دیلی تلگراف بررسی کرد
ایران بزرگترین و تنها بازار نوظهور جهان
اگر ماه و مریخ را در نظر نگیریم، ایران یکی از معدود بازارهای باقی مانده در جهان با فرصتهایی چشمگیر است. مارتین سورل، مدیراجرایی غول تبلیغاتی WPP و یکی از پرطرفدارترین تحلیلگران جهان چنین اعتقادی دارد.
رویداد۲۴- اگر ماه و مریخ را در نظر نگیریم، ایران یکی از معدود بازارهای باقی مانده در جهان با فرصتهایی چشمگیر است. مارتین سورل، مدیراجرایی غول تبلیغاتی WPP و یکی از پرطرفدارترین تحلیلگران جهان چنین اعتقادی دارد.
به گزارش رویداد۲۴ به نقل از دیلی تلگراف، ایران به عنوان کشوری با منابع طبیعی گسترده و عیتی ۸۱ میلیونی که اکثرشان دارای تحصیلات عالی هستند، باید در میان هیجان انگیزترین بازارهای نوظهور جهان قرار داشته باشد.
با این حال از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و بحران گروگانگیری تهران، ایران از سوی آمریکا و بخش قابل توجهی از جهان تحریم شد و در «محور شرارت» جورج دبلیو بوش قرار گرفت.
اعمال این تحریمها در پی فشارهای دیپلماتیک از سوی واشنگتن و ترس (به خصوص از سوی اسرائیل) از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای، در سال ۲۰۱۱ تشدید شد. اما جهت وزش بادهای سیاسی تغییر کرد. کمتر از یک سال پیش پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان در مورد شکستن حصار بین المللی ایران به توافق رسیدند.
در نیمه ژانویه سال جاری میلادی آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران به تعهدات خود در توافق هستهای پایبند بوده و حال در شرایطی که ایران توانایی فروش نفت خود به بازارهای جهانی را دارد و آماده اتصال دوباره به شبکه بین المللی انتقال پرداختها میشود، توجه تجارت خارجی به ایران رو به رشد نهاده است.
نتایج انتخابات هفتم اسفند که منجر به کنار رفتن تندروها از مجلس و افزایش نمایندگان میانه روی طرفدار روحانی شد، خوشبینیها در مورد آینده رابطه به خصوص تجاری و اقتصادی با این کشور را افزایش داده است. ذخایر اثبات شده نفتی ایران ۱۶۰ میلیارد بشکه محاسبه شده و این یعنی ایران سومین یا چهارمین ذخایر نفتی جهان (بسته به اینکه چطور شمارش شود) را در اختیار دارد.
به این ذخایر نفتی، ۳۳ تریلیون متر مکعب گاز طبیعی- بیش از ذخایر گازی روسیه در برآوردهای اخیر- را اضافه کنید تا یک غول انرژی را در برابر خود ببینید. با لغو شدن تحریمها، صادرات نفت ایران به زودی از یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز به سه میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.
ضمن اینکه ایران به دلیل جایگاهی که در منطقه دارد، به خوبی میتواند نقش سنتی خود به عنوان یک هاب تجاری را پس بگیرد. ایران با وسعتی بزرگتر از پرو و آفریقای جنوبی، با جمعیتی بزرگ که اغلب چندزبانه هستند، به راحتی میتواند به دروازه یک بازار منطقهای مستحکم تبدیل شود. در واقع ایران به عنوان یک منطقه طبیعی حمل و نقل میان اروپا و چین، بیشتر بخشی از «جاده ابریشم جدید» است و این همان ایدهای است که به شکل روز افزونی ذهن سرمایه گذاران نهادی را به خود مشغول کرده است.