تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۰

چرا دلار ارزان نمی‌شود؟

قیمت دلار که از اواسط هفته روند افزایشی را در پیش گرفت و در روز سه شنبه وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد، طی دو روز گذشته در جا می‌زند و سطح معاملات به شدت کاهش پیدا کرده است. چرا روند نزولی دلار ادامه پیدا نکرد؟

پیش‌بینی قیمت دلار

رویداد۲۴ بازار ارز امروز در حالی آغاز به کار کرد که دلار در نرخ ۲۶هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. در ادامه معاملات دلار تقریبا روند ثابتی را پشت سر گذاشت و آخرین معاملات نقدی در نرخ ۲۶هزار و ۲۵۰ تومان صورت گرفت.

دلار هرات نیز امروز تغییری نکرد و در نرخ ۲۵۷۷۰ معامله می‌شد.

    کانون صرافان نرخ دلار را ۲۴هزار و ۴۲۲تومان برای خرید و ۲۴هزار و ۷۱۸تومان برای فروش اعلام کرده است. روز گذشته کانون صرافان، نرخ دلار را ۲۴هزار و ۶۴۳تومان برای خرید و ۲۴هزار و ۹۵۱تومان برای فروش اعلام کرده بود که حاکی از کاهش ۲۲۵ تومانی است.

    یورو نیز در صرافی‌ها با نرخ ۲۷هزار و ۴۴۴تومان برای خرید و ۲۴هزار و ۷۱۸تومان برای فروش معامله می‌شود. این در حالیست که یورو روز گذشته در صرافی‌ها با نرخ ۲۸هزار و ۴۶۸تومان برای خرید و ۲۸هزار و ۸۲۱تومان برای فروش نرخ خورده بود.

    همچنین صرافی ملی امروز نرخ دلار را ۲۴هزار و ۶۳۶تومان‌برای فروش و ۲۴هزار و ۳۹۱تومان برای خرید اعلام کرده است که نسبت به روز گذشته کاهش ۲۰۰تومانی را نشان می‌دهد. این اسکناس، روز گذشته با نرخ ۲۴هزار و ۸۸۳تومان برای فروش و ۲۴هزار و ۶۳۶تومان برای خرید نرخ خورده بود.

    همچنین یورو در این صرافی با نرخ ۲۷هزار و ۸۳۷تومان برای فروش و ۲۷هزار و ۵۶۰تومان برای خرید اعلام شده است که ۱۰۰تومان نسبت به روز گذشته کاهش نرخ داشته است. روز چهارشنبه یورو در تابلوی صرافی ملی با نرخ ۲۸هزار و ۹۳۴تومان برای فروش و ۲۸هزار و ۶۴۶تومان برای خرید نمایان شده بود.


    بیشتر بخوانید: تاثیر طرح صیانت بر قیمت دلار


    دلار به کجا می‌رود؟

    شاید این پر تکرارترین سوال این روزها باشد. به طور کلی می‌توان گفت سه سناریو برای آینده دلار می‌توان متصور بود؛ در سناریو اول توافق هسته‌ای به گونه‌ای حاصل می‌شود که یک توافق قوی خواهد بود؛ در این سناریو کاهش شدید دلار حتی به سطوح بیست هزار تومان نیز دور از انتظار نیست. در سناریو دوم توافق حاصل خواهد شد اما به صورت موقت و متزلزل؛ در این صورت شاید بتوان گفت که قیمت‌های کنونی دلار، قیمت‌های تعادلی باشد و در سناریو سوم، توافق هسته‌ای به‌دست نخواهد آمد. در این صورت افزایش قابل توجه دلار دور از انتظار نیست. حالا باید منتظر ماند و دید کدام یک از سناریوها در روزهای آینده به وقوع می‌پیوندد.

    آنچه که از رفتار این روزهای دلار به‌دست می‌آید، در شرایط کنونی، فعالان بازار سناریو دوم را محتمل تر ارزیابی می‌کنند و شاید دلیل آنکه دلار نه قدرت آن را دارد که افزایش یابد و نه روند نزولی خود را ادامه می‌دهد، نیز همین موضوع باشد.

    خبر های مرتبط
    خبر های مرتبط
    برچسب ها: قیمت دلار
    نظرات شما