آینده بیت کوین چگونه میشود؟
رویداد۲۴ بازار بیت کوین با شرایط نسبتاً خوبی روبرو شد به طوری که سرمایههای زیادی را به سوی خود جذب کرد؛ بیت کوین به بازاری تبدیل شده است که معامله گران و سرمایه گذاران زیادی را به سوی خود کشانده و البته در حال رشد بی سابقهای نیز است؛ پیش بینی میشود با این روند صعودی قیمت بیت کوین تا پایان سال ۹۹، احتمال افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخ آن وجود دارد.
در این میان، عدهای نیز بر این باورند هر بازاری پس از طی یک دوره رونق با ریزش مواجه میشود؛ بیت کوین نیز مستثنی از این شرایط نیست و ممکن است به زودی با تخلیه حباب قیمتی مواجه شود؛ این گروه بر این دیدگاهاند که ممکن است شرایطی مانند سال ۲۰۱۷ برای بیت کوین به وجود آید از این رو سرمایه گذاران بهتر است با آگاهی و احتیاط بیشتری وارد این عرصه شوند.
رونق بیت کوین، وابسته به عرضه و تقاضاست
با توجه به افزایش روزمره ارزش بیت کوین، حال سوال آن است که چه اتفاقی افتاد که بهیکباره ارزش نرخ بیت کوین، افزایش یافت.
برخی از کاهش سرمایهگذاریهای خرد و افزایش سرمایهگذاری شرکتهای بزرگی نام میبرند که باعث گرانی ارزش بیت کوین شده است؛ همچنین بعضی از بانکهای بزرگ نیز رویه خود را نسبت به داراییهای دیجیتال تغییر دادهاند.
در این خصوص احمد شاکران، کارشناس اقتصادی اظهار میکند: بیت کوین ارزی است دیجیتالی که نه تنها منبعی برای سرمایهگذاری و درآمدزایی محسوب میشود بلکه راهکاری امن برای انجام مبادلات بانکی و تراکنشهای سریع در هر زمان و بدون هیچ محدودیتی است.
وی در رابطه با عامل رونق بیت کوین میگوید: رشد اخیر بیت کوین به دلیل استقبال سرمایهگذاران به ویژه شرکتهای قدرتمند جهانی است که دارای پشتوانه مالی قدرتمندی نیز هستند؛ معمولاً بازار ارز دیجیتال از بازارهایی است که سرمایههای بزرگ میطلبد تا سود خوبی داشته باشد و اغلب نیز سرمایهگذاران بزرگ با توان مالی بالا وارد این بخش میشوند.
این کارشناس خاطرنشان میکند: رونق این بازار نیز مانند هر بازار دیگری وابسته به عرضه و تقاضاست؛ با توجه به افت دیگر بخشها، برخی ترجیح دادهاند که در این عرصه نیز وارد شوند و تجربه سرمایهگذاری در بیت کوین را هم به دست آورند؛ همانگونه که اشاره نمودم معمولاً سرمایهداران وارد بازار بیت کوین میشوند ولی اگر شخصی با سرمایه خرد متمایل به ورود است و آگاهی کاملی از این بخش ندارد لازم است از مشاورههای کاملی بهرهمند شوند تا متضرر نشوند.
شاکران با تأکید بر پر ریسک بودن سرمایهگذاری در بیت کوین ادامه میدهد: هرچند منافع مالی این بازار بسیار زیاد است اما متضرر شدن از آن نیز قابل مقایسه با بازارهایی مانند بورس و طلا نیست؛ بر این اساس توصیه ما به مردم دقت کافی برای ورود به چنین بخشی است.
بیشتر بخوانید: تخفیف ۲۰ درصدی هزینه استخراج بیت کوین به چینیها/ سهم ماینرهای ایرانی در صنعت رمزارز ایران چقدر است؟
بیت کوین به اصلاح، قیمت میرسد
در این خصوص بهنام سلطانی، کارشناس ارزهای دیجیتال، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره بر افزایش اخیر ارزش این ارز دیجیتالی اظهار میکند: بیت کوین ارزی است که تعیین ارزش آن مرتبط با بازار جهانی است و بحثی جدای از بازار بورس ایران دارد.
وی تصریح میکند: سرمایه گذاری در بیت کوین از طریق صرافیهای آنلاینی انجام میگیرد که دستیابی به آنها آسان ولی نیازمند دقت و آگاهی لازم است.
این کارشناس ارزهای دیجیتال با بیان اینکه فعلاً نرخ بیت کوین عددی حدود ۷۵۰ میلیون تا ۸۲۰ میلیون تومان است تصریح میکند: دلایلی چون کرونا و انتخابات آمریکا باعث رشد فعلی آن را فراهم آورده است و البته بازار ارزهای دیجیتال در آغاز راه است که اگر در مسیر صحیحی پیش رود با رشد بالایی همراه خواهد بود.
سلطانی ادامه میدهد: فعلاً این بازار ریزش اصلی خود را شروع نکرده ولی با توجه به اینکه هر بازاری پس از یک دور رونق، به افت میرسد احتمالاً بیت کوین هم در دو هفته آینده با ریزش مواجه شود.
وی در رابطه با ریسکهای ورود به چنین بخشی اظهار میکند: بیت کوین بازار نوپایی است که کل جهان هنوز با آن درگیر هستند و با نوسانات شدیدی نیز همراه است؛ به عبارتی رمز ارزها به همان نسبت که با افزایش قیمت همراه هستند، ریزشهای زیادی را هم به همراه دارند و میتوان گفت سرمایهگذاری در این بخش پر ریسک تر از دیگر داراییها است که این نوسانات معمولاً افراد تازه وارد و ناآگاه را هدف میگیرد.
این کارشناس ارزهای دیجیتال ادامه میدهد: با این اوصاف اگر افراد آشنایی به عرصه دیجیتال نداشته باشند در دام کلاه بردارانی خواهند افتاد که بسیار شایع شده است.
سلطانی در رابطه با میزان برق مصرفی برای استخراج بیت کوین تصریح میکند: مصرف برق ماینرها بالا است ولی نه به میزانی که موجب قطعیهای برق شود؛ به طوری که اگر تمام ماینرهای ایرانیان جمع آوری شود برق مصرفی آنها عددی حدود ۵ تا ۷ درصد است که قطعاً این میزان از مصرف باعث خاموشی نمیشود؛ بر این اساس آنچه باعث ایجاد مشکلاتی در این زمینه میشود مدیریتهای نادرست است.