۱۰ نکته کلیدی برای پخت هرنوع مربا
برای اینکه یک مربای خوشمزه داشته باشید باید نکاتی بسیار مهم مثل ظرف شیشهای و غلظت و میزان شکر و ظرف پختن و اندازه جوشیدن در پخت مربا را رعایت کنید.
رویداد۲۴ مرباهای خانگی بیشتر و بیشتر مرسوم میشوند هنگامی که شما آن را میچشید، در برابرش غیر قابل مقاومت میشوید.
تهیه مرباهای خودتان در خانه مزایای بسیاری دارد اول، شما میتوانید مقدار قند اضافه شده به میوه را کنترل کنید و سپس، مطمئن هستید که هیچ مواد افزودنیای در آن وجود ندارد و مهمتر از همه، شما میدانید که مربایتان از میوه تهیه شده است.
بیشتر بخوانید: سادهترین روش تهیه کیک بدون فر (کیک قابلمه ای)
اما ساخت مربای خوشمزه میتواند برخی از مشکلات را داشته باشد، بنابراین در این بخش از آشپزخونه نمناک با احترام به درخواست شما کاربران نمناکی عزیز در رابطه با ارائه نکات پخت مربا چند راهنمایی برای تهیه موفقیت آمیز مربا را آورده ایم که کلیت دارد و برای تهیه هر نوع مربایی میتوانید از آنها استفاده کنید.
تهیه مرباهای خودتان در خانه مزایای بسیاری دارد اول، شما میتوانید مقدار قند اضافه شده به میوه را کنترل کنید و سپس، مطمئن هستید که هیچ مواد افزودنیای در آن وجود ندارد و مهمتر از همه، شما میدانید که مربایتان از میوه تهیه شده است.
بیشتر بخوانید: سادهترین روش تهیه کیک بدون فر (کیک قابلمه ای)
اما ساخت مربای خوشمزه میتواند برخی از مشکلات را داشته باشد، بنابراین در این بخش از آشپزخونه نمناک با احترام به درخواست شما کاربران نمناکی عزیز در رابطه با ارائه نکات پخت مربا چند راهنمایی برای تهیه موفقیت آمیز مربا را آورده ایم که کلیت دارد و برای تهیه هر نوع مربایی میتوانید از آنها استفاده کنید.
نکات پخت مربای خوشمزه و لذیذ بدون کپک و شکرک
پختن مربا در خانه کار سختی است و برای پختن مربا و بدون کپک باید برخی نکات را بدانیم.
۱. شیشههای استریلیزه:
از ظرفهای خود باید کاملا اطمینان داشته باشید که داری طول عمر خوبی هستند. برای انجام این کار، ظرفهای شیشهای را در آب جوش حداقل ۱۰ دقیقه خیس کنید. ظرفها را در آب بگذارید تا خنک شوند. سپس میتوانید شیشهها را با یک چنگال یا یک وسیلهای بردارید (همچنین برای جلوگیری از آلودگی مجدد استریل میشوند).
بطریهای شیشهای را بر روی یک حوله تمیز بگذارید به همین ترتیب برای دربها نیز همین کار را ادامه دهید، زیرا آنها تمایل دارند سریعتر تیره شوند.
۲. دانهها و پوست:
قبل از هرچیز باید دقت کنید که میوههایی که برای تهیهی مربا انتخاب میکنید سالم و تازه و بدون لک و کرم زدگی باشند. اگر میوههای شما ارگانیک هستند، میتوانید به طور طبیعی پوست آنها را برای تهیه مربای خود نگه دارید. در غیر اینصورت، بهتر است آنها را پوست بکنید.
پس از پوست کندن، میوهها را در آب سرد بشویید و سپس به قطعات کوچک ببرید تا برای پخت آماده شوند. شما همچنین باید بخشهایی را که خراب یا آسیب دیده اند بردارید؛ در مورد دانه ها، نیازی برای برداشتن آنها نیست.
دانه سیب، مرکبات یا توت غنی از پستین هستند که ضخیم کننده طبیعی است پس برای هضم بهتر دانه ها، یک ترفند ساده وجود دارد، اول رزبرری یا تمشک را فریز کنید، تمشک یا سایر انواع توتها را، و سپس آنها را برای تهیه مربا بردارید؛ این مرحله دانهها را میشکند و آنها را کمتر سفت و سخت میکند. در این صورت شما کمتر متوجه سختی آنها میشوید.
۳. شکر:
برای تعیین مقدار مناسب شکر برای حفاظت مناسب از مربایتان، بهتر است قبل از افزودن شکر، میزان میوه را وزن کنید بر این اساس، مقدار متناسب مورد نیازتان را اضافه کنید. اگر قصد دارید مربایتان را سریعتر بخورید، میتوانید مقدار کمی از شکر را به منظور حفظ طعم اسیدیته میوهها کاهش دهید.
اما در این مورد، مربا زمان کمی کمتری خواهد ماند. به طور کلی، توصیه میشود برای یک کیلو میوه، یک کیلو شکر را اضافه کنید، اما اگر میوه شما بسیار شیرین بود، میتوانید این مقدار را کاهش دهید که اغلب ۷۰۰ گرم شکر برای هر کیلوگرم میوه مناسب خواهد بود.
۴. درب ظرف را هنگام پخت مربا نگذارید:
هنگام پخت مرباها به جز مربای به نباید درب ظرف را بگذاریم چراکه باعث میشود رنگ مربا تغییر کند.
۵. نکات زمان مناسب اضافه کردن اسانس در پخت مربا را بدانید:
اسانسی که برای معطر کردن مربا استفاده میشود باید در اواخر پختن مربا به محتویات افزوده شود تا عطر مورد نظر شما را حفظ کند.
۶. بهترین ظرف برای پخت مربا:
تجربه ثابت کرده است که ظرف مورد نظر برای پخت مربا مهم است و شما انواع مرباها به جز مربای به که باید داخل ظرف مسی پخته شود را باید داخل ظرف لعابی یا تفلون درست کرد.
۷. جلوی شکرک زدن مربا رو بگیرید:
دلیل اینکه مربا شکرک زده جوشیدن زیاد است که برای رفع آن باید مقداری آب جوش داخلش بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست و شکرک رفع شود.
۸. مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم:
بهترین کار این است که مربا را بعد از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را داخل شیشه بریزیم چراکه بعد از یک شب معلوم میشود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. دقت داشته باشید که مربا را بعد از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشهی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.
۹. کپک زدگی مربا را رفع کنید:
اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به چند دلیل است یا آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده یا شکر آن کم بوده که باید در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و اجازه دهید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
۱۰. به قوام شربت مربا دقت کنید:
قوام شربت مربا بسیار مهم است و برای آنکه متوجه شویم شربت قوام آمده کمی از شربت را با قاشق بر میداریم و اجازه میدهیم تا سرد شود، اگر شربت حالت کشدار مانند عسل بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام آن خوب است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط