قرارداد اولیه ایران با فیات نهایی میشود
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا ابراز امیدواری کرد با عادی شدن روابط پولی و بانکی، قرارداد اولیه ایران با فیات نهایی شوند.
رویداد24- رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا ابراز امیدواری کرد با عادی شدن روابط پولی و بانکی، قرارداد اولیه ایران با فیات نهایی شوند.
احمد پورفلاح از ورود نخست وزیر ایتالیا به تهران خبرداد و گفت: نخستوزیر ایتالیا به همراه هیاتی ۱۲۰ نفره از فعالان اقتصادی و شرکتهای مطرح این کشور، اقتصادی روز سهشنبه هفته جاری دیدارهای سیاسی خواهند داشت و صبح چهارشنبه احتمالا در سفری کوتاه به اصفهان خواهند رفت و بعد از ظهر چهارشنبه هم نشست فعالان اقتصادی ایران و ایتالیا برگزار میشود که از همه رشته های مورد علاقه ایران فعالان ایتالیایی حضور دارند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا افزود: تاکنون ۷۵۰ فعال اقتصادی ایتالیا به ایران آمده اند که در مواردی به قراردادهای اولیه نیز منجر شده است به طوری که شرکتی مانند ساچه تا ۵ میلیارد یورو پوشش اعتباری برای مبادلات با ایران اختصاص داد، این در حالی است که مذاکرات بسیار خوبی در سطح شرکت بزرگ مانند اِنی شده تا دوباره به عنوان خریدار بزرگ نفت و پتروشیمی به بازار ایران برگردد، ضمن اینکه مذاکرات خوبی با فیات و شرکتهای مطرح ایتالیایی شده است که امیدواریم با عادی شدن روابط پولی و بانکی، این قراردادهای اولیه نهایی شود.
وی تصریح کرد: ایتالیا تنها کشور اروپایی و از معدود کشورهای دنیاست که تراز تجاری ما نسبت به آن مثبت است و با و جود اینکه در بسیاری از زیرساختهای صنعتی ما شامل نفت، پتروشیمی، فولاد، سنگ، چرم و لوازم خانگی و نساجی رد پای ایتالیایی ها دیده می شود اما این کشور بیشتر از ما خرید می کند تا به ما جنس بفروشد.
به گفته پورفلاح، حدود ۹ سال قبل ایتالیا بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا بود اما اکنون به رده دوم منتقل شده است که بعد از رفع تحریمها تلاش می کند جایگاه نخست شریک تجاری ایران در اروپا را دوباره به دست آورد اما ایتالیایی ها در جمع نخستین هیاتی که پس از رفع تحریمها از ایران به این کشور سفر کرد، اعلام کردند آنقدر پولدار نیستیم که نفت را غیر از ایران بخریم، زیرا همه پالایشگاه های ایتالیایی با کیفیت و فرمول نفت ایران تنظیم شده است و نمیتوانیم از جای دیگر نفت بخریم.
وی افزود: رکورد ۷.۵ میلیارد دلاری را ۸ تا ۹ سال قبل در مبادلات تجاری ایران و ایتالیا داشتیم که متاسفانه به علت تحریمها به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کاهش یافت اما دو طرف تلاش می کنند مبادلات بهبود یابد. ایتالیا نخستین کشوری بود که پس از تحریمها، مقامات آن در بالاترین سطح در ایران حضور یافتند. البته این کشور هیچ وقت دچار هیجان خاص سیاسی نشد و روی مولفه های اقتصادی، موضع گیری سیاسی نکرد و در سفر رئیس جمهور کشورمان به ایتالیا نیز به خوبی پذیرای هیئت ایرانی بود.
پورفلاح ادامه داد: امروز هیچ محدودیتی برای کار کردن بانکهای دنیا با ایران وجود ندارد و برخی بانکها با ایران شروع به کار کرده اند اما بعضی از بانکها به علت محافظه کاری و حجم مبادلات پولی و بانکی بالا با آمریکا، در برقراری روابط بانکی با ایران احتیاط می کنند و به تدریج همه چیز، سرجای خود بر می گردد و بانک هایی که با خروج از ایران متضرر شدند به ایران بر می گردند.
وی گفت: در همه هیات هایی که به ایران می آیند، نقش گروه بانکی، پر رنگ و برجسته است که نشان می دهد آنها علاقه دارند روابط بانکی با ایران را اجرایی کنند. ایتالیا همواره در بالاترین سطح ممکن در سطح سفیر در ایران حضور داشت و سفارت ایتالیا بسیار با بنگاه های اقتصادی ایران همراه بود در حالی که بسیاری از سفرای کشورها به حضور در جمع بخش خصوصی و اقتصادی راغب نیستند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا گفت: بعضی از بانکهای با درجه پایین تر، همکاری ها با ایران را آغاز کردند و به زودی بانکهای درجه یک ایتالیا که هسته و دفتر خود را در ایران حفظ کرده اند، روابط بانکی خود را با ایران آغاز خواهند کرد. علاوه بر ایتالیا معتقدم بسیاری از بانکهای دنیا به تدریج با رفع نگرانی، روابط خود را با ایران از سر خواهند گرفت.
وی افزود: مطمئن هستم ایتالیا در سطح عالی در ایران حضور خواهد یافت که نمونه آن، مذاکرات جدی فیات با ایران خودرو و ایجاد شرکت مستقلی با سهام ایران خودرو - فیات بسیار جدی و مطرح است. ایتالیایی ها پذیرفته اند که ایران بازار فروش کالا نیست بلکه در شرایط جدید اقتصادی، دنبال سرمایه گذاری ها و همکاری های مشترک هستیم، زیرا به اشتغال نیاز داریم، ضمن اینکه به جذب منابع خارجی هم نیازمندیم.
پورفلاح گفت: مطمئن هستم ایتالیایی ها در بسیاری از صنایع و حوزه های فعالیت اقتصادی در ایران سرمایه گذاری خواهند کرد. بیمه ساچه ایتالیا علاوه بر پوشش بیمه ای ۵ میلیارد یورویی برای فعالیت اقتصادی در ایران، اعلام آمادگی کرده است که برخی قراردادهای ما با دیگر کشورها را نیز پوشش اعتباری دهد. بر این اساس، تا دوسال آینده حجم مبادلات ایران و ایتالیا از ۶ میلیارد دلار عبور خواهد کرد و ایتالیا به شریک اول تجاری ما در اروپا تبدیل خواهد شد، زیرا به علت شرایط اقتصادی اروپا و ایتالیا، ایران با برخورداری از جمعیت ۸۰ میلیون نفری و همسایگی با جمعیت ۴۰۰ میلیونی، بازار پر انگیزه ای برای ایتالیاست.
وی افزود: یکی از موارد اصلی که در همکاری با ایتالیا پیگیری میکنیم، همکاری در حوزه گردشگری و استفاده از جاذبه های گردشگری ایران است. سال ۲۰۱۵، گردشگران در دیگر کشور ۱۵ هزار میلیارد دلار هزینه کردند و سهم ایران با لحاظ کردن گردشگران مذهبی حدود ۵ میلیارد دلار و بسیار ناچیز است در حالی که ما جزء ۱۰ کشور اول دارای جاذبه های گردشگری هستیم؛ بنابراین اگر ۵ درصد از این سهم را به خود اختصاص می دادیم ۷۵ میلیارد دلار عاید کشور می شد و ما را این قدر گرفتار بودجه نفتی نمی کرد.
پورفلاح تصریح کرد: ایتالیا در زمینه گردشگری، هتلداری، مراکز تفریحی و جذب گردشگر تجربه فراوانی دارد که در اتاق مشترک ایران و ایتالیا بنا داریم از آن استفاده کنیم. این کشور همچنین در توسعه بنگاه ها و شرکت های کوچک و متوسط تجربه بسیار خوبی دارد و خانواده های ۵ نفره و ۱۰ نفره بیشترین تاثیر و شرکت را در ایتالیا دارند که امیدواریم از این تجربه نیز استفاده کنیم.
وی گفت: البته باید سایر مشکلات را نیز حل کنیم، زیرا رفع تحریمها ۳۰ تا ۳۵ درصد مشکلات ما را حل می کند و برای بقیه کار باید زیرساخت ها فراهم و اقتصاد مقاومتی به خوبی، عملیاتی و از پیامی ارزشمند به برنامه تعیین کننده تبدیل شود تا بتوانیم مولفه های اقتصادی را تصحیح کنیم.
منبع: مهر