سردار فروش نفت در شهرداری تهران!/ رستم قاسمی برای تصاحب شهرداری تهران خیز برداشت؟
رویداد۲۴ با حضور ۲۱ عضو اصولگرای شورای شهر ششم از اواسط مرداد در خیابان بهشت فعالیتهای رسمی این جریان برای انتخاب شهردار آغاز میشود. اما از مدتها پیش تلاشها و رایزنیهای پشت پرده برای انتخاب شهردار آغاز شده و رقابتهایی هم میان کسانی که سودای بهشت در سر دارند شنیده میشود. در میان گزینههای مطرح شده از سوی منتخبان شورای ششم نام رستم قاسمی به چشم میخورد فردی که در جریان انتخابات ریاست جمهوری مدعی شده بود به شهرداری تهران نمیرود و برنامهای برای آن ندارد (اینجا) حال با توجه به عدم حضور اجباری او در انتخابات ریاست جمهوری و کنار گذاشتنش از لیست وزرای احتمالی نفت؛ یک منبع خبری نزدیک رستم قاسمی به دیده بان ایران خبر داده؛ وزیر سابق نفت اسب خود را برای حضور در ساختمان بهشت زین کرده است.
به گزارش دیده بان ایران؛ این منبع در توضیح خبر خود گفته «سردار رستم قاسمی به اطرافیان خود سفارش کرده؛ برنامه وی را برای تصدی شهرداری تهران آماده کنند» ظاهراً طیفی اعضای قرارگاه خاتم الانبیاء و اعضای شورای آینده به دنبال حضور سردار فروش نفت در شهرداری تهران هستند!
رستم قاسمی پیش از آنکه سودای شهرداری در سر داشته باشد ظاهراً با تعدادی از اعضای شورای شهر ششم رایزنیهایی داشته است؛ سردار قاسمی فرماندهی است که به سبب ریاستش بر قرارگاه خاتمالانبیاء شناخته شد و با وزارتش در زمان احمدینژاد به شهرت رسید و در نهایت هم با گشودهشدن پرونده بابک زنجانی در محافل قضائی و رسانهای به چهرهای خبرساز بدل شد.
شاید پیش از اینکه محمود احمدینژاد در اواسط عمر دولت دهم او را بهعنوان وزیر نفت برگزیند، کمتر کسی در میان مردم عادی رستم قاسمی را میشناخت یا حداقل پیگیر حال و رفتوآمدهایش بود؛ اما از روزی که او در نامهای از سوی رئیس دولت دهم به مجلس معرفی شد تا صلاحیتش برای سکانداری وزارت نفت - پس از مسعود میرکاظمی- بررسی شود، نام رستم قاسمی رسانهای شد و رفتهرفته با موضعگیریها، اقدامات و عملکردش در وزارت نفت به چهرهای خبرساز بدل شد.
حضور او در میان کاندیداهای شهرداری تهران علی رغم اینکه وعده داده بود به شهرداری فکر نمیکند و تلاش رسانهای اطرافیانش نشان میدهد «رستم» عزم خود را برای حضور در شهرداری جزم کرده است؛ حال باید دید مدیری که در وزارت نفت نامش با «بابک زنجانی»، «دکل گمشده»، «کشتی نفتی قلابی»، «فروش نفت به دلالان» و ... عجیین بوده چگونه میخواهد اعضای شورای شهر را قانع کند.
بیشتر بخوانید: رقابت نزدیک مهرداد بذرپاش و محسن پیرهادی برای شهرداری تهران / راه بهشت از بهارستان میگذرد
سردار قاسمی کیست؟
دیماه ۱۳۸۶ بود که سردار قاسمی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) شد- البته او پیش از پذیرش این مسئولیت، فرماندهی قرارگاه سازندگی نوح (ع) را برعهده داشت.
بهواسطه کار در این قرارگاه بود که نامش در سال ۸۹ در قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل در فهرست تحریمهای بینالمللی قرار گرفت.
او چهار سال در رأس قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا بود تا اینکه در اقدامی غیرمنتظره از سوی محمود احمدینژاد بهعنوان وزیر پیشنهادیاش به بهارستان معرفی شد. ۱۲ مرداد سال ۹۰ با ۲۱۶ رأی موافق، ۲۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع وزیر نفت شد. انتخاب ناگهانی او از یک سو و رأی غیرمنتظره بهارستانیها به او برای سکانداری وزارت نفت از سوی دیگر تا مدتها رستم قاسمی را به چهره خبری رسانهها بدل کرده بود. این خبرسازی البته محدود به رسانههای داخلی نبود و شهرت او جهانی شد، کمتر از یک سال از سکانداریاش بر وزارت نفت میگذشت که تیموتی گایتنر، وزیر وقت خزانهداری وقت آمریکا، شرکت ملی نفت ایران را بهدلیل آنکه وزارت نفت در تصدی رستم قاسمی است، شرکتی وابسته به سپاه پاسداران اعلام کرد! البته این ادعا از سوی وزارت نفت ایران بهشدت تکذیب شد.
همزمان با تصدی وزارت نفت، در سال ۲۰۱۳ نام رستم قاسمی در فهرست ۵۰۰نفره قدرتمندترین افراد جهان که هرساله از سوی نشریه «فارنپالیسی» منتشر میشود، قرار گرفت. اوج شهرت او به پرونده بابک زنجانی بازمیگردد که نامش همراه با سه مقام بلندپایه دولت دهم در کیفرخواست دادستان علیه «بابک زنجانی» مطرح شد؛ البته او هم ساکت نماند و مهرماه ۹۴ امضایش را پای نامهای به دادستان کل کشور گذاشت که امضای سیدشمسالدین حسینی، علی نیکزاد، بهروز مرادی و محمود بهمنی را نیز داشت.
مدیران ارشد و وزیران احمدینژاد خطاب به دادستان نوشته بودند: «همانگونه که استحضار دارید اعضای هیئت دولت یازدهم با استفاده از هر فرصت و در مناسبتها و مقاطع گوناگون و با بهانههای مختلف و با صراحت خدمتگزاران مردم در دولت دهم را به انواع اتهامات ناروا از جمله در موضوع شرکت امیرمنصور آریا و شخصی به نام آقای بابک زنجانی متهم مینمایند. از جنابعالی بهعنوان دادستان کل کشور که در جریان همه پروندههای مهم قضائی هستید اکیدا درخواست دارد که هر نوع رابطه مالی بین امیرمنصور آریا و آقای بابک زنجانی و هر گروه دیگری از این قبیل با هر یک از اعضای هیئت دولت دهم و همچنین دیگر دولتها را بدون ملاحظه و آشکارا و شفاف اعلام و ملت بزرگ را در جریان امر قرار دهید».
بابک زنجانی اکنون به جرم خودداری از پرداخت ۳،۵میلیارد دلار پول حاصل از فروش نفت به اعدام محکوم شده است، با وجود این قاسمی همچنان از روشهای فروش نفت در دولت احمدینژاد دفاع میکند. برای نمونه او مهرماه سال جاری گفت: «آمریکا اسم آن تحریمها را فلجکننده گذاشته بود و برخی هم به ما میگفتند شما که نمیتوانید صدهزار دلار را جابهجا کنید، چطور میخواهید این وضع را پیش ببرید، بنابراین اوایل تحریم کار ما بسیار سخت بود و تجربه هم نداشتیم و همه دنیا علیه ایران بسیج شده بود، اما توانستیم با مقاومت روزهای سخت را پشتسر بگذاریم و به راهکارهای عبور از تحریمها برسیم». پایان عمر دولت دهم، پایان حضور قاسمی در دولت نبود.
اعتراف به دکل گمشده
موضوع گم شدن دکل نفتی در دولت دهم همواره توسط دولتمردان احمدی نژاد تکذیب میشد تا اینکه سرانجام رستم قاسمی به این اتفاق اعتراف کرد. وی در شبکه افق در باره دکل گمشده گفت: این دکل متعلق به شرکتی بود که بنیاد تعاون ناجا و شرکت تاسیسات دریایی سهامدار آن بودهاند. این شرکت توسط واسطهها و دلالها دکل را خریداری میکند چرا که مستقیم به ما نمیفروختند و این وسط هم تخلف واسطهها و هم بدهی شرکت باعث شد آن اتفاق برای دکل بیفتد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ آشنایان به صنعت نفت میگویند نام قاسمی در وزارت نفت با اصطلاح «ریخت و پاش» همراه است؛ حال باید دید وزیر احمدی نژاد میتواند قالیبافیهای شورای شهر را راضی کند تا به شیوه مدیریت سردار جهادی تهران را اداره کند.