دانشگاه بوستون: ویتامین دی خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ را کاهش میدهد
نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان میدهد، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که سطح ویتامین دی خونشان به اندازه کافی است با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به عوارض جانبی بالینی از جمله بیهوش شدن، هیپوکسی (کم اکسیژنی) و مرگ مواجه بودند. محققان در این مطالعه با گرفتن نمونه خون از ۲۳۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستان بستری شده بودند، سطح ویتامین دی خون آنها را اندازه گرفتند. این بیماران از نظر عوارض بالینی از جمله شدت عفونت، بیهوش شدن، دشواری تنفس ناشی از کمبود اکسیژن و مرگ پیگیری شدند.
رویداد۲۴ نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان میدهد، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که سطح ویتامین دی خونشان به اندازه کافی است با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به عوارض جانبی بالینی از جمله بیهوش شدن، هیپوکسی (کم اکسیژنی) و مرگ مواجه بودند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال اکسپرس، علاوه بر این نتایج مطالعه یاد شده نشان میدهد در بیمارانی که سطح ویتامین دی خونشان به اندازه کافی بود، سطح یک نشانگر التهابی (پروتئین واکنش پذیر C) در خونشان کمتر و سطح لنفوسیتها (یک نوع سلول ایمنی که به مبارزه با عفونت کمک میکند) در خون آنها بالاتر بود.
بیشتر بخوانید:دانشمندان آمریکایی: جهش کروناویروس میتواند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را بیاثر کند
این مطالعه که توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه «بوستون» انجام شده است، شواهد مستقیمی ارائه میدهد که کافی بودن سطح ویتامین دی در خون میتواند این عوارض را از جمله بروز طوفان سیتوکین (انتشار خیلی سریع پروتئین در خون) و در نهایت مرگ ناشی از کووید-۱۹ را کاهش دهد.
محققان در این مطالعه با گرفتن نمونه خون از ۲۳۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستان بستری شده بودند، سطح ویتامین دی خون آنها را اندازه گرفتند. این بیماران از نظر عوارض بالینی از جمله شدت عفونت، بیهوش شدن، دشواری تنفس ناشی از کمبود اکسیژن و مرگ پیگیری شدند.
خون این بیماران همچنین از نظر نشانگر التهابی (پروتئین واکنش پذیر C) و تعداد لنفوسیتها تجزیه و تحلیل شد. محققان سپس تمام این پارامترها را در بیمارانی که سطح ویتامین دی خون آنها کم بود با بیمارانی که سطح این ویتامین در خون آنها کافی بود، مقایسه کردند.
محققان در بیماران بالای ۴۰ سال مشاهده کردند بیمارانی که سطح ویتامین دی خونشان به اندازه کافی بود، در مقایسه با بیمارانی که با کمبود ویتامین دی مواجه بودند و یا سطح این ویتامین در خون آنها کافی نبود، ۵۱.۵ درصد کمتر احتمال داشت بر اثر عفونت ناشی از کووید-۱۹ جان خود را از دست بدهند.
پروفسور «مایکل هولیک» از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون به تازگی مطالعهای منتشر کرده است که نشان میدهد مقدار کافی ویتامین دی میتواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را ۵۴ درصد کاهش دهد. او معتقد است که سطح کافی ویتامین دی در خون نه تنها به مبارزه با عواقب ناشی از آلوده شدن به ویروس کرونا کمک میکند، بلکه به عوارض ناشی از آلوده شدن به سایر ویروسها که باعث ابتلا به بیماریهای تنفسی میشود از جمله آنفلوانزا نیز کمک میکند.
در حال حاضر نگرانی زیادی وجود دارد که ترکیبی از عفونت آنفلوانزا و عفونت ویروسی کرونا میتواند باعث افزایش قابل توجه موارد بستری در بیمارستان و مرگ ومیر ناشی از این عفونتهای ویروسی شود.
این در حالی است که به گفته هولیک، این مطالعه راهکار ساده و مقرون به صرفهای برای تقویت توانایی فرد برای مبارزه با ویروس کرونا و کاهش عوارض جانبی نامطلوب این بیماری ارائه میکند.
یافتههای این مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال اکسپرس، علاوه بر این نتایج مطالعه یاد شده نشان میدهد در بیمارانی که سطح ویتامین دی خونشان به اندازه کافی بود، سطح یک نشانگر التهابی (پروتئین واکنش پذیر C) در خونشان کمتر و سطح لنفوسیتها (یک نوع سلول ایمنی که به مبارزه با عفونت کمک میکند) در خون آنها بالاتر بود.
بیشتر بخوانید:دانشمندان آمریکایی: جهش کروناویروس میتواند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را بیاثر کند
این مطالعه که توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه «بوستون» انجام شده است، شواهد مستقیمی ارائه میدهد که کافی بودن سطح ویتامین دی در خون میتواند این عوارض را از جمله بروز طوفان سیتوکین (انتشار خیلی سریع پروتئین در خون) و در نهایت مرگ ناشی از کووید-۱۹ را کاهش دهد.
محققان در این مطالعه با گرفتن نمونه خون از ۲۳۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستان بستری شده بودند، سطح ویتامین دی خون آنها را اندازه گرفتند. این بیماران از نظر عوارض بالینی از جمله شدت عفونت، بیهوش شدن، دشواری تنفس ناشی از کمبود اکسیژن و مرگ پیگیری شدند.
خون این بیماران همچنین از نظر نشانگر التهابی (پروتئین واکنش پذیر C) و تعداد لنفوسیتها تجزیه و تحلیل شد. محققان سپس تمام این پارامترها را در بیمارانی که سطح ویتامین دی خون آنها کم بود با بیمارانی که سطح این ویتامین در خون آنها کافی بود، مقایسه کردند.
محققان در بیماران بالای ۴۰ سال مشاهده کردند بیمارانی که سطح ویتامین دی خونشان به اندازه کافی بود، در مقایسه با بیمارانی که با کمبود ویتامین دی مواجه بودند و یا سطح این ویتامین در خون آنها کافی نبود، ۵۱.۵ درصد کمتر احتمال داشت بر اثر عفونت ناشی از کووید-۱۹ جان خود را از دست بدهند.
پروفسور «مایکل هولیک» از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون به تازگی مطالعهای منتشر کرده است که نشان میدهد مقدار کافی ویتامین دی میتواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را ۵۴ درصد کاهش دهد. او معتقد است که سطح کافی ویتامین دی در خون نه تنها به مبارزه با عواقب ناشی از آلوده شدن به ویروس کرونا کمک میکند، بلکه به عوارض ناشی از آلوده شدن به سایر ویروسها که باعث ابتلا به بیماریهای تنفسی میشود از جمله آنفلوانزا نیز کمک میکند.
در حال حاضر نگرانی زیادی وجود دارد که ترکیبی از عفونت آنفلوانزا و عفونت ویروسی کرونا میتواند باعث افزایش قابل توجه موارد بستری در بیمارستان و مرگ ومیر ناشی از این عفونتهای ویروسی شود.
این در حالی است که به گفته هولیک، این مطالعه راهکار ساده و مقرون به صرفهای برای تقویت توانایی فرد برای مبارزه با ویروس کرونا و کاهش عوارض جانبی نامطلوب این بیماری ارائه میکند.
یافتههای این مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط