تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷

تولیدات ایران‌خودرو و سایپا به ۴ هزار خودرو در روز رسید

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در ماه‌های گذشته تولیدات ساپیا به 400 دستگاه و ایران خودرو به 800 دستگاه در روز کاهش پیدا کرده بود اما در حال حاضر تولیدات شرکت‌های خودروسازی به 4 هزار دستگاه در روز رسیده است.

تولیدات ایران‌خودرو و سایپا به ۴ هزار خودرو در روز رسید

رویداد۲۴ ولی ملکی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز این کمیسیون که رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونین وی، مدیران عامل ایران خودرو و سایپا و رییس سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده در آن حضور داشتند گفت: در جلسه امروز وزیر صمت گزارشی درباره خودروسازی، مشکلات این حوزه و تعهدات خودروسازان و... ارائه داد.

وی افزود: در وهله نخست برای حل مشکل خودروسازی باید میزان تولیدات افزایش پیدا کند تا این خودروسازان بتوانند پاسخگوی تقاضای بازار باشند؛ اگرچه در مدت اخیر تولیداتسایپا به 400 دستگاه و ایران خودرو به 800 دستگاه در روز کاهش پیدا کرده بود اما در حال حاضر تولیدات شرکت‌های خودروسازی به 4 هزار دستگاه در روز رسیده است.

ملکی با اشاره به راهکارهای وزارت صمت برای ساماندهی بازار خودرو، خاطرنشان کرد: تامین تسهیلات 4 هزار میلیارد تومانی برای قطعه‌سازان با سود 18 درصد یکی از راهکارهایی است که می‌تواند تا حدودی تولید این شرکت‌ها را افزایش دهد؛ در واقع این اعتبار به منظور رونق تولید، به  قطعه‌سازان پرداخت می‌شود اما خودروسازان متعهد بازپرداخت آن هستند. تاکنون 500 میلیارد تومان به قطعه سازان پرداخت شده است.

این نماینده مرم در مجلس دهم با بیان اینکه خودروسازان ملزم به فروش اموال مازاد خود شدند، ادامه داد: تامین نقدینگی یکی از اصلی‌ترین مولفه‌ها برای ادامه حیات خودروسازی و رفع مشکلات موجود در این صنعت است.

وی تصریح کرد: اگرچه براساس مصوبه وزارت صمت خودروهای موجود در گمرک باید ترخیص می‌شد اما اداره قوانین مجلس با آن مخالفت کرد؛ این اقدام بار روانی بسیاری به بازار منتقل کرد و بخشی از گرانی های ایجاد شده به دلیل رسوب خودرو در گمرک است.

ملکی تصریح کرد: برای ساماندهی بازار خودرو  کمیته‌ای با مسئولیت ولی ملکی و حضور نمایندگانی از کمیسیون‌های مختلف، مسئولان وزارت صنایع و خودروسازان تشکیل شود

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه باید تدبیری برای ترخیص خودروهای رسوب شده در گمرک اندیشیده شود، گفت: از یک سو این خودروها سرمایه ملی است و از سوی دیگر می‌تواند تا حدودی التهاب بازار را کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: برای ساماندهی بازار خودرو مقرر شد کمیته‌ای با مسئولیت اینجانب و حضور نمایندگانی از کمیسیون‌های مختلف، مسئولان وزارت صنایع و خودروسازان تشکیل شود. این کمیته موظف است با تشکیل جلسات متعدد مشکلات موجود را بررسی و نتایج را به سمع و نظر مردم رساند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: براساس گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت سرازیر شدن سیل سرمایه‌های مردم به سمت خودرو، ارز، سکه و... التهابات بسیاری به این بازارها تزریق کرده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما