صبحانه ضد کرونا
تخم مرغ یکی از غذاهای فوق العادهای است که همهی ما آن را میشناسیم و از خواص بسیار زیاد آن خبر داریم. تخم مرغ منبع تامین آهن و ویتامین دی است که هر دو تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و بدن را در مقابل بیماری کرونا تقویت می کند.
رویداد۲۴ تخم مرغ یکی از مغذیترین مواد غذایی این سیاره است. یک تخم مرغ مجبور است تمام مواد مغذی را در خود نگه دارد تا بتواند یک سلول تخم را به یک نوزاد تبدیل کند. یک تخم مرغ پخته حاوی مواد زیر است:
ویتامین A: ۶ ٪ از RDA.
فولات: ۵ ٪ از RDA.
ویتامین B۵: ۷ ٪ از RDA.
ویتامین B۱۲: ۹ درصد از RDA.
ویتامین B۲: ۱۵ درصد از RDA.
فسفر: ۹ درصد از RDA.
سلنیوم: ۲۲ درصد از RDA
تخم مرغ همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B۶، کلسیم و روی است. یک تخم مرغ میتواند ۷۷ کالری، ۶ گرم پروتئین و ۵ گرم چربی سالم داشته باشد. به علاوه هنوز مواد مغذی سالمی در تخم مرغ وجود دارد که میتواند برای سلامت مفید باشد. به عبارتی میتوان گفت که تخم مرغ دارای درصد کمی از تمام مواد غذایی ضروری میباشد. یک تخم مرغ غنی شده از امگا ۳ و امگا ۳S ویتامین A و E بیشتری برخوردار است.
egg-۰۶
تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما این کلسترول در خون تاثیر منفی نمیگذارد.
درست است که تخم مرغ کلسترول بالای دارد، اما این میزان ضرر چندانی برای شما ندارد. تخم مرغ تقریبا از ۲۱۲ میلی گرم کلسترول برخوردار است که بیش از نیمی از مصرف روزانه که ۳۰۰ میلی گرم باشد را پوشش میدهد. به عبارتی باید گفت که کلسترول همه مواد غذایی کلسترول خون را حتما افزایش نمیدهند. کبد هر روز مقادیر زیادی کلسترول تولید میکند که در خون باقی نمانده و دفع میشوند. وقتی ما تخم مرغ میخوریم تنها این تولید کلسترول در کبد کاهش پیدا میکند.
پاسخ هر فرد به کلسترول متفاوت است. در ۷۰ درصد از مردم تخم مرغ اصلا تفاوتی در میزان کلسترول خون آنها ایجاد نمیکند و در ۳۰ درصد باقی مانده که به پاسخ دهندگان بیش از حد معروفند تخم مرغ تنها میتواند یک تغییر جزئی در کلسترول کلی بدن و کلسترول LDL ایجاد کند
یکی از فواید تخم مرغ افزایش میزان HDL یا کلسترول خوب بدن است.
HDL مخفف لیپوپروتئین با چگالی بالا است که اغلب آن را با نام کلسترول خوب میشناسند. افرادی که دارای سطح بالاتری از HDL هستند معمولا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و مشکلات مختلف بهداشتی را کمتر با خود دارند. خوردن تخم مرغ یک راه عالی برای افزایش HDL است. در یک مطالعه مشخص شد که با خوردن روزانه ۲ عدد تخم مرغ تا ۶ هفته سطح HDL در بدن تا ۱۰ درصد افزایش مییابد. در نتیجه یکی از فواید تخم مرغ افزایش HDL یا کلسترول خوب است که میتواند خطر ابتلا به بیماریها را در فرد کاهش دهد.
تخم مرغ حاوی کولین است
کولین یک مادهی غذایی است که اکثر مردم آن را به اندازهی کافی دریافت نمیکنند. با این حال یک مادهی فوق العاده مهم و حیاتی است که اغلب با ویتامینهای گروه B دسته بندی میشود. کولین برای ساخت غشا سلولی و تولید مولکول در مغز نقش مهمی دارد. یک بررسی جدید در ایالات متحده نشان میدهد که بیش از ۹۰ درصد مردم ایالات متحده کمتر از میزان توصیه شده کولین دریافت میکنند. یکی از فواید تخم مرغ مقادیر بالای کولین آن است که گفته میشود تا ۱۰۰ میلی گرم از این ماده را در خود دارد. نتیجه: تخم مرغ یکی از بهترین مواد غذایی است که میتواند کولین را برای بدن فراهم کند. اما بسیاری از مردم از آن استفاده نمیکنند.
ویتامین A: ۶ ٪ از RDA.
فولات: ۵ ٪ از RDA.
ویتامین B۵: ۷ ٪ از RDA.
ویتامین B۱۲: ۹ درصد از RDA.
ویتامین B۲: ۱۵ درصد از RDA.
فسفر: ۹ درصد از RDA.
سلنیوم: ۲۲ درصد از RDA
تخم مرغ همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B۶، کلسیم و روی است. یک تخم مرغ میتواند ۷۷ کالری، ۶ گرم پروتئین و ۵ گرم چربی سالم داشته باشد. به علاوه هنوز مواد مغذی سالمی در تخم مرغ وجود دارد که میتواند برای سلامت مفید باشد. به عبارتی میتوان گفت که تخم مرغ دارای درصد کمی از تمام مواد غذایی ضروری میباشد. یک تخم مرغ غنی شده از امگا ۳ و امگا ۳S ویتامین A و E بیشتری برخوردار است.
egg-۰۶
تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما این کلسترول در خون تاثیر منفی نمیگذارد.
درست است که تخم مرغ کلسترول بالای دارد، اما این میزان ضرر چندانی برای شما ندارد. تخم مرغ تقریبا از ۲۱۲ میلی گرم کلسترول برخوردار است که بیش از نیمی از مصرف روزانه که ۳۰۰ میلی گرم باشد را پوشش میدهد. به عبارتی باید گفت که کلسترول همه مواد غذایی کلسترول خون را حتما افزایش نمیدهند. کبد هر روز مقادیر زیادی کلسترول تولید میکند که در خون باقی نمانده و دفع میشوند. وقتی ما تخم مرغ میخوریم تنها این تولید کلسترول در کبد کاهش پیدا میکند.
پاسخ هر فرد به کلسترول متفاوت است. در ۷۰ درصد از مردم تخم مرغ اصلا تفاوتی در میزان کلسترول خون آنها ایجاد نمیکند و در ۳۰ درصد باقی مانده که به پاسخ دهندگان بیش از حد معروفند تخم مرغ تنها میتواند یک تغییر جزئی در کلسترول کلی بدن و کلسترول LDL ایجاد کند
یکی از فواید تخم مرغ افزایش میزان HDL یا کلسترول خوب بدن است.
HDL مخفف لیپوپروتئین با چگالی بالا است که اغلب آن را با نام کلسترول خوب میشناسند. افرادی که دارای سطح بالاتری از HDL هستند معمولا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و مشکلات مختلف بهداشتی را کمتر با خود دارند. خوردن تخم مرغ یک راه عالی برای افزایش HDL است. در یک مطالعه مشخص شد که با خوردن روزانه ۲ عدد تخم مرغ تا ۶ هفته سطح HDL در بدن تا ۱۰ درصد افزایش مییابد. در نتیجه یکی از فواید تخم مرغ افزایش HDL یا کلسترول خوب است که میتواند خطر ابتلا به بیماریها را در فرد کاهش دهد.
تخم مرغ حاوی کولین است
کولین یک مادهی غذایی است که اکثر مردم آن را به اندازهی کافی دریافت نمیکنند. با این حال یک مادهی فوق العاده مهم و حیاتی است که اغلب با ویتامینهای گروه B دسته بندی میشود. کولین برای ساخت غشا سلولی و تولید مولکول در مغز نقش مهمی دارد. یک بررسی جدید در ایالات متحده نشان میدهد که بیش از ۹۰ درصد مردم ایالات متحده کمتر از میزان توصیه شده کولین دریافت میکنند. یکی از فواید تخم مرغ مقادیر بالای کولین آن است که گفته میشود تا ۱۰۰ میلی گرم از این ماده را در خود دارد. نتیجه: تخم مرغ یکی از بهترین مواد غذایی است که میتواند کولین را برای بدن فراهم کند. اما بسیاری از مردم از آن استفاده نمیکنند.
کاهش خطر بیماریهای قلبی با متراکم کردن LDL
تخم مرغ میتواند کلسترول LDL پراکنده را به LDL متراکم تبدیل کرده و خطر بیماریهای قلبی را در فرد کاهش دهد. به عبارتی LDL به صورت پراکنده خطر بیشتری برای شخص داشته و احتمال بیماری را افزایش میدهد در حالی که اگر به صورت متمرکز باشد فرد کمتر در معرض بیماری است.
فواید تخم مرغ برای سلامت چشم
تخم مرغ حاوی لوتئین و زیگزانتین و آنتی اکسیدانهایی است که میتواند سلامت چشم را تضمین کند. یکی از فواید تخم مرغ کمک آن به حفظ سلامت چشم است. مواد مختلفی هستند که میتوانند در فعالیتهای دژنتراتیو در چشم ما تاثیر بگذارند. دو تا از این مواد لوتئین و زیگزانتین هستند که از جمله آنتی اکسیدانهایی هستند که در شبکیهی چشم ساخته میشوند.
مطالعات نشان میدهد که مصرف مقادیری از این مواد مغذی میتواند تاثیرات قابل توجهی در جلوگیری از خطر بروز آب مروارید و دژنراسیون ماکولا که دو تا از رایجترین اختلالات چشمی هستند بگذارد. زردهی تخم مرغ در واقع حاوی مقادیر زیادی از لوتئین و زیگزانتین است. در یکی از مطالعات ما زردهی تخم مرغ توانست ظرف مدت ۴.۵ هفته میزان لوتئین خون را تا ۵۰-۲۸ درصد و مقدار زیگزانتین را تا ۱۱۴ – ۱۴۲ درصد افزایش دهد. تخم مرغ همچنین ویتامین A زیادی در خود دارد و میتواند سطح ویتامین A بدن را افزایش دهد. کمبود این ویتامین در بدن باعث نابینایی است.
تخم مرغ از امگا ۳ یا Pastured غنی بوده و سطح تری گلیسیرید خون را کاهش میدهد.
تخم مرغهایی که در مراتع تغذیه شده اند و محلی هستند معمولا میزان بیشتری از امگا ۳ را در خود دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ میتوانند تاثیر خوبی برای کاهش میزان تری گلیسرید خون داشته باشند. تری گلیسیرید یک عامل خطرناک برای افزایش بیماریهای قلبی است.
مطالعات نشان میدهد که امگا ۳ موجود در این ماده غذایی یک راه موثر برای کاهش میزان تری گلیسیرید خون است. در یکی از مطالعات مشخص شد که ۳ تا ۵ عدد تخم-مرغ غنی شده با امگا ۳ میتواند ظرف مدت ۱۶ تا ۱۸ هفته تری گلیسرید خون را کاهش دهد.
یکی از فواید تخم مرغ سطح بالای پروتئینها و اسیدآمینههای ضروری موجود در آن است
پروتئینها بلوکهای ساختمانی اصلی در بدن هستند. آنها در تمام بافتها و مولکولها برای بهبود ساختار و عملکرد فعالیت میکنند. پروتئین کافی در مواد غذایی بسیار توصیه میشود. مطالعات نشان میدهد که درحال حاضر افراد سطح پروتئین کمی در طول روز دریافت میکنند و تخم مرغ یک منبع غنی از پروتئین است. یک تخم-مرغ بزرگ حاوی ۶ گرم پروتئین میباشد.
این ماده غذایی تمام اسیدآمینههای ضروری را در خود دارد؛ بنابراین میتواند به تنهایی اثر بسیار خوبی در بهبود عملکرد بدن ما دشته باشد. پروتئین کافی میتواند باعث کاهش وزن بوده و باعث افزایش توده عضلانی را شوند. به علاوه پروتئینهای تخم-مرغ دلیل کاهش فشار خون و بهینه سازی سلامت استخوان هاست.
تخم مرغ دشمن قلب نیست
این ماده غذایی نه تنها خطر بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد که میتواند منجر به کاهش خطر سکتهی مغزی هم بشود. تخم-مرغ برای چندین دهه به طرز ناعادلانهای مضر و خطرناک تلقی میشد. این ماده غذایی به دلیل کلسترول بالای خود تا مدتها به عنوان یک مادهی خطرناک و مضر برای قلب شناخته میشد. تاکنون مطالعات زیادی رابطهی بین بیماریهای قلبی و تخم-مرغ را بررسی کرده اند. در یک مطالعه با ۲۶۳۹۳۸ شرکت کننده هیچ ارتباطی بین مصرف این ماده غذایی با بیماریهای قلبی یا سکتهی مغزی یافت نشد. بسیاری از مطالعات دیگر نیز همین نتیجه را داشتند. با این حال برخی از بررسیها نشان میدهند که افراد مبتلا به دیابت با خوردن تخم-مرغ ممکن است در معرض خطر بیماری قلبی قرار بگیرند.
آیا تخم-مرغ واقعا میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد؟ باید گفت که در کل مطالعات آماری این احتمال را رد شده است. البته احتمالا خوردن تخم-مرغ برای بیماران دیابتی در صورتی که یک رژیم غذایی ناآگاهانه و مضر داشته باشند میتواند در کنار عوامل دیگر باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی شود. اما یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای این قسم بیماران خطر بیماریهای قلبی را پایین میاورد. در نتیجه باید گفت بسیاری از مطالعات هر گونه ارتباطی را بین دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی رد میکنند.
یکی از بهترین فواید تخم مرغ کمک به کاهش وزن است
تخم-مرغ شما را سیر کرده و تمایل تان را به خوردن غذاهای دیگر کم میکند. همچنین این ماده غذایی مقادیر زیادی پروتئین دارد و میتواند بسیاری از نیازهای بدن را رفع کند. از طرفی یک شاخص به نام حس سیری را به خوبی در بدن القا کرده و باعث میشود که دیگر اشتهایی برای خوردن دیگر غذاها نداشته باشید. در یک مطالعه روی ۳۰ زن مبتلا به اضافه وزن خوردن تخم-مرغ به جای شیرینی صبحانه احساس سیری را در آنها افزایش داد و به طور خودکار تا ۳۶ ساعت آینده مصرف کالری را در آنها کم کرد.
در مطالعات دیگری خوردن تخم-مرغ برای صبحانه تنها با یک نان به مدت ۸ هفته باعث از دست دادن وزن قابل توجهی شد.
تحقیقات نشان میدهند که خوردن ۳ عدد تخم-مرغ کامل در روز هیچ خطری نداشته و مشکلی ایجاد نمیکند. هیچ مدرکی در خصوص مضر بودن این ماده غذایی وجود ندارد. مگر قلمروهای ناشناختهی این حصار غذایی که هنوز کسی از آنها اطلاعی نیافته در خود ضرر و زیانهایی را مخفی کرده باشند. من شخصا ۳ تا ۶ عدد تخم-مرغ در روز مصرف میکنم و هیچ گونه مشکلی برایم به وجود نیامده است. تخم-مرغ واقعا غذای کاملی است که در حین ارزش مادی کم ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط