۶ عامل نوسان در بازار ارز و سکه
رویداد۲۴ قیمت دلار امریکا در شروع معاملات روز دوشنبه نسبت به نرخ ابتدایی دیروز ۴۰ تومان افزایش یافت و کار خود را با رقم ۲۴ هزار و ۶۷۰ تومان آغاز کرده بود. نرخ انتهایی دلار در روز گذشته ۲۴ هزار و ۴۷۰ تومان بوده است، بر این اساس دلار بخش قابل توجهی از افت قیمتی که در طول معاملات روز یکشنبه ثبت کرده بود، در ابتدای معاملات امروز پس گرفت. نرخ دلار بازار آزاد در ادامه دوباره کاهش نرخ به ثبت رساند و معاملات نیمه روز را با نرخ ۲۴ هزار و ۴۷۰ تومان و بدون تغییر نسبت به نرخ بسته شده روز قبل به پایان رساند.
نرخ ابتدایی دلار بازار متشکل، نیز نسبت به نرخ ابتدایی روز گذشته ۲۶ تومان افزایش یافته و روی رقم ۲۳ هزار و ۶۷۱ تومان بود، نرخ ابتدایی دلار سنا نیز نسبت به نرخ ابتدایی روز گذشته۲۷ تومان زیاد شده و روی رقم ۲۳ هزار و ۹۰۸ تومان قرار گرفته بود. این تغییرات میتوانند در شروع صعودی دلار بازار آزاد در ابتدای کار موثر بوده باشند.
تغییرات نرخ سکه در میانه هفته
قیمت ابتدایی سکه نیز نسبت به نرخ ابتدایی دیروز تغییرات مثبت را به ثبت رسانده بود. نرخ سکه امامی در شروع معاملات روز دوشنبه با ۵۰ هزار تومان افزایش نرخ نسبت به نرخ ابتدایی دیروز و ۸۰ هزار تومان افزایش نرخ نسبت به نرخ انتهایی دیروز کار خود را با رقم ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز کرد، اما نرخ سکه در ادامه معاملات کاهش یافت و معاملات نیمه اول روز را با نرخ ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به پایان رساند و نسبت به نرخ بسته شده دیروز تغییری ثبت نکرد.
قیمت نیمسکه، سکه ربع و سکه گرمی نسبت به نرخ انتهایی روز گذشته تغییری نکرده بودند. نیم سکه در شروع معاملات ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان معامله شد. نرخ سکه ربع ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بود و سکه گرمی نیز روی ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان قرار داشت.
به نظر میرسد شش عامل موجب شد بازار امروز نوسان داشته باشد. عواملی که ابتدا به تحرک صعودی قیمتها و در ادامه به نزول آن منجر شد. این عوامل عبارتند از:
بیشتر بخوانید: تاثیر مذاکرات بر دلار چقدر است؟
اول: واکنش بازار نسبت به انتشار خبر مربوط به احتمال شکلگیری تفاهمی جدید در مذاکرات هستهای نسبتا شدید بوده و کارشناسان، این که قیمتها بخشی از کاهشی که ثبت کرده بودند را پس بگیرند محتمل میدانستند. با این وجود چون تغییرات قیمتی که در نیمه اول روز ثبت شد، عمدتا منفی بودند، احتمال دارد که امیدها و انتظارات مثبت به آینده، همچنان در بازار به عنوان یک نیروی کاهشدهنده قیمتها وجود داشته باشد.
مسئله دوم به رفتار قیمتی طلای جهانی مربوط میشود، عمده پیشبینیها از رشد نرخ طلای جهانی در هفته جاری حکایت داشتند. در زمان نوشتن این گزارش، این پیشبینیها تا حدی محقق شده بود. طلا کار خود را با نرخ حوالی ۱۷۷۷ دلار شروع کرده بود، در ادامه معاملات به ۱۷۸۰ دلار نزدیک شد و دوباره افت کرد، اما دوباره خود را بالا کشید و از مرز ۱۷۸۵ دلار نیز عبور کرد. محتمل است که این تغییرات به عنوان نیرویی در جهت افزایش نرخ طلای داخا عمل کرده باشد.
سوم: قیمت ارزهای دیجیتال مهم دنیا در روز گذشته عمدتا تغییرات کاهشی را به ثبت رسانده بودند و امکان ورود سرمایه از بازار ارزهای دیجیتال به بازار طلا و سایر داراییها وجود داشت. این امر میتوانست به عنوان یک عامل مثبت بر نرخ طلای داخل تاثیر بگذارد.
چهار: نرخ ابتدایی دلار بازار متشکل در در شروع معاملات روز دوشنبه نسبت به نرخ ابتدایی روز یکشنبه تغییراتی مثبت را به ثبت رسانده بود، اما دوباره نزولی شد. روند تغییرات قیمتی بازار متشکل در هفتههای گذشته عمدتا نزولی بوده است. متوسط نرخ ابتدای روز متشکل در ۱۹ روز کاری که پشت سر گذاشتیم نیز از نرخ ابتدایی دوشنبه بیشتر و ۲۴ هزار و ۲۶۳ تومان محاسبه میشود، با این وجود محتمل است که نرخ دلار تمایل به افزایش داشته و محرکهای نزولی آن در مقاطعی قدرت کافی برای نگه داشتن آن زیر مرز حساس ۲۴ هزار و ۹۵۰ تومان را نداشته باشند.
پنجم: نرخ درهم امارات در شروع معاملات نسبت به نرخ بسته شده دیروز ۵ تومان افزایش یافته و روی ۶ هزار و ۷۶۰ تومان قرار گرفته بود، اما نرخ ابتدایی درهم در روز گذشته ۶ هزار و ۸۰۰ تومان و نرخ انتهایی روز شنبه ۶ هزار و ۸۳۰ تومان بوده است. نرخ ابتدایی در هم در روز شنبه ۶ هزار و ۸۶۰ تومان بود. بر این اساس درهم در شروع معاملات روز دوشنبه نتوانست افت قیمتی که از ابتدای هفته ثبت کرده بود را پس بگیرد. علاوه بر این نرخ درهم در ادامه معاملات کاهش یافت و روی ۶ هزار و ۷۵۰ تومان قرار گرفت. محتمل است که این امر به عنوان یک نیروی منفی بر نرخ دلار اثر گذاشته باشد.
در پایان روند نزولی دلار بازار داخل میتوانست به عنوان یک عامل منفی بر نرخ طلای بازار داخل اثر گذاشته باشد.