق آمریکا چندین پروژه توسعه میادین نفتی و یا خط لوله نفتی را به خاطر تبعات زیست محیطی تعلیق کرده بود.

اما دونالد ترامپ نظر متفاوت دیگری دارد و در حالی که غالب کارشناسان جهانی گرمایش زمین را یک خطر جدی برای نسل های آتی و حتی نسل کنونی بشر می دانند، او معتقد است مساله گرمایش زمین یک دروغ رسانه ای و عاری از حقیقت است وحتی گاه در سرمای استخوان سوز زمستان امری لازم است!

به اعتقاد ترامپ مساله روند رو به افزایش گرمایش زمین حقیقت ندارد و دنیا رو به گرم شدن نمی رود و این مساله توطئه ای ساخته و پرداخته از سوی رقبای جهانی آمریکاست تا با بستن قیدو بندهای زیست محیطی به دست و پای اقتصاد آمریکا – به عنوان بزرگ ترین اقتصاد دنیا- از این اقتصاد جلو بزنند.

او حتی بارها به مساله سرمای هوا در زمستان های نیویورک اشاره کرده و برای مثال سال گذشته در توییتی نوشت : " نیویورک از سرما و برف یخ زده است؛ ما به گرمایش جهانی نیاز داریم!"

ترامپ در جریان انتخابات اخیر آمریکا وعده داد سرمایه گذاری دوباره روی معادن ذغال سنگ را توسعه داده و این گونه باعث رونق و ایجاد کسب و کاربرای دهها هزار کارگر آمریکایی خواهد شد.

او همچنین با انتقاد از پیوستن دولت اوباما به توافق جهانی کاهش گازهای گلخانه ای (موسوم به پیمان پاریس) اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات از این پیمان خارج خواهد شد.

خروج آمریکا از پیمان پاریس در حالی که هنوز جوهر امضای وزیر امور خارجه سابق آمریکا پای این قرارداد خشک نشده، خبر بسیار بدی برای جهان و کره زمین است.

آمریکا بیشترین میزان گازهای گلخانه ای را در جهان تولید می کند و در صورتی که این کشور از پیمان خارج شود پایه های پیمان پاریس به شدت تضعیف خواهد شد و شاید هدف کاهش متوسط درجه دمای کره زمین تا پایان قرن جاری و بر اساس اهداف و مفاد پیمان پاریس جامه عمل نپوشد.

با این حال اتحادیه اروپا و چین اعلام کرده اند حتی در صورت خروج آمریکا از پیمان پاریس، این کشورها خود را متعهد به این پیمان می دانند؛ ولی ناگفته پیداست عدم تعهد بزرگ ترین کشور تولید کننده گازهای گلخانه ای به این پیمان، در رسیدن به اهداف آن خلل بزرگی ایجاد خواهد کرد.

ترامپ در 4 ماه گذشته در بسیاری از تصمیمات و سیاست های دولت سابق آمریکا قلم ابطال یا بازنگری کشیده است و بازنگری و احتمال خروج از توافق پاریس یکی از مهم ترین بازنگری های دولت جدید آمریکا خواهد بود که دیگر اثرات آن تنها به داخل آمریکا محدود نبوده بلکه جهانی به وسعت کره زمین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

"پیمان پاریس" که توافق بر سر بند بند آن حاصل سال ها و بلکه دهه ها رایزنی کارشناسان ، فعالان زیست محیطی و مقامات و دیپلمات های خبره بین المللی از 5 قاره دنیاست، حالا با تصمیم احتمالی ترامپ در معرض خطری جدی قرار گرفته و حال "زمین" که امید بود با اجرایی شدن مفاد این پیمان بهتر شود حالا بار دیگر در معرض "به هم خوردن" قرار گرفته است.
نظرات شما